Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Žiadny olej. Spojím 2 prísady v pohári pol na pol. Najlepší nápad na vlhký čokoládový koláč

13.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/WS-Studio). Zaujíma vás, ako upiecť vlhký čokoládový koláč? Vždy ho robím podľa receptu, ktorý mi raz dala moja teta. Vychádza to šialene. Neveríte? Vyskúšajte...

13.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/WS-Studio).

Zaujíma vás, ako upiecť vlhký čokoládový koláč? Vždy ho robím podľa receptu, ktorý mi raz dala moja teta. Vychádza to šialene. Neveríte? Vyskúšajte si ho sami.

Zaujíma vás, ako upiecť vlhký čokoládový koláč?
Foto: shutterstock/WS-Studio

Existuje veľa receptov na čokoládový koláč, ale niekedy sa nepodarí tak, ako by mal. Je suchý a príliš drobivý namiesto toho, aby bol príjemne vlhký. Dá sa tomu predísť. Stačí sa riadiť receptom mojej tety, ktorý je jednoduchý a zvládne ho každý.

Dokonale vlhký čokoládový koláč. Dôležité sú správne výrobky

Moja teta pridala do čokoládového koláča dve veci navyše – obilnú kávu a prírodný jogurt. Ostatné produkty boli štandardné prísady na pečenie. Úplný zoznam potrebných výrobkov nájdete nižšie.

Ingrediencie na vlhký čokoládový koláč:

  • hladká pšeničná múka – 1,5 šálky,
  • maslo – kocka,
  • cukor – šálka ,
  • prírodný jogurt – pol šálky,
  • obilná (cereálna káva) – pol pohára,
  • vajcia – 4 kusy,
  • kakao – 6 plochých lyžíc,
  • vanilkový cukor – balíček,
  • prášok do pečiva (alebo sóda) – 2 ploché čajové lyžičky,
  • čokoláda (najlepšie horká) – tabuľka.
Existuje veľa receptov na čokoládový koláč, ale niekedy sa nepodarí tak, ako by mal. Je suchý a príliš drobivý namiesto toho, aby bol príjemne vlhký.
Foto: shutterstock/Trendy Rowdy

Ako upiecť vlhký čokoládový koláč? Recept nie je vôbec zložitý

  • Skôr ako sa pustíte do pečenia vlhkého čokoládového koláča, pripravte si všetky ingrediencie a uistite sa, že majú izbovú teplotu. Potom nasypte múku a prášok do pečiva (sódu bikarbónu) do misy a premiešajte.
  • Uvarte kávu a ešte horúcu ju spojte s kakaom a maslom (3/4 kocky). Miešajte a zahrievajte, kým nevznikne hladká hmota. Nechajte vychladnúť.
  • Medzitým zmiešajte vajcia s jogurtom. Potom postupne po malých častiach pridávajte kávovú zmes a na konci šľahania cukor a vanilkový cukor.
  • Teraz spojte vzniknutý krém s múkou a práškom do pečiva a dôkladne premiešajte. Koláč preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 °C.
  • Pripravte si čokoládovú polevu. Čokoládu rozpustíme so štvrtinou kocky masla a vymiešame do hladka. Rovnomerne ňou polejeme koláč, ak predtým mierne vychladol. Koláč vložte do chladničky, aby poleva trochu stuhla, a môžete podávať. Dobrú chuť!
@geris.kitchen

Super moist chocolate cake 🍫 full recipe 👇 Ingredients: 130g all purpose flour 200g sugar 65g cocoa powder 3/4 tsp baking powder 1/2 tsp baking soda 1 egg 60ml oil 130ml milk 120ml warm water 1 1/2 tsp instant coffee 1 tsp vanilla extract Toppings: 450g chocolate 280ml heavy cream Method: 1) mix together all of the dry ingredients in a large mixing bowl. 2) into the fry ingredients add all of the wet ingredients and mix together well. 3) pour into a lined 8×8 inch baking tray. 4) bake in preheated oven for around 30 minutes on temp 150 degrees Celsius. 5) once cooked transfer to a wire rack and allow the cake to cook completely. 6) make your topping by cutting the chocolate into small pieces. Gently warm your cream and pour over the chocolate. The cream should melt the chocolate. Mix well. If not fully melted pop in microwave for a few seconds at a time until fully melted. Be careful not to over heat. 7) spread your topping all over the cake. 8) serve and enjoy 😊 #chocolatecake #moistcake #chocolate #chocolatelover #cakerecipe #easycakerecipe #deliciouscakes #foodie #sweettooth #fyp

♬ LOVE – Gemma Weston
Super vlhký čokoládový koláč.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je najčastejšia chyba pri pečení jablkového koláča. Jedna prísada a cesto sa zmení na mäkkú kašu

Taliansky 12-lyžicový koláč je lepší ako citrónový koláč. Recept som si priniesla priamo z Milána


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Rozplýva sa v ústach a poteší každého. Čokoládový zvodca zvádza od prvého sústa.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Čokoládový zvodca je - ako už názov napovedá - naozaj silne čokoládový koláč. Je o niečo nadýchanejší ako…

Dve lyžice na panvicu a stane sa zázrak. Mäso bude mäkké ako maslo.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kalashnikov Dmitrii). Tvrdé, suché, gumové mäso? Ak vám to znie povedome, máme pre vás riešenie. Nech už pripravujete guláš…

Pred pečením zemiaky namočte. Hranolky budú chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marta_dabrowska). Chrumkavá kôrka, maslová stredná časť - znie to ako sen? Aj hranolky z rúry môžu byť také. Čo…

Pridajte do vývaru na konci varenia. Bude zlatistý a číry ako nikdy predtým

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Slováci milujú vývar, takže nie je divu, že sa veľmi často objavuje na našich stoloch. Lahodný zeleninovo-mäso vývar,…

Pridajte si pol čajovej lyžičky do rannej kávy. Váš metabolizmus sa zrýchli

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Elina Yevgrashkina). Káva je nápoj, bez ktorého si mnohí ľudia nevedia predstaviť ráno. Dodáva nám energiu, zlepšuje koncentráciu a…

Auto Trendy

Mazda CX-5: Prichádza nová generácia obľúbeného SUV

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Mazda CX-5 je už od svojho uvedenia na trh jedným z najdôležitejších modelov značky Mazda. Od roku 2013, kedy debutovala prvá generácia, si tento model…

Renault Duster šokuje cenami: V Austrálii je lacnejší ako Dacia u nás

3.07.2025 Redakcia Auto trendy - Francúzska automobilka Renault prekvapila automobilový svet uvedením modelu Duster na austrálsky trh s cenami, ktoré sú výrazne atraktívnejšie ako tie, za ktoré sa predáva Dacia…

Efekt zebry: Ako slnko a tieň ovplyvňujú vašu jazdu

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Počas celého roka sa vodiči stretávajú s rôznymi prírodnými javmi, ktoré môžu sťažiť jazdu. Jedným z menej známych, ale nebezpečných javov je tzv. efekt zebry,…

Dacia Duster: Cenovo dostupné SUV, ktoré si získalo srdcia zákazníkov

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Dacia Duster je jedným z najobľúbenejších SUV na trhu. Jej popularita neustále rastie, pretože ponúka kombináciu nízkej ceny, priestrannosti, praktickosti a atraktívneho dizajnu. Navyše, zákazníci…

Peralta S: Futuristické Maserati inšpirované vesmírnou loďou

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Peralta S, jedinečný automobil s dizajnom pripomínajúcim UFO, je poctou legendárnemu Maserati Boomerang z roku 1972. Tento futuristický model, navrhnutý Fabriziom Giugiarom, synom slávneho dizajnéra…

Unikátne objavy v Amazonskom pralese: Sedem gigantických urn odhalilo tajomstvá minulosti

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - V brazílskej časti Amazonského pralesa došlo k výnimočnému objavu. Sedem obrovských urn, ukrytých pod povrchom zeme, odhalilo fascinujúce detaily o pohrebných rituáloch predkolumbovských kultúr. Archeológovia…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov