6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).
Zdá sa, že bez najmenšieho množstva múky nemožno pripraviť chutné cuketové palacinky. Nič nemôže byť ďalej od pravdy. Ukazuje sa, že túto ingredienciu môžeme ľahko nahradiť oveľa zdravšou náhradou. Takto pokrm získa nielen na chrumkavosti, ale predovšetkým poskytne množstvo živín. Aké je tajomstvo úspešných cuketových palaciniek bez múky?
Čo dať do cuketovej placky namiesto múky?
Jar je v plnom prúde a my si čoraz viac potrpíme na zeleninové jedlá na večeru. Jedným z jednoduchších, ale chutných jedál sú vyprážané cuketové placky. V navrhovaných receptoch je ľahko vidieť, že na zozname ingrediencií je múka. Ak však chcete mať dokonale chrumkavý povrch a nadýchaný vnútrajšok, nahraďte múku ovsenými vločkami.
Prísady na cuketové palacinky
- 1 veľká cuketa
- 2 vajcia
- 130 g ovsených vločiek
- sušené oregano
- granulovaný cesnak
- sladká paprika
- soľ
- korenie
- rastlinný olej na vyprážanie
Ako pripraviť cuketové palacinky s ovsenými vločkami?
- Cuketu dôkladne umyte pod studenou tečúcou vodou a potom ju nastrúhajte na strúhadle s veľkými okami. Zeleninu vložte do misy, pridajte ovsené vločky a nechajte 10-15 minút odstáť.
- Po tomto čase cuketa uvoľní vodu, ktorá zmäkčí ovsené vločky. V tejto fáze do zmesi rozšľaháme vajcia, pridáme všetky koreniny a vymiešame do hladka.
- Na panvici rozohrejeme dávku oleja a lyžicou alebo lyžičkou do nej nalejeme cesto. Cuketové placky opečte z oboch strán dozlatista, potom nechajte odkvapkať prebytočný tuk na tanieri vystlanom papierovou utierkou.
- Hotové cuketové palacinky je najlepšie podávať teplé s obľúbenými bylinkami, kvapkou smotany, prírodným jogurtom alebo domácou cesnakovou omáčkou.
Dobrú chuť!
Zaujímavé prídavky k cuketovým palacinkám
Základný recept na cuketové palacinky je chutný a nie je potrebné ho obohacovať o ďalšie prísady. Ak vás však tradičná verzia nudí a hľadáte zaujímavé spestrenie, pridajte do zmesi:
- zemiaky,
- mrkvu,
- petržlen,
- paštrnák.
Pre výraznejšiu chuť skombinujte cuketu s cibuľou alebo bielou časťou póru. Zelenkavá farba placiek by sa mala rozbiť na trochu intenzívnejšiu farbu. Na tento účel použite čerstvú papriku, paradajky, ako aj kukuricu alebo konzervovaný hrášok. Chrumkavý pokrm z cukety poteší vaše chuťové poháriky okrem iného pridaním
- feta,
- mozzarella,
- strúhaný žltý syr,
- parmezán,
- tvaroh.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Bolo zistené, kto by nemal jesť cukety. Táto zelenina môže byť veľmi jedovatá
Cuketa má horkú chuť? Okamžite ju prestaňte jesť. Môže sa to skončiť bolesťami brucha a zvracaním
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.