24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yulia Davidovich).
Karfiolová polievka rozhodne patrí medzi polievky, ktoré nemôžu nechutiť. Nie je náročná na prípravu, vyjde pomerne lacno a predovšetkým je chutná. Ako si karfiolovú polievku vylepšiť? Tajomstvo dokonalej večere sme vám už odhalili.

Foto: shutterstock/Yulia Davidovich
Karfiolová polievka je určite vhodná na večeru. Je jednoduchá, rýchla (ak máte po ruke vývar alebo bujón) a predovšetkým chutná. Môže sa zdať, že je to taký základný obed – nič nemôže byť ďalej od pravdy. S týmto receptom vám karfiolová polievka vyjde majstrovsky a na tanieri bude vyzerať lákavo a elegantne. Za pár okamihov pripravíte večeru, ktorá bude chutiť a vyzerať ako zo špičkovej reštaurácie. Pridajte roztavený syr a budete vylizovať tanier.
Karfiolová polievka za medailu. Chutí ako z reštaurácie
Ingrediencie:
- cca. 2 l vývaru alebo ľahkého bujónu,
- 1 karfiol,
- 4-5 zemiakov,
- 2 malé mrkvy,
- 2 žĺtky (nepovinné, ja ich mám veľmi rada),
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- nasekaný kôpor,
- približne. 70 g smotanového syra
- 18% smotana
- soľ, korenie, trochu kari,
- maslo.

Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich
Rýchla karfiolová polievka: ako ju pripraviť:
- Pripravte si hrniec a zohrejte v ňom pevnú lyžicu masla. Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a nastrúhanú mrkvu a chvíľu opekajte.
- Keď sú zemiaky zlatisté, pridajte pretlačený cesnak a chvíľu smažte. Zemiaky zalejte horúcim vývarom.
- Do vriaceho vývaru pridajte ružičky karfiolu, zľahka osoľte a pridajte korenie a kari. V tejto fáze môžete pridať aj tavený syr – je dobré ho vopred nakrájať, pretože sa rýchlejšie rozpustí.
- Keď je karfiol a ostatná zelenina mäkká, pridajte temperovanú smotanu. Smotanu temperujte rozšľahaným žĺtkom a varte ešte niekoľko minút. Potom všetko rozmixujte ručným mixérom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.