Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Z bielkov, múky a cukru vypracujeme cesto. Takúto dobrotu nikde inde nenájdete

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael). Príprava pečiva sa môže zdať zložitá. Ak si však myslíte, že je, veľmi sa mýlite. Táto pochúťka má nielen krátky zoznam ingrediencií,...

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).

Príprava pečiva sa môže zdať zložitá. Ak si však myslíte, že je, veľmi sa mýlite. Táto pochúťka má nielen krátky zoznam ingrediencií, ale je aj hotová za krátky čas. Namiešajte si produkty a presvedčte sa o tom sami.

Koláčik z vaječných bielkov
Foto: shutterstock/Ahanov Michael

V našom prípade ide o koláč z vaječných bielkov. Je neuveriteľne jemný, jednoduchý a chutný a je ideálny na sviatky aj k rannej káve, keď dostanete chuť na niečo sladké. Môžeme si ho nazvať napríklad „anjelské páperie“. Ide o koláč podobný tradičnému cupcake, ale vyrába sa len z vaječných bielkov, cukru, citróna a múky. Koláč je nadýchaný a kôra a citrónová šťava mu dodávajú svieži, mierne kyslastý nádych.

Hotový koláč môžete ozdobiť niekoľkými rôznymi spôsobmi. V prvom rade ho môžete posypať práškovým cukrom, kokosovými hoblinami alebo domácou polevou. Ak vám však tieto verzie nevyhovujú, vždy sa môžete rozhodnúť pre polevu z čokolády.

Recept na koláč z vaječných bielkov


Ingrediencie:

  • 5 vaječných bielkov,
  • balíček vanilkového cukru,
  • 135 g jemného cukru,
  • 100 g tortovej múky,
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy,
  • štipka soli,
  • lyžička nastrúhanej citrónovej kôry,
  • čajová lyžička prášku do pečiva,
  • maslo na vymastenie formy.


Prísady na polevu:

  • 250 g práškového cukru,
  • citrónová šťava.
Hotový koláč si môžete posypať práškovým cukrom, kokosovými hoblinami alebo domácou polevou. Taktiež ho môžete poliať čokoládou alebo šľahačkou.
Foto: shutterstock/irina2511

Spôsob prípravy:

  1. Najprv preosejte múku s práškom do pečiva do väčšej misy. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, potom pridáme cukor a vanilkový cukor a miešame pri vysokých otáčkach, kým sa prísady nerozpustia.
  2. Do zmesi pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu a opäť premiešame. Do vzniknutej zmesi postupne pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva a lyžicou spojíme. Formu na pečenie vymastíme maslom.
  3. Cesto prenesieme do formy na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 30 – 40 minút (kým nie je tyčinka suchá). Po uplynutí tohto času koláč vyberte a odložte na chladné miesto.
  4. Medzitým si pripravte polevu. Do misky nasypeme práškový cukor, pridáme citrónovú šťavu a intenzívne premiešame. Hotovú polevu nalejte na koláč a rovnomerne ju rozotrite. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pečiem piškótový koláč metódou 1:2:3 a vyjde nadýchaný bez jedinej štipky prášku na pečenie

Už nie strúhanka. Teraz sa touto prísadou vysype forma na piškótový koláč. Poteší svojou vôňou


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Rýchly koláč, ktorý pripravíte z toho, čo máte v chladničke. Ideálny ku káve

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Shepulova). Premýšľate, čo si rýchlo pripraviť ku káve? Máme pre vás ideálne riešenie. Tento koláč je nielen rýchly…

Ako sa vyrába vyčistené maslo a čím sa líši od bežného masla? Všetko, čo potrebujete vedieť

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indre Pau). Ako sa vyrába vyčistené maslo a ako ho používate v kuchyni? Takéto maslo sa často objavuje v…

Majonéza došla a obchody sú zatvorené? Vyrobte si ju sami. Tento recept všetko zachráni

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Domáca majonéza je umenie, ktoré si vyžaduje trochu trpezlivosti a dôslednosti. Chuť, ktorú získate, však odmení každú…

Bravčové mäso do mlieka nenamáčam. Mám iný patent na jemné a mega šťavnaté bravčové rezne

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ana Maria Ciobanu). Bravčové rezne sú v slovenskej kuchyni klasikou, bez ktorej si nevieme predstaviť sviatky či nedeľný obed.…

Lahodné rafaello palacinky. Pre milovníkov kokosovej chuti

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Turshina). Máte radi kokosovú príchuť? Potom musíte vyskúšať tento jednoduchý recept na rafaello palacinky. Nie sú ničím iným…

Auto Trendy

Hrozivá zrážka nad Bieloruskom: Ruský Mi-24 skončil po zrážke s elektrickým vedením v troskách

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Na povrch sa dostali zábery, ktoré zachytávajú tragický okamih - ruský bojový vrtuľník Mi-24 sa zrútil k zemi po zrážke s elektrickým vedením pri diaľnici…

Svetové elektrické auto roka 2025

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Hyundai Inster, kompaktné SUV s dojazdom až 355 km, si získal nielen srdcia zákazníkov, ale aj odbornú porotu prestížnej ankety World Car Awards. Tento malý,…

Big Bud 747: Obrovský kolos, ktorý prepisuje zákony poľnohospodárstva

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si stroj veľký ako dom, s motorom silnejším než má Formule 1 a pneumatikami vyššími než dospelý človek. Nie, nehovoríme o žiadnom fantastickom vynáleze…

Motorkári versus vodiči áut: Kto robí viac chýb a kto za ne platí životom?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Cesty sú každodenným bojiskom plným nepozornosti, riskovania a chýb, ktoré môžu mať tragické následky. Motorkári sú často označovaní za hazardérov, no štatistiky ukazujú, že za…

Veľký súboj pneumatík: Zosadila pneumatika Pirelli kráľa menom Michelin?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Pneumatiky Michelin už roky kraľujú na trhu vysokovýkonných pneumatík, no zdá sa, že ich vláda môže byť ohrozená. Nový test odhalil, že Pirelli prichádza so…

Pekelná jama uprostred púšte: Ohnivý kráter horí už 50 rokov a vedci nevedia, ako ho uhasiť

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde zem doslova horí pod nohami, kde plamene šľahajú z obrovskej diery v zemi už päť desaťročí bez prestávky. Nie, nie je…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov