20.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lysenko Andrii).
Gordon Ramsay je skutočný kulinársky guru. Jeho rady sú užitočné nielen pre začínajúcich kuchárov. Pred časom sa podelil o prekvapivý trik na krájanie cesnaku. Ukázalo sa, že nám v tom môže pomôcť jedna korenina.

Foto: shutterstock/Lysenko Andrii
Gordon Ramsay je škótsky kuchár. Najväčšiu popularitu mu priniesol program „Hell’s Kitchen“, ale bol aj moderátorom niekoľkých ďalších programov. Tento reštaurátor vie prekvapiť nielen svojimi nápadmi na vynikajúce jedlá. Pozná aj mnoho užitočných kuchárskych trikov, ktoré sa hodia v každodennom živote. Jeden z nich sa týka cesnaku, presnejšie jeho osolenia pred nakrájaním.
Ako najlepšie krájať cesnak? Gordon Ramsay odporúča jeden trik
Tento nápad sa môže zdať zvláštny a prekvapujúci. Aj ja som si to myslela, keď som o ňom počula prvýkrát. Ukázalo sa však, že je nesmierne užitočný. Gordon o tom hovoril v jednom z videí na svojom kanáli na YouTube.
- Posolenie cesnaku pred krájaním uľahčuje celý proces. Strúčiky sú mäkšie, vďaka čomu sa ľahšie krájajú.
- Soľ vytiahne vlhkosť a spôsobuje, že zelenina je menej lepkavá.
Ramsay najprv nakrája cesnak, potom ho posype štipkou soli, nechá pár minút odstáť a až potom začne krájať.
Ako nakrájať cesnak? Využite trik s doskou a nožom
Korenie pomáha rozbiť vlákna cesnaku pri drvení. Vďaka tomu je možné dosiahnuť veľmi jemnú konzistenciu. Tento trik sa veľmi dobre hodí pri príprave pikantných jedál. Budú mať intenzívnu vôňu a chuť.
Nie je to jediný trik.
- Stojí za to pamätať, že strúčik cesnaku môžete rozdrviť na doske plochou stranou noža, aby zmäkol a ľahšie sa krájal. Dôkladne rozdrvený je ideálny do omáčok.
- Nakrájaný na plátky sa zase hodí ako prísada do pečených jedál.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento chlieb pripravíte bez múky. Má nízky glykemický index a dlho zasýti.
Chcete prekvapiť hostí? Ponúknite im domáce zmrzliny!
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.