Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Táto pusinka porazí všetky sladkosti a pečivo. Zdobím ju krémom a vyjde bezchybne

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/lhermans). Máte už dosť klasických koláčov? Vyberte si ľahký sviatočný koláč zdobený šialeným krémom a sezónnym ovocím a nebudete ľutovať. Jeho tajomstvom je chrumkavosť,...

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/lhermans).

Máte už dosť klasických koláčov? Vyberte si ľahký sviatočný koláč zdobený šialeným krémom a sezónnym ovocím a nebudete ľutovať. Jeho tajomstvom je chrumkavosť, biela farba a štedro naplnený vnútrajšok. Táto kombinácia je skutočným potešením pre chuťové bunky, ideálna na každý deň aj na sviatky.

Pusinky alebo bezé – sladké pečené bielky so sezónnym ovocím
Foto: shutterstock/lhermans

Bezé je výstavný dezert, ktorý vždy podávam v júni. Sladké pečené bielky sa dokonale hodia k nebesky nadýchanému krému a štedrej porcii sezónneho ovocia. Žiadny tvarohový koláč, piškótová torta, ba ani ten najlepší jahodový koláč ju neprekoná! Tento recept si radšej schovajte, pretože ak ho raz vyskúšate, všetci z neho budú vo vytržení!

Najlepší dezert na leto? Pre mňa sú to pusinky s ľahkým krémom


Klasika v cukrárstve, obľúbený sladký dezert, ale aj prekliatie, ktoré potrápi v nejednu noc, nejedného cukrára. Táto šialená chuť si vyžaduje zručnosť. Často sa stáva, že bielková zmes klesá, príliš spadne alebo zhnedne alebo sa jednoducho nedá poriadne upiecť. Existuje však jednoduchý spôsob, ako pripraviť dokonalý dezert na letné popoludnia.


Tajomstvo dokonalej pusinky spočíva v niekoľkých detailoch. V prvom rade musí byť nádoba, v ktorej budeme šľahať penu, takmer sterilne čistá a suchá. Nezabudnite tiež na to, aby ste žĺtok omylom nepridali do bielka alebo aby ste v bielku nenechali škrupinu. Čerešničkou na torte je správne pečenie, či skôr sušenie a špecifická teplota.

Ak nám pusinky vyjdú bezchybne, môžeme prejsť k oveľa príjemnejšej časti, ktorou je zdobenie. Upečené bielka najlepšie chutia s krémovou náplňou alebo s pridaním mascarpone. Aj tu by malo nastať chuťové vylepšenie, a to so sezónnym ovocím. Sladko-kyslé maliny, čučoriedky, černice a jahody sú na to ako stvorené.

Bezé – klasika v cukrárstve, ale potrápia nejedného cukrára
Foto: shutterstock/Anna Shepulova

Bohatý variant bezé. Pridajte ovocie a nebudete sa nudiť


Ingrediencie na pusinky:

  • 5 vajec,
  • 200 g jemného cukru,
  • pol lyžičky zemiakovej múky (nie je potrebné, ale takéto pusinky majú ťahavý stred).


Prídavky:

  • 150 g mascarpone,
  • 150 g 33 % smotany,
  • maliny,
  • jahody,
  • čučoriedky,
  • lístky mäty na ozdobu.

Spôsob prípravy:

  1. Na začiatku presne oddeľte bielka od žĺtkov. Dbajte na suchú čistú nádobu a príslušenstvo na šľahanie.
  2. Keď zmes začne nadobúdať pevnú konzistenciu, začnite po lyžičkách pridávať cukor.
  3. Nakoniec pridajte zemiakovú múku. Naposledy premiešajte penu a skontrolujte, či je dostatočne tuhá, aby sa prilepila na misu.
  4. Keď sú bielky pripravené, preložte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vytvarujte do estetickej pusinky.
  5. Pripravené pusinky vložte do rúry vyhriatej na 110 stupňov a pečte asi 30 minút, potom teplotu znížte na 80 stupňov a takto pusinky hodinu sušíme.
  6. Hotové pusinky nechajte vychladnúť.
  7. Teraz je čas na krém – vymiešajte smotanu a postupne, po lyžiciach, pridávajte syr mascarpone. Hotový krém naaranžujte na bezé (môžete ho vopred nakrájať alebo ho spracovať ako základ/vrch).
  8. Sladký dezert ozdobte ovocím a mätou. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je najlepší koláč na leto. Urobte ho rýchlo, pretože toto ovocie môže zmiznúť v okamihu

Chutí a vyzerá ako z drahej cukrárne. Čučoriedkový cheesecake robím celé leto


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Sú palacinky tvrdé? Všetko kvôli tejto zložke

7.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/monticello). Palacinky sa na našich stoloch objavujú veľmi často. Je to univerzálne jedlo, ktoré môže byť chutnými raňajkami aj…

Ako pripraviť nadýchané banánové lievance? Mlieko nebude fungovať, zvoľte iný nápoj

7.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arina P Habich). Tento recept na banánové lievance musia poznať všetci gurmáni všetkých vekových kategórií. Je to nápad na…

Zemiaky už nikdy neurobíte inak. Ak pridáte toto, budú krémové a rýchlejšie sa uvaria

7.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vadim Zakharishchev). Ako variť zemiaky, aby boli chutné? Stačí siahnuť po jednej ingrediencii, ktorú už pravdepodobne máte v chladničke.…

Sezóna tejto zeleniny sa práve začína. Hoďte ju do rúry s korením a máte hotovú večeru.

7.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NADKI). Jar je čas, keď sa príroda prebúdza k životu. V tomto období sa oplatí zvýšiť zastúpenie zeleniny na…

Kráľovná letných stretnutí! Šalát s fetou a cherry paradajkami

06.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Esin Deniz). Grilovacia sezóna nie je len o mäse a klobásach. Je to tiež ideálna príležitosť priniesť na stôl…

Auto Trendy

Dacia Bigster ohromuje na nemeckej diaľnici: Rumunský hybrid ukázal, čo dokáže

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Najnovší prírastok do rodiny Dacia sa nebojí rýchlosti. Bigster s hybridným pohonom dosiahol na neobmedzenej Autobahn rešpektovaných 180 km/h a dokázal, že aj cenovo dostupné…

Skrytá hrozba, ktorú by mal poznať každý vodič

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Malá žltá kontrolka, ktorá môže signalizovať vážny problém. Čo znamená a ako reagovať, keď sa rozsvieti na vašej palubnej doske?

Žltý Výfuk ako Pocta Legendárnemu F1 Šampiónovi: Lotus Emira v Špeciálnej Edícii

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Lotus predstavil exkluzívnu edíciu modelu Emira venovanú dvojnásobnému majstrovi F1 Jimovi Clarkovi. Zeleno-žltá kombinácia a žlté koncovky výfukov pripomínajú jednu z najúspešnejších sezón motoršportu v…

Tajná funkcia brzdy, o ktorej nevedia ani skúsení vodiči. V zápchach je na nezaplatenie!

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Moderné autá skrývajú množstvo funkcií, o ktorých mnohí vodiči ani netušia. Jedna z nich dokáže výrazne uľahčiť život najmä v mestskej premávke a pri státí…

Trump a TikTok: „Mám k nemu slabosť!" Prečo prezident zmenil názor?

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Americký prezident zmenil svoj postoj k čínskej sociálnej sieti a priznal, že mu pomohla získať mladých voličov. Aplikácia, ktorá mala byť zakázaná, dostala ďalšiu šancu.…

Uniknite ruchu sveta v objatí hôr a vody: Nórsky fjord, Jøssingfjorden volá

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že sa plavíte po pokojných vodách obklopení majestátnymi horami, ktoré sa týčia do výšky a vytvárajú dychberúcu kulisu. Vítajte v Jøssingfjordene, jednom z…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov