Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Ekológia, Krása, Tipy,

Zmiešajte tri zložky a naneste ich pod oči. Po tmavých kruhoch nebude ani stopy

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A). Pokožka pod očami je veľmi jemná. Je citlivá na škodlivé vonkajšie faktory, stres, únavu a plynutie času, starne rýchlejšie a...

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A).

Pokožka pod očami je veľmi jemná. Je citlivá na škodlivé vonkajšie faktory, stres, únavu a plynutie času, starne rýchlejšie a často spôsobuje, že tvár vyzerá staršia, než v skutočnosti je. Čo by sme mali používať na pokožku pod očami? Aké zložky hľadať v prípravkoch na starostlivosť o očné okolie a ako si vyrobiť vlastné očné sérum?

Pokožka okolo očí si vyžaduje inú starostlivosť ako zvyšok tváre.
Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A

Prečo pokožka pod očami starne rýchlejšie?

Pokožka okolo očí si vyžaduje inú starostlivosť ako zvyšok tváre. Má menej mazových žliaz, rýchlejšie sa vysušuje a je náchylnejšia na podráždenie. Od prírody je tenká a jemná, preto silnejšie reaguje na škodlivé účinky vonkajších faktorov, málo spánku, fajčenie, nedostatok vody a v neposlednom rade aj na plynutie času. Všetky tieto faktory spolu spôsobujú, že pokožka skôr stráca svoju pevnosť a pružnosť a rýchlejšie sa na nej vytvárajú jemné vrásky, tmavé kruhy a dokonca aj opuchy.

Ako sa teda starať o pokožku pod očami, aby ste sa dlhšie tešili zo žiarivého vzhľadu? V prvom rade zabudnite na mýtus, že o pokožku okolo očí sa treba starať až po 30. roku života. Nič nemôže byť ďalej od pravdy – o túto oblasť našej tváre by sme sa mali starať čo najskôr. Čím skôr začneme pokožku pod očami pravidelne hydratovať a vyživovať, tým neskôr sa objavia vrásky a tým dlhšie môžeme vyzerať mlado.

Ako sa starať o pokožku pod očami?

Starostlivosť o pokožku pod očami si vyžaduje pravidelnosť a systematickosť. Dodržiavanie niekoľkých jednoduchých pravidiel a vytváranie správnych návykov sa však v budúcnosti určite vyplatí.

Pre pokožku okolo očí sú najdôležitejšie tieto pravidlá:

  1. Starostlivé a dôkladné odlíčenie. Robte to veľmi jemne a vyhnite sa treniu alebo ťahaniu pokožky. Make-up odstraňujte vždy, bez ohľadu na to, ako veľmi ste unavení. Najlepšie sa na to hodia prírodné micelárne mlieka, mlieka, emulzie, oleje alebo čisté rastlinné oleje.
  2. Pravidelne masírujte očné okolie – robte to počas každodennej starostlivosti o pleť. Môžete masírovať prstami alebo použiť masážne prístroje a valčeky dostupné na trhu. Takáto masáž zlepšuje krvný a lymfatický obeh, stimuluje tvorbu kolagénových a elastínových vlákien a spevňuje pokožku.
  3. Dbajte o svoju pleť – každé ráno a večer nanášajte krém pod oči. Uistite sa, že vaša denná kozmetika obsahuje ochranný krém proti slnečnému žiareniu. V prípade zrelej pleti možno účinok očného krému zintenzívniť pridaním séra.
  4. Nezabudnite na dostatok spánku a odpočinku – pokožka pod očami okamžite reaguje na nedostatok spánku a únavu. To spôsobuje podliatiny a opuchy.
  5. Hydratujte sa – pitie dostatočného množstva vody počas celého dňa je dôležité nielen pre správne fungovanie celého nášho tela, ale aj pre stav našej pleti.
  6. Dávajte si pozor na to, čo jete – dbajte na to, aby vaša strava obsahovala všetky potrebné vitamíny, stopové prvky a zdravé tuky, ktorých nedostatok spôsobuje rýchlejšie starnutie pokožky, a to nielen pod očami.
Starostlivosť o pokožku pod očami si vyžaduje pravidelnosť a systematickosť.
Foto: shutterstock/JLco Julia Amaral

Na aké zložky sa zamerať v očnej kozmetike?

Jemná pokožka pod očami potrebuje špeciálnu starostlivosť. Očné krémy by mali obsahovať zložky, ktoré stimulujú tvorbu kolagénu a elastínu v pokožke, hydratujú ju, vyhladzujú a rozjasňujú. Zároveň sa vyhnite kozmetike, ktorá obsahuje alkohol, umelé farbivá a silné konzervačné látky.

Vyberte si očný krém, ktorý obsahuje aspoň jednu z nasledujúcich zložiek:

  • retinol,
  • peptidy,
  • ceramidy,
  • vitamín C,
  • kyselinu hyalurónovú,
  • kolagén.
Jemná pokožka pod očami si od nás vyžaduje špeciálnu starostlivosť.
Foto: shutterstock.com/guillefdez_9

Ako vyrobiť očný krém s kávou?

Ingrediencie:

  • 1/3 šálky kávového macerátu,
  • 1/3 šálky včelieho vosku,
  • 1/4 šálky kokosového oleja,
  • 1 čajová lyžička bambuckého masla,
  • 1 čajová lyžička tekutého vitamínu E.

Príprava:

  1. Najprv si pripravte macerát. Mletú kávu (v ľubovoľnom množstve) zalejte rovnakým množstvom akéhokoľvek oleja. Najlepšie funguje slnečnicový alebo mandľový olej. Dôkladne premiešajte, nalejte do vzduchotesnej nádoby a odložte aspoň na dva týždne, pričom nezabudnite denne pretrepať. Hotový macerát preceďte cez kávový filter a nalejte do fľaše alebo nádoby z tmavého skla.
  2. Včelí vosk zohrejte v malom hrnci na miernom ohni. Keď sa vosk rozpustí, pridajte všetky ostatné prísady a dôkladne premiešajte.
  3. Hotovú zmes vložte do čistej, uzavretej nádoby a vložte na hodinu do chladničky, aby zhustla.
  4. Uchovávajte v chladničke a používajte denne – ráno a večer.

Očné sérum s kávou

Ingrediencie:

  • ½ mletej kávy (čím vyšší obsah kofeínu, tým lepšie),
  • ½ šálky oleja zo sladkých mandlí,
  • lyžička avokádového oleja.

Príprava:

  1. Kávu nasypte do pohára, zalejte ju olejom zo sladkých mandlí – tak, aby bola úplne pokrytá. Umiestnite nádobu tesne uzavretú na tmavé miesto a nechajte pôsobiť 4 dni. Po uplynutí tejto doby pomocou gázy preceďte olej z nádoby do čistej misky.
  2. Pridajte lyžicu avokádového oleja a dôkladne premiešajte.
  3. Sérum prelejte do sklenenej fľaše. Môže to byť fľaštička s pipetou z iného použitého kozmetického výrobku.
  4. Uchovávajte v chladničke a používajte denne – ráno a večer.

Domáci očný krém s vitamínom E

Zloženie:

  • ½ čajovej lyžičky kokosového oleja,
  • niekoľko kvapiek sladkého mandľového oleja,
  • kapsule vitamínu E.

Príprava:

  1. Napichnite jednu kapsulu vitamínu E a vytlačte obsah.
  2. Pridajte pol čajovej lyžičky kokosového oleja a niekoľko kvapiek mandľového oleja. Mandľový olej pridávajte pomaly, aby krém nemal príliš riedku konzistenciu.
  3. Prísady dôkladne premiešajte a vložte do čistej, uzavretej nádoby.
  4. Uchovávajte v chladničke a používajte denne – ráno a večer.

Všetka kozmetika pripravená svojpomocne neobsahuje vo svojom zložení konzervačné látky, takže jej dátum spotreby je kratší ako u výrobkov z drogérie. Ideálne je skladovať ich v chladničke a spotrebovať ich do jedného mesiaca.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto masť je „rybím zlatom“ na vrásky. V socialistickom Československu to bol skutočný hit. Rozbíja vrásky ako valček

Dôkladne premiešajte a naneste na tvár. Domáce prostriedky na redukciu vrások


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Recepty pre mladosť z rôznych kútov sveta. Techniky, ktoré zlepšujú vzhľad pleti

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alliance Images). V dnešnej dobe rozmachu kozmetického priemyslu často zabúdame na spôsoby, ktoré ženy na celom svete používajú už…

Toto je najlepší čas ísť spať. Odborníci hovoria o „zlatej hodine“

26.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Časy spánku a jeho dĺžka sú individuálnou záležitosťou. Každý z nás môže mať iné potreby a preferencie. Napriek…

Kedy vysádzať hortenzie? Budú krásne kvitnúť, ak neurobíte jedinú chybu. Je to o zalievaní

26.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Wirestock Creators). Hortenzia je pozoruhodná rastlina, ktorá prináša do záhrady veľa života. Nápadné kvety majú mnoho farieb a každá…

Prečo by ste nemali nastúpiť do lietadla v šortkách? Dôvod je dôležitý

26.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Patryk Kosmider). V lietadlách sa dress code vzťahuje len na posádku, nie na pasažierov. Teoreticky môžete nosiť, čo chcete.…

Váš záhon bude žiariť farbami až do neskorej jesene. Tento trik s karafiátmi dokáže zázraky

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Trofimova Vika). Klinčeky záhradné alebo aj karafiáty patria medzi najobľúbenejšie kvety. Mnohí ľudia ich oceňujú pre ich nenápadný tvar…

Auto Trendy

Toto vozidlo má motor z vozidla F1. Potrebuje špeciálnu starostlivosť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Mercedes-AMG One je najrýchlejšie sériové vozidlo na Nürburgringu. Je poháňané motorom priamo z vozidla F1, čo so sebou prináša množstvo nepríjemností, a to aj počas…

Palivový gigant investuje do výroby spaľovacích motorov. Vynaloží viac ako 7,4 miliárd eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Saudi Aramco, jedna z najväčších svetových ropných spoločností, investuje do vývoja spaľovacích motorov. Petrochemický gigant kúpil 10-percentný podiel v spoločnosti Horse Powertrain, ktorú kontrolujú spoločnosti…

Toyota s novým rekordom v Európe. Corolla zosadená z trónu

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Toyota má za sebou mimoriadne úspešný polrok na starom kontinente. Síce nepreskočila na pozíciu lídra, ale udržala si druhé miesto a zaznamenala nový predajný rekord…

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy . Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol, pretože bol práve vyradený z ponuky.…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v tejto otázke zmení, ak sa vráti…

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Konkurenčný trh SUV si vyžaduje, aby výrobcovia ponúkali atraktívny sortiment, aby sa presadili v konkurencii mnohých konkurentov. Jednou z atraktívnejších kompaktnejších možností je určite Toyota…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov