Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Huby, Recepty,

Ako dlho by ste mali variť sušené huby? Sledujte s hodinkami na ruke. V opačnom prípade budú gumové

03.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jolanta Staszczyk). Sušené huby sú v kuchyni nenahraditeľné, pretože dodávajú pokrmom hlbokú chuť a intenzívnu vôňu. Ich príprava si však vyžaduje znalosť správnych postupov....

03.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jolanta Staszczyk).

Sušené huby sú v kuchyni nenahraditeľné, pretože dodávajú pokrmom hlbokú chuť a intenzívnu vôňu. Ich príprava si však vyžaduje znalosť správnych postupov. Mnoho ľudí sa pýta, ako sa pripravujú lesné huby? Tento tip vám pomôže vyhnúť sa tvrdým kúskom a naplno vyzdvihnúť ich kvality.

Ako správne pripraviť sušené huby? Najprv ich musíte namočiť, následne uvariť.
Foto: shutterstock/Jolanta Staszczyk

Huby vždy kraľovali našim jedlám, od voňavých polievok až po vynikajúce omáčky. Ich intenzívna chuť a aróma sú v kuchyni cenené, ale nesprávna príprava môže celý efekt zničiť. Kľúčové kroky, ako je namáčanie a varenie, si vyžadujú precíznosť, aby sa naplno využil potenciál týchto jedinečných surovín. Ak neviete, ako to urobiť správne, nasledujúce tipy vám určite pomôžu.

Ako namáčať sušené huby? Potrebujú niekoľko hodín a správnu vodu

Prvým krokom pri príprave húb je ich správne namočenie. Štandardnou metódou je zaliať ich studenou vodou a nechať pôsobiť minimálne 4 až 6 hodín, najlepšie však cez noc. Tým zmäknú a ich štruktúra bude ideálna na ďalšie spracovanie. Prípadne môžete použiť teplú vodu, ktorá proces urýchli, ale môže im ubrať na chuti. Potom ich dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou, aby sa odstránil piesok a iné nečistoty. Treba mať na pamäti, že voda z namáčania je plná chuti – je ideálna ako základ pre polievky, vývary alebo omáčky.

Ako správne pripraviť sušené huby? Toto je pravidlo, ktoré si budete dlho pamätať

Sušené huby si v závislosti od ich veľkosti môžu vyžadovať až 50 minút varenia. Počas spracovania je dôležité pravidelne kontrolovať ich mäkkosť, aby ste dosiahli správnu štruktúru – nesmú byť ani príliš tvrdé, ani rozvarené. Menšie kusy sa uvaria rýchlejšie, zatiaľ čo väčšie kusy potrebujú viac času. Vyhnite sa príliš dlhému vareniu, pretože sa môžu stať kašovitými. Naopak, príliš krátke varenie spôsobí, že huby ostanú tvrdé a nechutné. Nezabudnite tiež kontrolovať množstvo vody – príliš málo vody môže huby spáliť, čo ovplyvní ich chuť a štruktúru.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

V čom skladovať sušené huby? Prihoďte dovnútra niekoľko semienok. Inak rýchlo splesnivejú

Túto chybu často robia hubári pri sušení. Tým sa spália na škvarky


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Obľúbená víkendová večera mojej rodiny. Tajomstvo je v marináde

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RESTOCK images). Kuracie mäso v bylinkovej marináde je nielen jemné, ale aj aromatické. Výborne sa hodí ako klasická večera…

Auto Trendy

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Noc v oblakoch: Najvyššie položená hotelová izba na Slovensku vás dostane do kolien

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že sa ráno zobudíte vo výške 2634 metrov nad morom, otvoríte oči a prvé, čo uvidíte, sú majestátne štíty Tatier zaliate zlatým svetlom…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov