Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Jahodové srdiečka za 15 minút. Dezert z čerstvého ovocia a lístkového cesta

30.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dar1930). Na to, aby ste uspokojili chuť na sladké, nepotrebujete diplom z cukrárstva. Ideálnym jarno-letným dezertom sú kysnuté rožky tvarohom a zrelými jahodami. Tento...

30.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dar1930).

Na to, aby ste uspokojili chuť na sladké, nepotrebujete diplom z cukrárstva. Ideálnym jarno-letným dezertom sú kysnuté rožky tvarohom a zrelými jahodami. Tento recept si však vyžaduje trpezlivosť, ktorá nejde ruka v ruke s rastúcou potrebou zjesť zákusok. Oveľa rýchlejšie a rozhodne jednoduchšie je pripraviť podobnú pochúťku z lístkového cesta. Stačí krátky nákup a štvrťhodinka prípravy.

Jahody sa perfektne hodia do lístkového cesta
Foto: shutterstock/Dar1930

S akým ovocím sa podáva lístkové cesto?

Dokonalé lístkové cesto by malo byť vyrobené z tých najkvalitnejších surovín. Ak sa však na jeho prípravu doma necítite, vyberte si hotový výrobok z obchodu. Skôr ako ho vložíte do nákupného košíka, uistite sa, že obsahuje čo najmenej umelých a nezdravých prísad. Na prípravu chutného občerstvenia z lístkového cesta nepotrebujete veľa. Najlepšie funguje sezónne ovocie. Cukrári zdôrazňujú, že výrobok okrem iného skvele chutí s:

  • jahody
  • maliny
  • rebarbora,
  • broskyne,
  • nektárinky,
  • hrušky,
  • jablká,
  • slivky,
  • marhule.

Čo sa dá pripraviť z lístkového cesta na sladko?


Z čerstvého a pružného lístkového cesta môžeme pripraviť množstvo sladkých dobrôt, ktoré nevyžadujú dlhé státie v kuchyni, a výsledok prekvapí aj tých najvyberavejších gurmánov. Ako používate lístkové cesto v sladkých receptoch? V prvom rade odporúčame:

  • koláčiky s pudingom – lístkové cesto nakrájané na štvorce vložte do formičiek, polejte pudingom alebo vanilkovým krémom a pečte v predhriatej rúre pri 180 °C 15-20 minút;
  • churros – lístkové cesto nakrájame na tenké pásiky, ktoré vhodíme do horúceho oleja a potom obalíme v cukre. Môžete ich tiež poliať rozpustenou čokoládou;
  • expresné croissanty – plát lístkového cesta nakrájajte na trojuholníky, na každý dajte džem alebo porciu čokoládového krému, zrolujte od širšieho okraja a pečte 15 minút pri 180 °C;
  • čokoládové taštičky – z lístkového cesta vykrojte štvorce, do stredu dajte kúsok obľúbenej čokolády, potom prikryte ďalším štvorcom a okraje zatvorte. Pečieme pri 180 °C do zlatista.
Spojením lístkového cesta a jahôd si môžeme ľahko pripraviť lahodný dezert k popoludňajšej káve alebo rýchlu desiatu do školy a do práce
Foto: shutterstock/Lyudmila Zavyalova

Ako upiecť lístkové cesto s jahodami?


Spojením lístkového cesta a jahôd si môžeme ľahko pripraviť lahodný dezert k popoludňajšej káve alebo rýchlu desiatu do školy a do práce. Namiesto vykrajovania obdĺžnikov alebo štvorcov podávajte cesto v podobe srdiečok, ktoré budú pôsobiť mimoriadne pútavo.


Ingrediencie na lístkové cesto s jahodami:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 20 dkg polotučného tvarohu
  • 2 žĺtky
  • 6 čajových lyžičiek cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • hrsť jahôd

Príprava lístkového cesta s jahodami:

  1. Tvaroh dáme do misky, roztlačíme vidličkou a pridáme žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Všetko dôkladne premiešame.
  2. Rozvaľkajte lístkové cesto, nožom vykrojte niekoľko srdiečok a do stredu dajte časť tvarohovej zmesi.
  3. Jahody umyte, osušte a nakrájajte na plátky. Pripravené ovocie položte na tvarohovú zmes.
  4. Okraje lístkového cesta potrieme vajíčkom. Srdiečka z lístkového cesta pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 15 – 20 minút.
  5. Hotové pečivo nechajte mierne vychladnúť a potom ho posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je najjednoduchší koláč na svete. Využite jahody, kým je ich sezóna

Vyskúšala som tieto jahody a teraz už nesiahnem po klasickom dezerte. Táto zložka všetko mení


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Do rannej kávy si dávam dva tenké plátky. Mám viac energie a menej chutí na jedlo

15.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Dlhé roky som pila rannú kávu po starom. Mlieko, cukor, niekedy sirup. A potom som to zmenila.…

Ako upiecť zemiaky, aby boli zvonka dokonale chrumkavé a zvnútra jemné?

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arthur Linnik). Pečené zemiaky sú nielen klasickou prílohou k večeri, ale aj samostatným občerstvením, ktorému sa ťažko odoláva. Kľúčom…

Smotana sa nechce vyšľahať? Pridajte pár kvapiek, zhustne a bude nadýchaná ako obláčik

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OlgaBombologna). Smotana je často kľúčovou zložkou mnohých dezertov. Problém nastáva, keď po nedeľnom obede všetci čakajú na sladké dobroty…

Rebierka sa samé odlepia od kosti. Všetko, čo potrebujete, je noc v tejto marináde a rošt po ruke.

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Jemné grilované rebierka sú snom mnohých milovníkov sezónnych posedení pri grile. Aby bolo mäso šťavnaté a plné chuti,…

Probiotická bomba z hôr: Turisti ju milujú, vedci chvália

9.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/noxphotos.com). Na prvý pohľad môže pôsobiť mastne a ťažko, no v skutočnosti ide o jednu z najcennejších potravín,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov