13.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/WS-Studio).
Zaujíma vás, ako upiecť vlhký čokoládový koláč? Vždy ho robím podľa receptu, ktorý mi raz dala moja teta. Vychádza to šialene. Neveríte? Vyskúšajte si ho sami.
Existuje veľa receptov na čokoládový koláč, ale niekedy sa nepodarí tak, ako by mal. Je suchý a príliš drobivý namiesto toho, aby bol príjemne vlhký. Dá sa tomu predísť. Stačí sa riadiť receptom mojej tety, ktorý je jednoduchý a zvládne ho každý.
Dokonale vlhký čokoládový koláč. Dôležité sú správne výrobky
Moja teta pridala do čokoládového koláča dve veci navyše – obilnú kávu a prírodný jogurt. Ostatné produkty boli štandardné prísady na pečenie. Úplný zoznam potrebných výrobkov nájdete nižšie.
Ingrediencie na vlhký čokoládový koláč:
- hladká pšeničná múka – 1,5 šálky,
- maslo – kocka,
- cukor – šálka ,
- prírodný jogurt – pol šálky,
- obilná (cereálna káva) – pol pohára,
- vajcia – 4 kusy,
- kakao – 6 plochých lyžíc,
- vanilkový cukor – balíček,
- prášok do pečiva (alebo sóda) – 2 ploché čajové lyžičky,
- čokoláda (najlepšie horká) – tabuľka.
Ako upiecť vlhký čokoládový koláč? Recept nie je vôbec zložitý
- Skôr ako sa pustíte do pečenia vlhkého čokoládového koláča, pripravte si všetky ingrediencie a uistite sa, že majú izbovú teplotu. Potom nasypte múku a prášok do pečiva (sódu bikarbónu) do misy a premiešajte.
- Uvarte kávu a ešte horúcu ju spojte s kakaom a maslom (3/4 kocky). Miešajte a zahrievajte, kým nevznikne hladká hmota. Nechajte vychladnúť.
- Medzitým zmiešajte vajcia s jogurtom. Potom postupne po malých častiach pridávajte kávovú zmes a na konci šľahania cukor a vanilkový cukor.
- Teraz spojte vzniknutý krém s múkou a práškom do pečiva a dôkladne premiešajte. Koláč preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 °C.
- Pripravte si čokoládovú polevu. Čokoládu rozpustíme so štvrtinou kocky masla a vymiešame do hladka. Rovnomerne ňou polejeme koláč, ak predtým mierne vychladol. Koláč vložte do chladničky, aby poleva trochu stuhla, a môžete podávať. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Taliansky 12-lyžicový koláč je lepší ako citrónový koláč. Recept som si priniesla priamo z Milána
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.