Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Bravčový rezeň Belvedere u mňa doma prekonal klasiku. Na večeru si už nepýtajú „klasický bravčový rezeň“

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chatham172). Elegantná verzia tradičnej bravčovej panenky alebo karé, ktorá môže bez problémov zaujať miesto pri nedeľných obedoch. Jemné, šťavnaté mäso v chrumkavom obale je...

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chatham172).

Elegantná verzia tradičnej bravčovej panenky alebo karé, ktorá môže bez problémov zaujať miesto pri nedeľných obedoch. Jemné, šťavnaté mäso v chrumkavom obale je skutočnou pastvou pre zmysly. Ako pripraviť dokonalé rezne na štýl Belvedere? Tento recept vám nebude robiť žiadne ťažkosti.

Ako pripraviť dokonalé rezne na štýl Belvedere?
Foto: shutterstock/Chatham172

Mnohí z nás si nevedia predstaviť obed alebo večeru bez kúska mäsa na tanieri. Hoci sú bravčové rezne klasikou slovenskej kuchyne, ktorá sa často objavuje na našich stoloch, niekedy sa oplatí trochu experimentovať. Ak nemáte nápad na jedlo alebo chcete vyskúšať niečo nové, pripravte rezne na spôsob Belvedere. Keď ich budete podávať, vaša rodina bude ohromená.

Ako pripraviť dokonalé bravčové rezne v štýle Belvedere? Namiesto bravčového karé použite iné mäso

Príprava rezňov na spôsob Belvedere je veľmi jednoduchá a nevyžaduje si žiadne špeciálne kuchárske zručnosti. Ide o klasické jedlo, ktoré vďaka obaleniu a vyprážaniu získa zlatistú, chrumkavú kôrku, zatiaľ čo mäso zostane vo vnútri šťavnaté. Potrebné ingrediencie:

  • pol kilogramu bravčovej krkovičky,
  • 60 g hladkej múky,
  • 100 g strúhanky,
  • 2-3 vajcia,
  • strúčik cesnaku,
  • pohár mlieka,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • repkový olej na vyprážanie.

TIP! Prečo nepoužívame bravčové karé? Bravčová krkovička je vďaka vyššiemu obsahu tuku šťavnatejšia a jemnejšia. Okrem toho si pri dlhšej tepelnej úprave dlhšie zachováva svoju chrumkavosť a nevysušuje sa ako bravčové karé.

Dodržanie poradia obaľovania mäsa – najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke – je dôležité.
Foto: shutterstock/aomas


Aké je poradie pečenia rezňov na spôsob Belvedere? Pri obaľovaní neurobte chybu

Dodržanie poradia obaľovania mäsa – najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke – je dôležité, pretože múka pomáha vajíčku rovnomerne priľnúť k mäsu a strúhanka vytvára chrumkavú a zlatistú kôrku. Ak by sme niektorý z týchto krokov vynechali, strúhanka by sa nemusela prilepiť a rezne by stratili svoju ideálnu štruktúru. Teraz, keď sme si tento bod objasnili, pustime sa do prípravy mäsa.

  1. Bravčovú krkovičku najprv dôkladne opláchnite a potom ju dôkladne osušte papierovou utierkou. Mäso nakrájajte na hrubé plátky s hrúbkou asi 1-1,5 cm. Každý plátok jemne naklepte tĺčikom, ale s citom. Chceme, aby rezne boli mäkké a jemné, ale nie príliš tenké. Prenesieme ich do misy s mliekom a prelisovaným cesnakom na 10 minút.
  2. Keď je mäso hotové, osušíme ho papierovou utierkou, rezne z oboch strán posypeme soľou a korením a necháme ich chvíľu prejsť vôňou korenia. Ak máte chuť trochu experimentovať, pridajte svoje obľúbené bylinky – trochu rozmarínu alebo tymiánu môže chuť pokrmu dokonale zvýrazniť.
  3. Teraz je čas na obalenie. Pripravte si tri taniere: jeden s múkou, jeden s rozšľahanými vajcami a jeden so strúhankou. Každý rezeň najprv obalíme v múke, potom ho namočíme do vajíčka a nakoniec ho pevne obalíme v strúhanke. Jemne pritlačte, aby strúhanka dobre priľnula k mäsu.
  4. Na panvici rozohrejte olej a rezne opekajte na miernom ohni, kým nie sú z oboch strán krásne zlatisté.
  5. Hotové rezne preložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Takto budú ľahšie a zachovajú si chrumkavú kôrku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Klobásy dedka Jožka. Plnil ich do pohárov a urobil niečo dôležité. Bolo to chutné celé mesiace

V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Sľubuje maximálne výhody zo spánku. Tu je 9 zásad pre najlepší oddych

17.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Dobrý spánok je základom zdravia, výkonu aj psychickej pohody. „Sleepmaxxing“ je nový trend, ktorý spája najlepšie praktiky, aby…

Sedavá práca od 8 do 16? Následky môžu byť viditeľné na… zadku

17.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/insta_photos). Myslíte si, že sedenie v kancelárii ovplyvňuje len vašu chrbticu? Odborníci odhalili, že dlhodobé sedenie má dramatický vplyv…

Kliešte nie sú len v lese. Vstupujú do domov a kladú vajíčka. Kde ich najčastejšie nájdete?

17.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mshst). Myslíte si, že kliešte sú hrozbou len v lese? Mýlite sa. Tieto nebezpečné parazity sa čoraz častejšie objavujú…

V živote ste nejedli lepší jahodový koláč. Garantujeme, že zmizne do posledného sústa

17.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shaiith). Kým ešte stále trvá sezóna jahôd, oplatí sa toto sezónne ovocie využiť naplno. Určite si pripravte tento fantastický…

Spíte s prikrývkou takýmto spôsobom? Vedci vedia, čo to znamená

17.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Golubovy:). Vystrčenie nohy spod prikrývky počas spánku nie je len zvláštny zvyk. Vedci odhalili, že tento návyk má hlboký…

Auto Trendy

Tieto chyby zabijú váš motor: 8 smrteľných hriechov každého vodiča!

17.6.2025 Redakcia Auto trendy - Drahé poškodenia motora sa často dajú predísť jednoduchými opatreniami. Kto ignoruje varovné signály alebo robí typické chyby pri jazde, riskuje zbytočné opotrebenie - až po…

Kde sedieť v lietadle? Štatistiky odhaľujú prekvapivú pravdu

17.6.2025 Redakcia Auto trendy - Lietanie už roky platí za najbezpečnejšiu formu dopravy, avšak letecké katastrofy, hoci zriedkavé, stále vyvolávajú obavy mnohých pasažierov. Môže miesto, ktoré zaujmeme na palube, zvýšiť…

Tvoj kľúčik od auta dokáže viac, ako si myslíš: Týchto 7 funkcií nepoznáš!

17.6.2025 Redakcia Auto trendy - Čo sa nachádza v kľúčiku od auta? Tradičný už patrí minulosti. Moderné riešenia nielen umožňujú otvoriť auto bez dotyku ovládača, ale ponúkajú aj funkcie, o…

Bezdotyková autoumyváreň ničí lak? Týchto 7 chýb robí skoro každý!

17.6.2025 Redakcia Auto trendy - Ako správne používať bezdotykovú autoumyváreň? To je rýchly a lacný spôsob na čisté auto, ale len za podmienky, že vieš, ako ju používať. Chyby môžu…

Toyota útočí na Európu: Nové elektrické SUV s miliónovou zárukou!

17.6.2025 Redakcia Auto trendy - Už budúci rok Toyota zaútočí na európsky trh, vrátane slovenského, novým modelom. Bude to SUV segmentu B. Auto má dve silné výhody. Preto sa zdá,…

Grand Canyon: Kolosálny prírodný zázrak Ameriky

17.06.2025, Redakcia Auto trendy Grand Canyon patrí medzi najväčšie prírodné divy sveta. Tento kaňon sa tiahne viac ako 440 kilometrov naprieč Arizonou a jeho hĺbka presahuje jeden a pol kilometra.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov