Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Pre Škorpióna je to mačka. Aké je tvoje totemové zviera podľa tvojho astrologického znamenia?

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/jantsarik). Každý človek má zviera – ochrancu, ktoré ho chráni a pomáha mu. Okrem toho toto totemové zviera dáva človeku zvláštne vlastnosti a charakterové...

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/jantsarik).

Každý človek má zviera – ochrancu, ktoré ho chráni a pomáha mu. Okrem toho toto totemové zviera dáva človeku zvláštne vlastnosti a charakterové črty. Totemové zvieratá, nás sprevádzajú počas celého života. Stretávame sa s nimi v rôznych etapách našej cesty, náhodne sa dostanú do našich domovov, navštevujú nás v našich snoch. Sú nám priradené pri narodení – dátum určuje, či je vaším strážcom mačka alebo korytnačka. Čo to všetko znamená? Poďme to zistiť!

Aké je tvoje totemové zviera podľa tvojho astrologického znamenia?
Foto: shutterstock/jantsarik

Totemové zvieratá pochádzajú z tradícií pôvodných obyvateľov Severnej Ameriky. Hneď po narodení sa dieťaťu pridelil zvierací sprievodca, ktorý bol jeho učiteľom, spoločníkom a ochrancom. Z tohto dôvodu Indiáni často nosili symboly a totemy zvierat, s ktorými boli celoživotne spojení.

Nemusíme však mať indiánske korene, aby sme mali zo zvierat úžitok a nosili symboly tých, ktoré sú nám obzvlášť blízke. Totemové zvieratá boli priradené aj konkrétnym znameniam zverokruhu a podporujú ich pri správnych rozhodnutiach a sebarozvoji.

Totemové zviera Barana – Rys

Rys je samotár a preto nabáda Barana, aby sa spoliehal sám na seba a svoje zmysly. Obdarúva ho vytrvalosťou, schopnosťou rozpoznávať signály a učí ho ostražitosti a maskovacím schopnostiam. Rys má však chyby! Môže byť zákerný, plachý a často sa v spoločnosti iných cíti nepríjemne. Rysí amulet poskytuje ochranu a v čase nedostatku pomáha nájsť správnu cestu. Keď sa rys objaví vo sne, predznamenáva novú cestu, vnútorný rast alebo šťastné dokončenie náročných projektov. Môže tiež varovať pred kradnutím energie.

Totemové zviera Býka – Korytnačka


Korytnačka pôsobí ako múdra učiteľka a jej učenie má v týchto časoch mimoriadnu hodnotu. Korytnačka totiž učí pokoju, vytrvalosti a radí vám, aby ste išli cestou srdca a vo vlastnom rytme. Korytnačka pomáha Býkovi byť v pokoji sám so sebou a učí, ako ovládať svoju myseľ, emócie a telo. Jej mottom je „V pokoji je sila“. Korytnačka však poukazuje aj na pomalosť, spomaľovanie a sklon vyhýbať sa výzvam. Amulet korytnačky obdarúva múdrosťou, zaručuje ochranu a dlhý život. Keď sa korytnačka objaví vo sne, pripomína nám obrovskú silu, ktorá vychádza z nášho vnútra.

Totemové zviera Blížencov – Delfín


Delfín je považovaný za posla mieru. Prináša pokojné, mierumilovné sny, vízie dobrého sveta a povznášajúce myšlienky. Toto morské zviera prináša Blížencom útechu a lásku, učí ich chápať mnoho vecí naraz a dokonca ich obdarúva prístupom k vyšším vedomostiam. Delfín vyžaduje od druhých pomerne veľa – očakáva toľko disciplíny, morálky a etiky, koľko sám prejavuje – preto môže byť veľmi kritický a nie je ľahké mu odpustiť. Amulet delfína umožňuje prístup k našej duchovnej podstate, obdarúva šťastím a radosťou zo života. Keď sa delfín objaví vo sne, prináša ľahkosť a uzdravenie.

Totemové zviera Raka – Tučniak


Tučniak obdarúva Raka schopnosťou prispôsobiť sa spoločnosti a učí hlbokej náklonnosti k rodine a priateľom. Tučniak je veľmi naviazaný na príbuzných, stará sa o nich, ale zároveň si dokáže vytvoriť zdravý odstup a zachovať samostatnosť. Amulet Tučniaka vám prepožičiava silu a moc majstrovsky riadiť svoj život. Keď sa tučniak zjaví vo sne, prepožičiava svoje operenie, aby chránil spiaceho zozadu a otvoril mu cestu k novým výzvam a úlohám.

Totemové zviera Leva – Lev


Lev je sila, pokoj, vyrovnanosť a moc a všetky tieto vlastnosti vychádzajú zo stredu – toto zviera vás teda učí konať z jadra vašej bytosti a nefragmentovať. Lev nerobí unáhlené závery, nekoná bleskovo, verí si a je pevne zameraný na svoje vnútro. Musí sa však chrániť pred prílišnou agresivitou, pýchou a impulzívnosťou – svojimi najväčšími chybami. Amulet leva predstavuje dôveru v seba samého, silu a moc. Keď snívate o levovi, vyzýva to k použitiu sily.

Totemové zviera Panny – Pes


Pes je veľký priateľ a majster dôvery – je nenahraditeľným spoločníkom na cestách, dokáže čítať stopy a varuje pred nebezpečenstvom. Pes stráži Pannu, pomáha jej rásť a stará sa o jej slobodu. Pes však naznačuje aj skrytú agresiu, nespútaný hnev a bezmyšlienkovité plnenie príkazov. Amulet psa chráni v noci, stráži energiu a bdie. Keď sa pes objaví vo sne, upozorňuje na stabilitu vzťahu. Môže varovať pred jeho koncom.

Pes stráži Pannu, pomáha jej rásť a stará sa o jej slobodu.
Foto: shutterstock/Pavlina Trauskeova

Totemové zviera Váh – Včela


Včela učí Váhy vytrvalosti, usilovnosti a pracovitosti. Pripomína radosť z práce a primeraného odpočinku, učí pozornosti, komunitnej orientácii a spolupráci. Amulet včely vedie k vysnívanému vzťahu a pomáha nájsť partnera na celý život. Keď sa včela objaví vo sne, nesie informáciu o úrovni produktivity – varuje nás, keď pracujeme príliš veľa alebo ešte stále dávame príliš málo zo seba, aby sme dosiahli svoj vysnívaný cieľ.

Totemové zviera Škorpióna – Mačka


Mačka je majsterka meditácie, preto vyzýva Škorpióna, aby nasledoval cestu duše. Mačka ho obdarúva aj siedmym zmyslom a sprostredkúva mu schopnosť pozorovať, byť inteligentný a dôverovať si. Mačka tiež učí zdravému sebectvu a radí, ako sa o seba postarať, pestovať svoju slobodu a nezávislosť. Amulet mačky obdarúva dôverou v seba samého, slobodou a nezávislosťou. Keď sa mačka objaví vo sne, prináša dôležité posolstvá a to, čo chce odovzdať, závisí od toho, ako to urobí.

Totemové zviera Strelca – Los


Los obdarúva Strelca stabilitou a energiou potrebnou na realizáciu a dokončenie plánovaných projektov. Umožňuje vám nájsť ticho a počúvať samých seba, čo je v dnešnej dobe celkom umenie. Los je tiež silné a mocné zviera, ktoré zároveň učí láskavosti, láske a empatii. Nabáda vás, aby ste videli, na čom skutočne záleží a prináša skutočnú kvalitu života. Amulet losa obdarúva múdrosťou, vernosťou vo vzťahoch a humorným životom. Keď sa los objaví vo sne, upozorňuje na stabilitu životnej energie.

Totemové zviera Kozorožca – Koza

Koza vyzýva Kozorožca, aby sa spojil s matkou prírodou, pretože je znalcom prírody, vie všetko o bylinkách a ovláda umenie liečiteľstva. Koza ho učí, ako sa udržiavať v kondícii, lebo „v zdravom tele zdravý duch“ a kozorožca obdarúva silou a vytrvalosťou. Kozorožec nájde v koze sprievodcu duše, ktorý učí, ako čeliť osudu a ísť vlastnou cestou. Koza však môže byť aj zvrátená a tvrdohlavá a niekedy aj dôverčivá a bojazlivá. Kozí amulet pomáha zmieriť sa so silami zeme a je zodpovedný za životnú energiu a vnútorné bohatstvo. Keď sa koza objaví vo sne, upozorňuje na vnútornú silu, ale môže nám pripomenúť aj nečisté svedomie.

Totemové zviera Vodnára – Kôň


Kôň nakazí nadšením, optimizmom a nápadmi a vlieva Vodnárovi odvahu ísť za zvoleným cieľom. Nabáda vás skočiť do neznáma, riskovať a začať niečo nové. Kôň vás podopiera a nesie na svojom chrbte, keď vám chýbajú sily a pomáha vám získať späť životnú energiu. Je učiteľom, sprievodcom a magickým zvieraťom, ktorému môžete dôverovať. Hoci reaguje náhle a bezohľadne a môže byť domýšľavý, vedie k majstrovstvu a obdarúva mnohými schopnosťami. Amulet koňa je zodpovedný za duchovné vedenie a majstrovstvo. Keď sa kôň objaví vo sne, predznamenáva začiatok niečoho nového – stojí za to mu dôverovať.

Ryby posilňujú intuíciu a sebadôveru, otvárajú zmysly a učia jemnosti.
Foto: shutterstock/azure1

Totemové zviera Ryby – Ryba


Ryby posilňujú intuíciu a sebadôveru, otvárajú zmysly a učia jemnosti. Rozvíja súcit, schopnosť vcítiť sa do druhých a empatiu. Ryby však môžu predstavovať aj emocionálnu frigiditu, úzkosť a nedostatok viery. Amulet Ryba je zodpovedný za duchovný rozvoj, liečenie a očistu. Keď sa ryba objaví vo sne, znamená to obnovu a nové vízie. Keď však pláva v špinavej, kalnej vode, môže symbolizovať chorobu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Týmto trom znameniam zverokruhu sa v máji vyhne smola – na koho sa vzťahujú?

Tieto tri znamenia zverokruhu sú považované za užitočné a prospešné. Vždy vypočujú a pomôžu v núdzi


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Doprajte si ranné smoothie. Črevá budú pracovať na plné obrátky

17.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/rsooll). Pravdepodobne ste už viackrát počuli, že črevá sa nazývajú „druhý mozog“. Nie bezdôvodne, pretože zohrávajú osobitnú úlohu pri…

Dezert na rodinné oslavy. Vyrobíte ho za pár minút a vaši hostia budú nadšení

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Juraj Rasla). Najlepší rýchly dezert na rodinné oslavy? Tiramisu, samozrejme! Na túto chuť sa nedá zabudnúť a náš recept…

Denný horoskop na piatok – 17. mája

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Miha Creative). Denný horoskop na 17. mája. Býk sa nebude môcť sústrediť. Blíženci môžu byť rozpoltení. A čo čaká…

Naliala ho do pohára a vložila dovnútra. Jednoduchý trik. „Potrebujete čistiť umývačku?“

17.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@nottheworstcleaner). Ako vyčistiť umývačku riadu? Čoraz viac ľudí si uvedomuje, že udržiavať čisté zariadenie znamená udržiavať čisté aj taniere…

Pestujete cesnak a cibuľu? Tieto ošetrenia sú najdôležitejšie

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Miss Pop). Cibuľová zelenina je v našich domácich záhradách veľmi obľúbená. Nevyžaduje si veľa úsilia na to, aby sme…

Auto Trendy

Ţiriac Collection sa stretáva s automobilovými nadšencami na POLI AutoFEST 2024

17.5.2024 Redakcia Auto trendy - Ţiriac Collection pozýva automobilových nadšencov na nový ročník POLI AutoFESTU, ktorý sa uskutoční 17. - 19. mája 2024. Najvýznamnejší festival venovaný historickým automobilom a doprave…

Zatiahnuť ručnú brzdu alebo nechať auto zaradený rýchlostný stupeň? Ktorý spôsob je lepší?

17.5.2024 Redakcia Auto trendy - Aký je správny spôsob parkovania vozidla? Je lepšie nechať auto zaradený rýchlostný stupeň alebo ručnú brzdu? Alebo na ručnej brzde aj na prevodovke?

Nový Opel Frontera bude mať štartovaciu cenu 24 000 €

17.5.2024 Redakcia Auto trendy - Opel oznamuje oficiálne ceny nového SUV Frontera. Nová generácia bude mať štartovaciu cenu 24 000 EUR.

Subaru chce do roku 2026 uviesť na trh 3 elektrické SUV.

17.5.2024 Redakcia Auto trendy - Subaru bude spolupracovať s Toyotou na vývoji troch nových SUV, ktoré budú uvedené na trh do roku 2026.

Bude to najdlhšia podmorská rýchlostná cesta na svete za 3 miliardy dolárov

17.5.2024 Redakcia Auto trendy - Je potrebné povedať, že Nóri poznajú svoju infraštruktúru. Veď osobitý reliéf terénu si vyžaduje, aby stavali mimoriadne náročné stavby. Jednou z nich je 27 kilometrov…

Autá sú čoraz drahšie a tie najlacnejšie by mohli zmiznúť z trhu. Alarmujúce správy

17.5.2024 Redakcia Auto trendy - Už v roku 2025 vstúpia do platnosti nové, prísnejšie emisné limity CO2, ktorým sa budú musieť prispôsobiť všetci výrobcovia automobilov pôsobiaci na trhoch Európskej únie.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov