12.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sweet marshmallow).
Sú neuveriteľne mäkké, jemné, voňajú a chutia po dovolenkovej bezstarostnosti. Ktoré to sú? Samozrejme, tvarohové lievance s jahodami. Keď je sezóna tohto ovocia, používam ich pri každej možnej príležitosti. Takéto lievance robila moja mama a robím ich aj dnes u nás doma. Sú najlepšie.

Foto: shutterstock/sweet marshmallow
Sezóna jahôd je v plnom prúde. Slováci veľmi radi využívajú toto jedinečné ovocie v kuchyni. Jahody sa výborne hodia na rôzne koláče alebo sa jedia priamo z misky, niekedy poliate smotanou alebo prírodným jogurtom. Pripraviť si môžete aj chutné lievance. Náš návrh je nielen chutný, ale aj zdravý, založený na špaldovej múke.
Tvarohové lievance s jahodami na raňajky alebo večeru
Lievance všetkého druhu milujú deti aj dospelí. Sú jednoduché na prípravu a môžete ich podávať s rôznymi prílohami. Počas tohto ročného obdobia sa oplatí pripraviť si na raňajky alebo večeru tvarohové lievance s jahodami.
Toto je určite jedlo, ktoré sa hodí na začiatok aj koniec dňa. Pripravíte ich za pár okamihov. Zvonka sú chrumkavé a vo vnútri šialene krémové. Posypané práškovým cukrom vám spríjemnia chvíle pri jedle.
Tvarohové lievance s jahodami – recept
Zoznam ingrediencií:
- 3 vajcia
- 70 g kryštálového cukru
- 1 šálka špaldovej múky
- 200 g polotučného tvarohu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 5 lyžíc mlieka
- 200 g jahôd
Spôsob prápravy:
- Vajíčka zmiešame s práškovým cukrom, kým zmes nie je nadýchaná.
- Tvaroh roztlačíme vidličkou – môžeme ho tiež rozmiešať s trochou mlieka, aby v ňom nebolo veľa hrudiek. Pridáme ho do vaječnej zmesi.
- Potom preosejeme múku a prášok do pečiva do zvyšných surovín a premiešame.
- Pridáme mlieko a všetko spolu premiešame.
- Na panvici rozohrejeme trochu tuku, rozotrieme zmes na lievance, do stredu vtlačíme rozpolené jahody.
- Smažíme z oboch strán.
Podávajte podľa chuti – posypané práškovým cukrom, s ovocím alebo ozdobené mätou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento studený koláč s jahodami vyzerá šialene. Chutí ešte lepšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.