Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Lístkové cesto sa stáva minulosťou. Kysnuté slimáky voňajú a chutia ako najlepšia pizza

14.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Angelika Heine). Máte chuť na niečo chrumkavé a šialene syrové? Kysnuté slimáky a’la pizza sú občerstvením, ktoré zmizne z tanierov v okamihu. Ideálne na...

14.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Angelika Heine).

Máte chuť na niečo chrumkavé a šialene syrové? Kysnuté slimáky a’la pizza sú občerstvením, ktoré zmizne z tanierov v okamihu. Ideálne na domácu párty, filmový večer alebo nečakanú návštevu priateľov. Recept je mimoriadne jednoduchý a zvládnu ho aj začínajúci kuchári.

Máte chuť na niečo chrumkavé a šialene syrové? Kysnuté slimáky a’la pizza sú občerstvením, ktoré zmizne z tanierov v okamihu.
Foto: shutterstock/Angelika Heine

Dlhý čas som všetky svoje jednohubky pripravovala z lístkového cesta. Pretože je to rýchle, vždy vyjde, pretože je to chrumkavé… Jedného dňa ma však priateľ vyzval. „Skús to s kysnutým cestom. Budú chutiť ako minipizze“. Vyskúšala som to a bola som nadšená. Slimáky vyšli nadýchané, aromatické a také návykové, že odvtedy pristáli na mojom stole pri každej významnejšej príležitosti. Ak hľadáte nápad na pohostenie na večierok, tento recept vás určite nesklame.

Kysnuté slimáky a’la pizza. Rýchly spôsob prípravy účinného občerstvenia

Keď som prvýkrát vytiahla tieto slimáky z rúry, okamžite som počula „wow, čo to je?“. Pretože hoci pizzové slimáky nemajú klasický okrúhly tvar, ich chuť prezrádza už samotná vôňa. V čom spočíva ich tajomstvo? Tajomstvo je v náplni, ktorú si môžete upraviť podľa vlastnej chuti. Ja zvyčajne používam klasiku: šunku, syr a paradajkovú omáčku, ale môžete pridať aj olivy, šampiňóny, feferónky alebo dokonca ananás. Nižšie nájdete ingrediencie na prípravu 12 kusov.

Na cesto:

  • 250 g pšeničnej múky typu 00 alebo 550,
  • 150 ml teplej vody,
  • 10 g čerstvého droždia,
  • pol čajovej lyžičky cukru,
  • pol čajovej lyžičky soli,
  • polievková lyžica olivového oleja.

Na plnku:

  • 150 g obľúbenej šunky,
  • 150 g strúhanej mozzarelly,
  • 4 lyžice paradajkovej omáčky,
  • čajová lyžička oregana,
  • prípadne olivy, paprika, kukurica – čokoľvek, čo máte radi.
TIP! Ak nemáte čas na prípravu kysnutého cesta, môžete úspešne použiť hotové cesto z obchodu.
Foto: shutterstock.com/Natalya_Maisheva

Ako dlho piecť kysnuté slimáky? Občerstvenie si nevyžaduje dlhú prípravu

Najprv sa pustíme do cesta. Droždie rozpustíme v teplej vode s cukrom a necháme 10 minút odstáť, kým sa nespustí pena. Medzitým preosejeme múku do misy, pridáme soľ, kvások z droždia a olej a niekoľko minút miesime cesto, kým nebude pružné. Prikryjeme utierkou a odložíme na pol hodiny, aby vykyslo. Keď je to hotové, môžete pripraviť slimáky.

1. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou asi 0,5 cm, potom ho potrieme paradajkovou omáčkou a posypeme oreganom pre taliansky nádych.

2. Rovnomerne posypeme strúhanou mozzarellou a šunkou nakrájanou na plátky. Toto je tiež vhodný čas na obľúbené prísady, ako sú olivy alebo papričky.

3. Celé to pevne zrolujte a potom nakrájajte na kúsky široké asi 2 cm.

4. Položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich 10 minút mierne kysnúť.

5. Pečte pri teplote 200 stupňov 15 až 18 minút, kým slimáky nie sú zlatisté a aromatické.

@sourdough_sophie

The cheese pull makes it all better. These Pizza rolls are our favorite lunch item. Also makes a good side for spaghetti night or just a lovely spin on finger food for your next gathering. I used a sourdough sandwich bread recipe for the dough. Turned out perfectly. #sourdough #pizza #cheesepull #cheese

♬ original sound – sourdough_sophie

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Lievance pijú tuk ako šialení? Uhaste ich smäd jednou lyžičkou. Budú chrumkavé a nadýchané

Domáca pizza s feferónkami ako z reštaurácie? Je to možné. Toto je najlepší recept na internete


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Bývate na najvyššom poschodí? Takto schladíte rozpálený byt za pár minút!

4.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/My July). Keď teploty stúpajú nad 30 stupňov, váš byt sa mení na saunu? Máme pre vás jednoduché a…

Pravidlo 50-30-20: Konečne prestanete žiť od výplaty k výplate!

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jaroslav Moravčík). Jednoduchý finančný trik, ktorý vám zmení život. Zabudnite na prázdnu peňaženku pred výplatou a naučte sa šetriť…

Mokrý halloumi už nikdy viac! Šéfkuchárka odhalila trik pre dokonale chrumkavý syr

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/riazahmed124). Britská blogerka ukázala, ako premeniť obyčajný halloumi na chrumkavý zázrak pripomínajúci rezeň. Stačí jeden jednoduchý krok a výsledok…

Vložte lyžicu do vody a ponorte do nej nohy. Okamžitá úľava.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/InFocus.ee). V lete sú naše nohy vystavené mimoriadne náročným podmienkam. Vysoké teploty, dlhé prechádzky, nepohodlná obuv alebo dlhé státie…

Rozplýva sa v ústach a poteší každého. Čokoládový zvodca zvádza od prvého sústa.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Čokoládový zvodca je - ako už názov napovedá - naozaj silne čokoládový koláč. Je o niečo nadýchanejší ako…

Auto Trendy

Ako ušetriť peniaze a predísť problémom

04.07.2025 Redakcia Auto trendy - Pravidelný servis automobilu je jedným z najdôležitejších spôsobov, ako udržať vozidlo v optimálnom stave. Na rozdiel od povinnej technickej kontroly nie je servis zákonnou povinnosťou,…

Digitálny vodičský preukaz prichádza: Slováci budú môcť jazdiť s preukazom v telefóne do roku 2030

04.07.2025 Redakcia Auto trendy - Európska únia schválila rozsiahle opatrenia digitalizácie, ktoré zahŕňajú aj zavedenie digitálneho vodičského preukazu. Tento dokument bude dostupný v elektronickej forme a bude možné k nemu…

Fiat Grande Panda ako prvé auto na svete používa recyklovaný materiál z obalov nápojov

04.07.2025 Redakcia Auto trendy - Taliansky výrobca Fiat predstavil revolučnú inováciu v oblasti udržateľnosti. Nový model Grande Panda je prvým automobilom na svete, ktorý obsahuje recyklovaný materiál z obalov na…

Aký typ vodiča si? Rýchly psychotest odhalí tvoju pravú povahu za volantom

04.07.2025 Redakcia Auto trendy - Akým typom vodiča si? Nejde o znalosť predpisov, počet pokút na konte ani to, koľkokrát si parkoval "na tri razy". Urob si krátky test osobnosti,…

Záchrana pred horúčavami: Omotaj kartón týmto a zanes do auta. Vo vnútri bude chladnejšie

04.07.2025 Redakcia Auto trendy Predpoveď počasia nezanecháva pochybnosti. Do našej krajiny sa blíži vlna horúčav, preto sa oplatí predchádzať nielen prehrievaniu bytu, ale aj automobilu. Je to otázka pohodlia a…

Hrozí zatvorenie továrni so spaľovacími motormi a prepúšťanie

04.07.2025 Redakcia Auto trendy - Automobilový koncern Stellantis môže čeliť pokutám až do výšky 2,5 miliardy eur, ak nedosiahne nové emisné limity stanovené Európskou úniou. Európsky riaditeľ skupiny varuje pred…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov