Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Bostonský cheesecake s bielou čokoládou a salkom. Je taký krémový, že sa rozplýva v ústach

13.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Robyn Mackenzie). Bostonský cheesecake je skutočnou pastvou pre chuťové bunky, pretože kombinuje krémovú štruktúru so sladkým karamelovým salkom. Jeho jedinečná chuť určite poteší každého...

13.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Robyn Mackenzie).

Bostonský cheesecake je skutočnou pastvou pre chuťové bunky, pretože kombinuje krémovú štruktúru so sladkým karamelovým salkom. Jeho jedinečná chuť určite poteší každého milovníka sladkostí. Objavte tajomstvo tohto lahodného pečiva.

Jeho jedinečná chuť určite poteší každého milovníka sladkostí. Objavte tajomstvo tohto lahodného pečiva.
Foto: shutterstock/Robyn Mackenzie

Ak máte radi jemný koláče s krémovou konzistenciou, tento bostonský cheesecake bude pre vás ideálny. Zmes na cheesecake pripravíte z jemného tvarohu so syrom mascarpone, smotany, vajec a bielej čokolády. Príprava dna je triviálna, stačí spojiť sušienky s rozpusteným maslom. Nakoniec si pripravte krémovú polevu, ktorá bude mať vďaka citrónu a kyslej smotane zaujímavú, mierne kyslú chuť.

Čerešničkou na torte však budú karamelové vzory. Bostonský cheesecake vyjde taký lahodný, že mu bude ťažké odolať.

Bostonský cheesecake recept

Skôr ako sa pustíte do pečenia, pripravte si vhodný plech na pečenie. Dobre poslúži tortová forma s priemerom približne 24 cm.

Dno:

  • 200 g vašich obľúbených sušienok
  • 45 g rozpusteného masla

Syrová hmota:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 500 g syra mascarpone
  • 200 g bielej čokolády
  • 190 g cukru
  • 45 g zemiakového škrobu
  • 80 ml 30% smotany

Poleva:

  • 220 ml 18-percentnej kyslej smotany
  • 1 lyžica cukru
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy

Okrem toho:

  • 1 plechovka karamelového salka

Ako pripraviť bostonský cheesecake?

  1. Tvaroh a syr mascarpone vyberte z chladničky o niečo skôr, aby dosiahli izbovú teplotu.
  2. Smotanu priveďte do varu v hrnci. Odstavte hrniec z ohňa, pridajte rozdrvenú bielu čokoládu a premiešajte. Nechajte vychladnúť.
  3. Rozpustite maslo a nechajte vychladnúť. Sušienky rozdrvte alebo rozmelte na jemno. Pridajte maslo k sušienkam a premiešajte. Zmes dajte na dno tortovej formy s priemerom 24 cm. Pripravený tortový základ vložte do chladničky, aby sa vychladil.
  4. Tvaroh vložte do misy mixéra a spojte ho so syrom mascarpone. Potom pridajte cukor a škrob a opäť premiešajte. Po jednom pridávajte vajcia a všetko premiešajte.
  5. Bielu čokoládovú zmes pred pridaním do tvarohovej zmesi zmiernite. Na tento účel pridajte niekoľko lyžíc syrovej zmesi do čokolády a premiešajte. Potom všetko nalejte do syrovej zmesi a spojte.
  6. Vodu nalejte do veľkej rúre odolnej zapekacej misy alebo na plech do rúry. Vložte ju do predhriatej rúry na nižšiu úroveň. Tortovú formu s tvarohovým koláčom umiestnite vyššie na mriežku.
  7. Hotovú tvarohovú zmes nalejte na dno koláča. Koláč pečte prvých 15 minút pri teplote 175 stupňov Celzia, potom znížte teplotu na 120 stupňov a cheesecake pečte ďalšiu hodinu. Nastavte rúru na vysoký stupeň.
  8. Medzitým si pripravte polevu a salko. Plechovku vložte do hrnca naplneného vriacou vodou. Do misky vložte prísady na polevu, t. j. smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Všetko veľmi dobre premiešajte, kým zmes nebude hladká.
  9. Keď je cheesecake upečený a vychladnutý, rozotrite po celom cheesecaku polevu z kyslej smotany.
  10. Navrchu polevy urobte kruhy alebo iné vzory pomocou roztaveného salka. Cheesecake chutí najlepšie, keď je vychladený v chladničke.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento koláč vám zostane dlho v pamäti. Keď ho raz ochutnáte, budete lietať v oblakoch

Šialene čokoládový s orechovým nádychom. Koláč inšpirovaný slávnou čokoládovou tyčinkou si podmaní vaše chuťové poháriky.




Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Čo nejesť pred letom? Týmto potravinám sa radšej oblúkom vyhnite. Inak sú „problémy“ zaručené

14.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/chettarin). Čomu sa vyhnúť pred cestou lietadlom? Nevinný výber z jedálneho lístka môže zničiť pohodlie aj pri tom najkratšom…

Ponožky alebo bosé nohy? Odborníci už vedia, čo je pre nás v noci lepšie

13.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Roman Chazov). Spať v ponožkách alebo bez? Túto otázku si kladie mnoho z nás tesne pred uložením sa do…

Maslo je prežitok. Čoskoro si budú všetci natierať chlieb touto náhradou

13.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Pixel-Shot). Slováci milujú maslo natoľko, že si mnohí z nich nevedia predstaviť jedlo bez neho. Veď ako by to…

Počasie, ktoré trápi seniorov: Začína sa bolesťou kolien

13.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/CHOKCHAI POOMICHAIYA). Zmeny počasia môžu výrazne ovplyvniť zdravie starších ľudí. Až 70% populácie trpí meteorologickou citlivosťou. Ako sa chrániť…

Nenechajte sa oklamať na trhu: Takto okamžite rozpoznáte červivé čerešne

13.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Čerešne Foto: instagram.com/#ceresne). Sezóna čerešní je v plnom prúde, no nie všetky šťavnaté plody sú také nevinné, ako vyzerajú. Jednoduchý…

Auto Trendy

STOP značka a STOP čiara: Kde presne musíte zastaviť vozidlo?

14.06.2025, Redakcia Auto trendy - Dopravná značka "Stoj, daj prednosť v jazde" patrí medzi najdôležitejšie značky v cestnej premávke. Mnohí vodiči si však nie sú istí, kde presne musia zastaviť…

Krakov zavádza najprísnejšiu nízko emisnú zónu

14.06.2025, Redakcia Auto trendy - Druhá nízkoemisná zóna v Poľsku začne platiť od budúceho roku. Nielen oproti tej prvej, varšavskej, bude citeľne prísnejšia. Od príliš starých áut bude mesto vyberať…

USA odhaľujú informácie o stíhačke budúcnosti F-47

13.06.2025 | Redakcia Auto trendy - Koncom marca tohto roku Donald Trump oznámil stavbu futuristickej stíhačky 6. generácie s názvom F-47. Tento stroj má prekonať pokročilými technológiami lietadlá F-35 či…

Opel Grandland dostáva najsilnejšiu elektrickú verziu. Nový model má 325 koní a pohon všetkých kolies

13.06.2025 | Redakcia Auto trendy - Opel spustil novú elektrickú verziu pre druhú generáciu Grandland. Najsilnejší model, ktorý si môžete kúpiť, má 325 koní. Nemecký výrobca predstavil prvý plne elektrický…

Audi rozširuje Q5 o dva plug-in hybridné pohony

13.06.2025 | Redakcia Auto trendy - Audi spustilo hybridné verzie s nabíjaním zo zásuvky pre SUV Q5. Výrobca tvrdí, že ponúka čisto elektrický dojazd až 100 kilometrov. Nové plug-in hybridné…

Uber spúšťa revolúciu. Taxíky bez vodiča prídu do Európy už budúci rok

13.06.2025 | Redakcia Auto trendy - Technologické firmy v predchádzajúcom desaťročí zrevolucionizovali mestskú dopravu. Ich riešenia eliminovali veľkú časť problémov a nákladov, ktoré charakterizujú tradičné taxíky. Uber nezaostáva v úsilí…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov