Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Vyšiel na prvýkrát a bude na mojom stole každý týždeň. Piškótový koláč nespadne a je ľahký

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sana Grebinets). Jablkový koláč je lahodný koláč, ktorý sa spája s koncom leta a začiatkom jesene. Zvyčajne sa pripravuje podľa jedného receptu, ktorý pozná...

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sana Grebinets).

Jablkový koláč je lahodný koláč, ktorý sa spája s koncom leta a začiatkom jesene. Zvyčajne sa pripravuje podľa jedného receptu, ktorý pozná celá rodina už roky. Ak vás však táto klasická verzia nudí, odporúčam pripraviť jej vylepšenú verziu. Prekvapí nielen svojou chuťou, ale aj spôsobom podávania a mnohí ľudia si ho vyberú namiesto tradičného jablkového koláča.

Ak vás klasická verzia nudí, odporúčam pripraviť jej vylepšenú verziu. Ako pripraviť tento koláč?
Foto: shutterstock/Sana Grebinets

Keď si spomeniem na jablkový koláč, vybaví sa mi verzia z krehkého cesta, ktorá láka sladkou drobenkou. Presne takýto koláč vždy robila moja mama a stará mama a tento recept som si zopakovala aj ja. Nedávno som však našla recept na úplne inú verziu, ktorá sa na prvý pohľad môže zdať abstraktná. Používa sa v ňom puding, želé a tiež jablkový džús. Nenechajte sa však zmiasť, používa sa aj ovocie. Táto verzia jablkového koláča je nadýchanejšia a jemnejšia. Keď budete mať chuť na tento pečený koláč, siahnite po tejto verzii.

Jablkový koláč – krémový piškotový recept

Prísady na piškótu:

  • 5 veľkých vajec
  • štipka soli
  • 150 g cukru
  • 125 g pšeničnej múky
  • 2 PL zemiakovej múky
  • 5 PL slnečnicového oleja

Prísady na jablkový krém:

  • 2 pudingy s príchuťou jabĺk a škorice
  • 3 šálky jablkovej šťavy
  • 2 citrónové želé
  • 1 kg jabĺk
  • 200 g masla
  • 3 PL cukru

Poleva:

  • tabuľka bielej čokolády
  • 50 g mäkkého masla
  • 100 g 18% smotany
  • kokosové hobliny na ozdobu podľa potreby
Táto verzia jablkového koláča je nadýchanejšia a jemnejšia.
Foto: shutterstock/Sokor Space

Spôsob prípravy:

  1. Prvým krokom je príprava piškótového cesta. Dno formy vyložte papierom na pečenie a oddeľte bielky od žĺtkov.
  2. Potom vyšľahajte bielky na tuhý sneh so štipkou soli. Keď sú bielky tuhé, pomaly pridávajte cukor a stále šľahajte.
  3. Pokračujte v šľahaní na najvyššej rýchlosti ešte asi 10 minút, aby sa všetok cukor rozpustil a bielka boli tuhé.
  4. Po tomto čase znížte rýchlosť mixéra a pridajte žĺtky a krátko premiešajte. Keď sa všetko spojí, odložte mixér nabok.
  5. Do cesta preosejte pšeničnú múku zmiešanú so zemiakovou múkou. Celý čas jemne miešajte lyžicou alebo stierkou. Nakoniec pomaly pridajte olej a opäť dôkladne premiešajte.
  6. Pripravené cesto nalejte do pripravenej formy a ihneď vložte do rúry vyhriatej na 160 °C.
  7. Piškótový koláč pečte 40 minút alebo kým nie je suchý. Hneď po upečení ho vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Keď piškótový koláč úplne vychladne, rozrežte ho na 2 vrstvy.
  8. Teraz je čas na náplň. Jablká ošúpte, nakrájajte na kocky a poduste do mäkka.
  9. V hrnci priveďte do varu 2 šálky šťavy a vo zvyšnej šťave rozmiešajte puding, potom ho vlejte do vriacej šťavy.
  10. Keď sa všetko varí, vypnite oheň a pridajte želé, miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Nakoniec pridajte maslo nakrájané na kúsky a opäť miešajte, kým sa nerozpustí.
  11. Hotový krém zmiešame s jablkami a natrite na vychladnutý piškótový korpus, zarovnajte a prikryte druhou rozkrojenou časťou.
  12. Nakoniec pripravte polevu. Čokoládu nasekajte nadrobno, pridajte maslo a všetko rozpuste vo vodnom kúpeli. Keď poleva mierne vychladne, pridajte smotanu. Hotovú čokoládovú polevu nalejte na piškótový koláč a všetko posypte kokosovými hoblinami.
  13. Pred podávaním uložte do chladničky, aby krém získal správnu konzistenciu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Túto pečenú dobrotu nemôžete obísť bez povšimnutia. Jablkový koláč je nudný dezert bez chuti

Hrušky v sirupe robila moja babička v auguste. Sú také chutné, že nahradia akýkoľvek dezert


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Auto Trendy

Európsky prelom vo vesmíre: Súkromná kapsula Phoenix 1 úspešne dobyla vesmír!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecká firma prekonala očakávania a dokázala, že Európa má vo vesmírnom priemysle svoje miesto. Ich revolučná kapsula Phoenix 1 úspešne absolvovala misiu a otvorila dvere…

Šéf Toyoty: „Športové auto musí voňať benzínom!" Elektrické modely ho nechytili za srdce

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Akio Toyoda, legendárny šéf japonskej automobilky, zostáva verný benzínovým motorom a hlučným výfukom. Elektromobilita ho ako vášnivého jazdca zatiaľ nepresvedčila, hoci jej budúcnosť v značke…

Ferrari 296 Speciale: Rýchlosť, ktorá berie dych, a dizajn z iného sveta

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Ferrari opäť posúva hranice možného. Model 296 Speciale, najnovší prírastok do exkluzívnej rodiny Speciale, prináša takmer 900 koní, revolučný dizajn a technológie inšpirované Formulou 1.…

Američania v šoku: Rebelanti z Jemenu utopili stíhačku za 67 miliónov dolárov!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Americké námorníctvo zažíva ťažké chvíle v Červenom mori, kde pri manévri na únik pred útokmi jemenských povstalcov Húsí prišlo o drahý bojový stroj. Stíhačka F/A-18E…

Obľúbené SUV v novom šate a terénnou verziou

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Obľúbené rodinné SUV Honda CR-V prichádza s dlho očakávanou inováciou. Bezdrôtové pripojenie telefónu už nebude výsadou len drahších modelov. Čo všetko nová verzia ponúka a…

Najvšestrannejší model Dacie má vo svojej ponuke aj naftový motor.

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Najpraktickejší model rumunskej značky skrýva tajomstvo, o ktorom mnohí slovenskí motoristi ani netušia. Dacia Jogger s dieselovým motorom existuje, no dostať sa k nemu bude…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov