Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Nakrájam a namočím do cesta. Po usmažení je to chutná desiata a zaujímavý doplnok k večeri

04.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ollphotograph). Záľuba v príprave najrôznejších druhov občerstvenia a príloh pokračuje počas celého roka. V súčasnosti je však veľmi dobré využívať zeleninu, ktorá je čerstvá...

04.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ollphotograph).

Záľuba v príprave najrôznejších druhov občerstvenia a príloh pokračuje počas celého roka. V súčasnosti je však veľmi dobré využívať zeleninu, ktorá je čerstvá a plná chuti. Ak premýšľate, čo podávať k zemiakom a rezňom, toto je ten najlepší návrh. Zvládnete to za pár okamihov.

Ako pripraviť cuketu v cestíčku?
Foto: shutterstock/Ollphotograph

Počas horúcich letných dní, keď hľadáte ľahké a osviežujúce jedlá, mnohí siahajú po rôznych občerstveniach. Správna kombinácia rôznych ingrediencií môže nielen prekvapiť chuťou, ale aj poskytnúť námety na rozhovor s rodinou a priateľmi. Pri hľadaní kulinárskej inšpirácie sa zamerajte na sezónnu zeleninu, ktorú možno ľahko premeniť na jedinečné jedlá, ktoré potešia oko aj chuťové bunky.

Jedným z takýchto nápadov sú cukety v cestíčku – mimoriadne chutná a ľahko pripraviteľná alternatíva tradičných šalátov. Je to jedlo, ktoré sa výborne hodí ako samostatné občerstvenie, a ak ho podávate s obľúbenými omáčkami, určite si získa uznanie vašich hostí. Cuketa v cestíčku spája jemnosť zeleniny s chrumkavosťou šupky a vytvára celok, ktorý poteší každého gurmána. Príprava je mimoriadne rýchla, čo len podporuje použitie tohto receptu. Ak premýšľate, na čom by si vaši najbližší mohli pochutnať, toto bude nepochybne ono.

Recept na cukety v cestíčku

Ingrediencie:

  • 2 stredne veľké cukety,
  • 250 g celozrnnej múky,
  • 250 ml mlieka,
  • vajce,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • pol čajovej lyžičky prášku do pečiva,
  • olej na vyprážanie.
Cuketu v cestíčku môžete ponúknuť ako prílohu alebo ako samostatné občerstvenie.
Foto: shutterstock/Peredniankina

Spôsob prípravy:

  1. Cuketu umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm. Posypte ich soľou a nechajte asi 10 minút odležať, aby cuketa pustila šťavu. Po tomto čase plátky cukety dôkladne osušte papierovou utierkou.
  2. V miske zmiešajte múku, mlieko, vajce, soľ, korenie a prášok do pečiva, kým nevznikne hladké cesto s konzistenciou hustej smotany. Na panvici rozohrejte olej.
  3. Plátky cukety ponorte do cesta a smažte z oboch strán dozlatista. Vyprážané cukety položte na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sa zbavili prebytočného tuku. Podávajte teplé.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo pripraviť z cukety? Nie placky a nie polievku. Tento recept je lepší ako uhorky

Zoberte toto turecké korenie a nalejte ho do pohárov. Cukety budú chrumkavé a mimoriadne chutné


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako upiecť zemiaky, aby boli zvonka dokonale chrumkavé a zvnútra jemné?

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arthur Linnik). Pečené zemiaky sú nielen klasickou prílohou k večeri, ale aj samostatným občerstvením, ktorému sa ťažko odoláva. Kľúčom…

Smotana sa nechce vyšľahať? Pridajte pár kvapiek, zhustne a bude nadýchaná ako obláčik

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OlgaBombologna). Smotana je často kľúčovou zložkou mnohých dezertov. Problém nastáva, keď po nedeľnom obede všetci čakajú na sladké dobroty…

Rebierka sa samé odlepia od kosti. Všetko, čo potrebujete, je noc v tejto marináde a rošt po ruke.

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Jemné grilované rebierka sú snom mnohých milovníkov sezónnych posedení pri grile. Aby bolo mäso šťavnaté a plné chuti,…

Probiotická bomba z hôr: Turisti ju milujú, vedci chvália

9.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/noxphotos.com). Na prvý pohľad môže pôsobiť mastne a ťažko, no v skutočnosti ide o jednu z najcennejších potravín,…

Ideálne na lenivé večery. Natieram maslom a hneď jem

8.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova). Mäkké, pružné a výraznej chuti - domáce chleby Naan sú viac ako len občerstvenie na večierok. Táto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov