Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Recept na ukrajinský boršč priamo zo Ľvova. Je starý najmenej 100 rokov

24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natalia Hanin). Ukrajinský boršč je kulinárskym symbolom Ukrajiny. Dokonca bol zaradený na zoznam nehmotného dedičstva UNESCO, čo niektorí nazývajú „oficiálnou derusifikáciou boršču“, pretože Rusi...

24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natalia Hanin).

Ukrajinský boršč je kulinárskym symbolom Ukrajiny. Dokonca bol zaradený na zoznam nehmotného dedičstva UNESCO, čo niektorí nazývajú „oficiálnou derusifikáciou boršču“, pretože Rusi ho neustále pripisujú svojej kuchyni. Dnes vám ponúkame tradičný recept na ukrajinský boršč priamo zo Ľvova. Držte sa návodu a pravdepodobne zjete najlepšiu polievku svojho života.

Recept na ukrajinský boršč priamo zo Ľvova. Je starý najmenej 100 rokov.
Foto: shutterstock/Natalia Hanin

Ukrajinský boršč je populárna polievka aj na Slovensku. Niekedy môže spôsob jej prípravy viesť aj k malej hádke. Celkom zbytočne. Na prípravu boršču neexistuje jediný správny recept, ktorý by sa musel dodržiavať. Samotní Ukrajinci ho v závislosti od toho, z ktorého regiónu krajiny pochádzajú, pripravujú rôznymi spôsobmi.

Všetky verzie ukrajinského boršču majú spoločné bohatstvo ingrediencií. Vyrába sa z mastného bravčového vývaru s pridaním cvikly, kapusty, zemiakov, mrkvy a fazule. Vďaka tomu je pokrm sýty a môže pokojne slúžiť ako celý obed alebo večera.

Recept na ukrajinský boršč zo Ľvova

Ingrediencie:

  • 300 g kapusty (môže byť čerstvá alebo nakladaná),
  • 0,5 kg bravčového mäsa (najlepšie s kosťou),
  • 2 cibule,
  • 4 – 5 stredne veľké cvikly,
  • 3 zemiaky,
  • 3 mrkvy,
  • malý paradajkový pretlak,
  • plechovka bielej fazule,
  • korenie (podľa potreby),
  • niekoľko kvapiek citrónovej šťavy,
  • smotana na podávanie.
Všetky verzie ukrajinského boršču majú spoločné bohatstvo ingrediencií.
Foto: pexels.com/Natalya Choohrova

Spôsob prípravy:

Do veľkého hrnca nalejte vodu a vložte mäso. Osolíme a okoreníme. Varíme približne dve až tri hodiny. Medzitým si pripravíme druhý hrniec, v ktorom uvaríme cviklu. Cviklu ošúpeme a začneme variť.

Cibuľu nakrájajte nadrobno a opečte na panvici. Uvarenú cviklu a mrkvu nastrúhajte a pridajte k cibuli. Premiešajte. Po 10 minútach pridajte paradajkový pretlak a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Opäť premiešajte a pridajte fazuľu. Všetky prísady zohrievajte ešte štvrť hodiny.

Pol hodiny pred dovarením mäsa pridajte do hrnca zeleninu a zemiaky. Pridajte nakrájanú kapustu. Varte ďalších 30 minút. Hotový ukrajinský boršč podávajte s kyslou smotanou a škvarkami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Je ťažké opísať ich chuť, musíte ich jednoducho pripraviť. Tieto fašírky sú lepšie ako klasické

Paradajková polievka ako z Talianska. Biely syr si podmaní vaše chuťové bunky


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Rezne bez mäsa s ťahavým syrom. Lacná večera, ktorá chutí ako z rúk šéfkuchára

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/tetxu). Stáva sa vám, že sa vám stane, že na večeru uvaríte príliš veľa zemiakov? Určite áno. Čo potom…

Bedle nemusíte namáčať do mlieka. Pridajte túto prísadu a budú mäkké a chrumkavé!

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Bedľa vysoká je jednou z najobľúbenejších húb na Slovensku, ktorú milujú milovníci lesov a hubárskej kuchyne. Vďaka…

Vaše uteráky budú dlhé roky snehobiele. Všetko, čo potrebujete, je metóda mojej babičky

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Uuganbayar). Biele uteráky majú svojich priaznivcov aj odporcov. Na jednej strane vyzerajú elegantne a čisto, na druhej strane často…

Zápach kompostu v záhrade. Nepríjemné pachy odstránim pomocou niekoľkých prísad

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Jerome.Romme). Prvé týždne jesene nám už pripomínajú nadchádzajúce obdobie dažďov. Veterné a daždivé dni striedané slnečnými sú jasným signálom,…

Kedy sa má vývar osoliť? Ak to urobíte v nesprávnom čase, stratí všetku svoju chuť

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Vývar je obľúbenou polievkou mnohých Slovákov. Hoci je klasikou a základom našej kuchyne, stále sa nájdu ľudia, ktorí…

Auto Trendy

Čudný a nepríjemný zápach v aute. Ako to zmeniť

22.10.2024 Redakcia Auto trendy - Auto je pre mnohých ľudí miestom, kde trávia značnú časť svojho dňa. Jazdíme do práce, na nákupy, na výlety a často dokonca aj na dovolenky.…

Unikla rýchlosť bezdrôtového nabíjania Tesla Cybercab

22.10.2024 Redakcia Auto trendy - Na X sa objavili fotografie a videá zachytávajúce robotaxi na indukčnej doske s neuspokojivým výkonom Na X sa objavili fotografie a videá za

Naučte sa, ako zacúvať na parkovacie miesto v podzemnej garáži za 30 sekúnd!

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Cúvanie na parkovacie miesto v pozemnej garáži je zručnosť, ktorú sa mnohí vodiči musia naučiť a zdokonaliť, aby mohli efektívne a bezpečne parkovať svoje vozidlá…

Jesenná ranná hmla je pre vodičov, ako zlý sen. Ako si s ňou poradiť

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Ráno sa prebúdzate do sveta zahaleného jemnou, takmer tajomnou hmlou. Je to jedno z tých rán, keď sa všetko zdá byť pokojné a tiché, no…

Je preprava bicykla na aute dovolená? Existuje niekoľko obmedzení

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Vodiči, ktorí chcú prepravovať bicykel vo svojom aute, si musia byť vedomí zákazov vyplývajúcich zo zákona o cestnej premávke. Dôležité je tiež dodržiavať ustanovenia o…

Potrebujete mať prehľad, čo sa deje vedľa a za vozidlom

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Šikovní šoféri sa často musia popasovať s rôznymi úlohami pri údržbe svojich vozidiel. Jednou z častí auta, ktorej treba venovať pozornosť, sú spätné zrkadlá. Tieto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov