Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Huby, Recepty,

Ako dlho by ste mali variť sušené huby? Sledujte s hodinkami na ruke. V opačnom prípade budú gumové

03.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jolanta Staszczyk). Sušené huby sú v kuchyni nenahraditeľné, pretože dodávajú pokrmom hlbokú chuť a intenzívnu vôňu. Ich príprava si však vyžaduje znalosť správnych postupov....

03.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jolanta Staszczyk).

Sušené huby sú v kuchyni nenahraditeľné, pretože dodávajú pokrmom hlbokú chuť a intenzívnu vôňu. Ich príprava si však vyžaduje znalosť správnych postupov. Mnoho ľudí sa pýta, ako sa pripravujú lesné huby? Tento tip vám pomôže vyhnúť sa tvrdým kúskom a naplno vyzdvihnúť ich kvality.

Ako správne pripraviť sušené huby? Najprv ich musíte namočiť, následne uvariť.
Foto: shutterstock/Jolanta Staszczyk

Huby vždy kraľovali našim jedlám, od voňavých polievok až po vynikajúce omáčky. Ich intenzívna chuť a aróma sú v kuchyni cenené, ale nesprávna príprava môže celý efekt zničiť. Kľúčové kroky, ako je namáčanie a varenie, si vyžadujú precíznosť, aby sa naplno využil potenciál týchto jedinečných surovín. Ak neviete, ako to urobiť správne, nasledujúce tipy vám určite pomôžu.

Ako namáčať sušené huby? Potrebujú niekoľko hodín a správnu vodu

Prvým krokom pri príprave húb je ich správne namočenie. Štandardnou metódou je zaliať ich studenou vodou a nechať pôsobiť minimálne 4 až 6 hodín, najlepšie však cez noc. Tým zmäknú a ich štruktúra bude ideálna na ďalšie spracovanie. Prípadne môžete použiť teplú vodu, ktorá proces urýchli, ale môže im ubrať na chuti. Potom ich dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou, aby sa odstránil piesok a iné nečistoty. Treba mať na pamäti, že voda z namáčania je plná chuti – je ideálna ako základ pre polievky, vývary alebo omáčky.

Ako správne pripraviť sušené huby? Toto je pravidlo, ktoré si budete dlho pamätať

Sušené huby si v závislosti od ich veľkosti môžu vyžadovať až 50 minút varenia. Počas spracovania je dôležité pravidelne kontrolovať ich mäkkosť, aby ste dosiahli správnu štruktúru – nesmú byť ani príliš tvrdé, ani rozvarené. Menšie kusy sa uvaria rýchlejšie, zatiaľ čo väčšie kusy potrebujú viac času. Vyhnite sa príliš dlhému vareniu, pretože sa môžu stať kašovitými. Naopak, príliš krátke varenie spôsobí, že huby ostanú tvrdé a nechutné. Nezabudnite tiež kontrolovať množstvo vody – príliš málo vody môže huby spáliť, čo ovplyvní ich chuť a štruktúru.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

V čom skladovať sušené huby? Prihoďte dovnútra niekoľko semienok. Inak rýchlo splesnivejú

Túto chybu často robia hubári pri sušení. Tým sa spália na škvarky


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Cesto vykysne ako nikdy predtým. Všetko, čo potrebujete, je lyžička tohto výrobku

13.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Iaroshenko Maryna). Kynuté cesto poteší svojou chuťou, ale jeho príprava môže byť zložitá. Ak chcete mať istotu, že vaše…

Pridajte trochu do cesta. Takto zemiakové placky absorbujú menej tuku

13.01.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NataliaPopova). Zemiakové placky sú obľúbeným jedlom mnohých Slovákov. V posledných rokoch sú veľmi obľúbené nízkotučné jedlá. Platí to aj…

Zabudnite na tvrdé maslo. Takto bude vždy perfektné na natieranie

13.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Dariia Belkina). Tvrdé maslo priamo z chladničky je známy problém. Hoci v tom čase chutí najlepšie, jeho natieranie na…

Tento jablkový koláč dobýva slovenské stoly. Všetko vďaka jednému dodatku

13.1.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MShev). Jablkový koláč, nespornú klasiku medzi domácim pečivom, pozná každý milovník sladkých pôžitkov. Aj medzi tradičnými receptami sa však…

Špaldový chlieb. Prečo siahnuť po špaldovom chlebe?

13.01.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mirjam Kavcic). Špaldový chlieb je jedným z najobľúbenejších druhov chleba. Vyrába sa na báze špaldovej múky, ktorá je cenená…

Auto Trendy

Autá roka podľa žien: Tieto modely dominujú v roku 2025!

14.1.2025 Redakcia Auto trendy - Každý rok sa udeľuje prestížna cena Women’s Worldwide Car of the Year (WWCOTY), ktorá oslavuje najlepšie autá z pohľadu žien. Finalisti pre rok 2025 sú…

Pozor, klzké cesty! Najčastejšie chyby vodičov pri mokrej vozovke.

14.1.2025 Redakcia Auto trendy - Jazda v daždi či na mokrej vozovke môže byť nebezpečná, najmä počas zimy, keď sa pridáva riziko námrazy. Vodiči často podceňujú správnu rýchlosť, stav pneumatík…

Nová hviezda na obzore vstupuje na európsky trh!

13.1.2025 Redakcia Auto trendy - Bruselský autosalón 2025 bude svedkom veľkolepého debutu – na scéne sa objaví kompaktný elektrický crossover BYD Atto 2, ktorý už získava pozornosť nielen svojím výkonom,…

Nová Dacia Duster Journey+: Luxus, hybrid a technológie, aké ste ešte nevideli!

13.1.2025 Redakcia Auto trendy - Rok 2025 začal pre Daciu vo veľkom štýle a nový Duster Journey+ to len potvrdzuje. Tento bestseller z Rumunska prichádza v úplne novej hybridnej verzii,…

Elektrické alebo hybridné? Volvo XC40 vás postaví pred dôležité rozhodnutie!

13.1.2025 Redakcia Auto trendy - Rozhodnúť sa medzi elektrickým a hybridným autom dnes nie je jednoduché. Ak vám v tejto dileme padlo do oka Volvo XC40, máme pre vás odpovede,…

Zákruty a brzdy: Ako sa vyhnúť nepríjemnostiam v zime

13.1.2025 Redakcia Auto trendy - Zimné cesty plné snehu a ľadu predstavujú pre motoristov skutočnú výzvu. Brzdenie na zákrute je jedným z najnáročnejších manévrov, najmä ak vám pod kolesami číha…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov