Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Bravčový rezeň Belvedere u mňa doma prekonal klasiku. Na večeru si už nepýtajú „klasický bravčový rezeň“

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chatham172). Elegantná verzia tradičnej bravčovej panenky alebo karé, ktorá môže bez problémov zaujať miesto pri nedeľných obedoch. Jemné, šťavnaté mäso v chrumkavom obale je...

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chatham172).

Elegantná verzia tradičnej bravčovej panenky alebo karé, ktorá môže bez problémov zaujať miesto pri nedeľných obedoch. Jemné, šťavnaté mäso v chrumkavom obale je skutočnou pastvou pre zmysly. Ako pripraviť dokonalé rezne na štýl Belvedere? Tento recept vám nebude robiť žiadne ťažkosti.

Ako pripraviť dokonalé rezne na štýl Belvedere?
Foto: shutterstock/Chatham172

Mnohí z nás si nevedia predstaviť obed alebo večeru bez kúska mäsa na tanieri. Hoci sú bravčové rezne klasikou slovenskej kuchyne, ktorá sa často objavuje na našich stoloch, niekedy sa oplatí trochu experimentovať. Ak nemáte nápad na jedlo alebo chcete vyskúšať niečo nové, pripravte rezne na spôsob Belvedere. Keď ich budete podávať, vaša rodina bude ohromená.

Ako pripraviť dokonalé bravčové rezne v štýle Belvedere? Namiesto bravčového karé použite iné mäso

Príprava rezňov na spôsob Belvedere je veľmi jednoduchá a nevyžaduje si žiadne špeciálne kuchárske zručnosti. Ide o klasické jedlo, ktoré vďaka obaleniu a vyprážaniu získa zlatistú, chrumkavú kôrku, zatiaľ čo mäso zostane vo vnútri šťavnaté. Potrebné ingrediencie:

  • pol kilogramu bravčovej krkovičky,
  • 60 g hladkej múky,
  • 100 g strúhanky,
  • 2-3 vajcia,
  • strúčik cesnaku,
  • pohár mlieka,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • repkový olej na vyprážanie.

TIP! Prečo nepoužívame bravčové karé? Bravčová krkovička je vďaka vyššiemu obsahu tuku šťavnatejšia a jemnejšia. Okrem toho si pri dlhšej tepelnej úprave dlhšie zachováva svoju chrumkavosť a nevysušuje sa ako bravčové karé.

Dodržanie poradia obaľovania mäsa – najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke – je dôležité.
Foto: shutterstock/aomas


Aké je poradie pečenia rezňov na spôsob Belvedere? Pri obaľovaní neurobte chybu

Dodržanie poradia obaľovania mäsa – najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke – je dôležité, pretože múka pomáha vajíčku rovnomerne priľnúť k mäsu a strúhanka vytvára chrumkavú a zlatistú kôrku. Ak by sme niektorý z týchto krokov vynechali, strúhanka by sa nemusela prilepiť a rezne by stratili svoju ideálnu štruktúru. Teraz, keď sme si tento bod objasnili, pustime sa do prípravy mäsa.

  1. Bravčovú krkovičku najprv dôkladne opláchnite a potom ju dôkladne osušte papierovou utierkou. Mäso nakrájajte na hrubé plátky s hrúbkou asi 1-1,5 cm. Každý plátok jemne naklepte tĺčikom, ale s citom. Chceme, aby rezne boli mäkké a jemné, ale nie príliš tenké. Prenesieme ich do misy s mliekom a prelisovaným cesnakom na 10 minút.
  2. Keď je mäso hotové, osušíme ho papierovou utierkou, rezne z oboch strán posypeme soľou a korením a necháme ich chvíľu prejsť vôňou korenia. Ak máte chuť trochu experimentovať, pridajte svoje obľúbené bylinky – trochu rozmarínu alebo tymiánu môže chuť pokrmu dokonale zvýrazniť.
  3. Teraz je čas na obalenie. Pripravte si tri taniere: jeden s múkou, jeden s rozšľahanými vajcami a jeden so strúhankou. Každý rezeň najprv obalíme v múke, potom ho namočíme do vajíčka a nakoniec ho pevne obalíme v strúhanke. Jemne pritlačte, aby strúhanka dobre priľnula k mäsu.
  4. Na panvici rozohrejte olej a rezne opekajte na miernom ohni, kým nie sú z oboch strán krásne zlatisté.
  5. Hotové rezne preložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Takto budú ľahšie a zachovajú si chrumkavú kôrku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Klobásy dedka Jožka. Plnil ich do pohárov a urobil niečo dôležité. Bolo to chutné celé mesiace

V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Európanky sa odpútavajú od nudného hybridu. Dubajské nechty sú novým rozmerom luxusu

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Studio Lucky). Ktoré jarné nechty majú zaručene „wow“ efekt? Salóny práve ovládol luxusný trend inšpirovaný Blízkym východom. Stačí sa…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Tieto účesy opticky odčítajú 10 rokov. Ideálna voľba pre dámy 60+. Vhodné aj na svadbu

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Parilov). Správny účes dodáva lesk a zároveň uberá roky. Preto nie je prekvapením, že toľko žien vyhľadáva účesy, ktoré…

Alternatíva k preplneným letoviskám. Grécky ostrov láka zlatými plážami a azúrovou vodou

01.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/saiko3p). Toto je miesto, ktoré uchvacuje krásou svojej prírodnej krajiny. Malý ostrov je známy svojou krištáľovo čistou vodou, piesočnatými…

Auto Trendy

Dacia útočí na prémiové značky: Nové hybridné 4x4 a revolučné technológie

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Značka Dacia zažíva v posledných mesiacoch neuveriteľný úspech. Jej najnovší model Bigster prekonal všetky očakávania výrobcu a objednávky prevýšili plány o neuveriteľných 40 percent. No…

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov