Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Ekológia, Záhrada,

Chcete rozmnožiť hortenziu? Nenájdete rýchlejší spôsob

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/CECILE HOURNAU). Hortenzie sú obľúbené a mimoriadne pôvabné kvety, ktoré zdobia mnohé záhrady. Ak sa chcete tešiť z ich krásy, nemusíte kupovať odrezky alebo...

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/CECILE HOURNAU).

Hortenzie sú obľúbené a mimoriadne pôvabné kvety, ktoré zdobia mnohé záhrady. Ak sa chcete tešiť z ich krásy, nemusíte kupovať odrezky alebo semená, pretože si ich môžete rozmnožiť sami. Stačí použiť niektorú z osvedčených metód a urobiť to rýchlo a jednoducho. Tu je niekoľko tipov, ako úspešne a jednoducho rozmnožiť hortenzie.

Ako rýchlo rozmnožiť hortenzie?
Foto: pexels.com/CECILE HOURNAU

Mnoho ľudí sa rozhodne pestovať hortenzie vo svojej záhrade. Nie je to prekvapujúce, pretože sú to nádherné, nápadné rastliny s krásnymi farbami. Ak ich chcete mať čo najviac, môžete sa pokúsiť hortenzie sami rozmnožiť. Pomocou nasledujúcej metódy to môžete urobiť rýchlo a veľmi jednoducho. Zistite, ako to funguje.

Ako rozmnožujete hortenzie?

Ak sa chcete tešiť z krásnych hortenzií vo svojej záhrade, nemusíte kupovať semená ani odrezky. Ukázalo sa totiž, že si ich môžete rozmnožiť sami, ušetriť tak trochu peňazí a tešiť sa z vlastného pestovania.

V prípade hortenzií sa to dá urobiť mnohými rôznymi spôsobmi. Okrem iného môžete rastlinu rozmnožovať aj pomocou jej listov. Túto metódu odporúčame, pretože je rýchla a veľmi jednoduchá.

Predtým však nezabudnite vybrať vhodné miesto, na ktorom budú nové rastliny rásť. Spočiatku je najlepšie pestovať ich v kvetináčoch a až neskôr ich presunúť do zeme.

Vďaka tejto metóde je rozmnožovanie hortenzie rýchle a jednoduché. Ako to urobíte?

Ak chcete hortenzie rozmnožovať jednoduchým spôsobom, stačí použiť osvedčenú metódu. Na tento účel vezmite 1 tabletu šumivého vitamínu C a rozpustite ju v malom množstve vody, najlepšie asi v 50 ml tekutiny.

1 tabletu šumivého vitamínu C rozpustite v malom množstve vody a vložte jeden zdravý list hortenzie s odrezanou stonkou.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Zmes nalejte do pohára a vložte jeden zdravý list hortenzie s odrezanou stonkou. Ak chcete dosiahnuť lepší výsledok, môžete list dodatočne rozrezať na polovicu. Nezabudnite, že by mal byť mierne ponorený vo vode s vitamínom C, preto je najlepšie umiestniť do vody len špičku listu.

Po približne 20 minútach vo vode list vyberte a umiestnite ho do úrodnej pôdy, pričom ho umiestnite vertikálne špičkou nadol.

Ako sa starať o mladé rastliny?

Veľmi dôležitá je aj správna starostlivosť o mladé hortenzie. Na to by mali byť kvetináče umiestnené na vhodnom mieste, aby sa kvety mohli zdravo vyvíjať.

Najlepšie sa im bude dariť na svetlom, ale nie priamo slnečnom mieste a pri teplote 20-24 stupňov Celzia. Dôležitá je aj vlhkosť vzduchu. Na zvýšenie vlhkosti môžete mladé rastliny prikryť fóliou alebo priehľadnou nádobou. Nezabudnite však každých pár dní odstrániť kryt, aby ste rastliny nevystavili hubovým chorobám.

Čo robiť so zvyšnou vodou? Pomôže vašej hortenzii zdravo rásť

Zvyšky vody s vitamínom C po rozmnožovaní sa neoplatí vyhadzovať, pretože môžu byť pre vaše rastliny stále prospešné. Odporúča sa zalievať hortenzie zvyšnou vodou. Majte však na pamäti, že to bude príliš malá dávka, preto rastlinu dodatočne prikrmujte bežnou vodou.

Ďalej sa o vaše listy v kvetináčoch treba správne starať. Na to ich nesmiete zabúdať pravidelne zalievať, aby pôda nikdy nevyschla. Po 25 až 30 dňoch sa v kvetináči objavia prvé listy novej hortenzie.

Vtedy by sa mali odrezky vysadiť do samostatných kvetináčov, aby si navzájom neprekážali. Keď kríky trochu podrastú, môžete ich presadiť do zeme a tešiť sa z krásnych hortenzií, ktoré vám bujne rastú v záhrade.

hortenzie polievanie
Zvyšný vitamín C vylejte na hortenzie.
Foto: shutterstock/Marina April

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zotaví sa zamrznutá hortenzia? Skôr než ju odpíšete, vyskúšajte tento trik záhradníka

Doprajte to svojej hortenzii. Krík bude plný kvetov


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako ohriať vodu v bazéne? Vyskúšajte tento jednoduchý trik s vreckami. Funguje zakaždým

17.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SV Production shutterstock/New Africa). Ako rýchlo a lacno ohriať vodu v bazéne? Problém studenej vody nedáva mnohým ľuďom spať…

V akých rozostupoch sadiť uhorky? Držte sa týchto tipov

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marina April). Pestovanie uhoriek nie je veľmi zložité. Ak chcete, aby Vás vaša úroda potešila, musíte poznať niekoľko základných…

Naliala ho do pohára a vložila dovnútra. Jednoduchý trik. „Potrebujete čistiť umývačku?“

17.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@nottheworstcleaner). Ako vyčistiť umývačku riadu? Čoraz viac ľudí si uvedomuje, že udržiavať čisté zariadenie znamená udržiavať čisté aj taniere…

Pestujete cesnak a cibuľu? Tieto ošetrenia sú najdôležitejšie

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Miss Pop). Cibuľová zelenina je v našich domácich záhradách veľmi obľúbená. Nevyžaduje si veľa úsilia na to, aby sme…

Kocúrnik záhradný kvitne celé leto. Ideálne v záhone a na terase

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Julija Ogrodowski). Kocúrnik záhradný je univerzálna okrasná rastlina, ktorá sa dobre uplatní v záhrade aj na balkóne. Je skvelým…

Auto Trendy

Facelift Seatu Leon: Kompakt dostane nový pohon PHEV s elektrickým dojazdom viac ako 100 km

17.5.2024 Redakcia Auto trendy - Seat predstavil nový facelift modelu Leon 2024. Vozidlo dostalo nové motory a vylepšený interiér.

Ţiriac Collection sa stretáva s automobilovými nadšencami na POLI AutoFEST 2024

17.5.2024 Redakcia Auto trendy - Ţiriac Collection pozýva automobilových nadšencov na nový ročník POLI AutoFESTU, ktorý sa uskutoční 17. - 19. mája 2024. Najvýznamnejší festival venovaný historickým automobilom a doprave…

Zatiahnuť ručnú brzdu alebo nechať auto zaradený rýchlostný stupeň? Ktorý spôsob je lepší?

17.5.2024 Redakcia Auto trendy - Aký je správny spôsob parkovania vozidla? Je lepšie nechať auto zaradený rýchlostný stupeň alebo ručnú brzdu? Alebo na ručnej brzde aj na prevodovke?

Nový Opel Frontera bude mať štartovaciu cenu 24 000 €

17.5.2024 Redakcia Auto trendy - Opel oznamuje oficiálne ceny nového SUV Frontera. Nová generácia bude mať štartovaciu cenu 24 000 EUR.

Subaru chce do roku 2026 uviesť na trh 3 elektrické SUV.

17.5.2024 Redakcia Auto trendy - Subaru bude spolupracovať s Toyotou na vývoji troch nových SUV, ktoré budú uvedené na trh do roku 2026.

Bude to najdlhšia podmorská rýchlostná cesta na svete za 3 miliardy dolárov

17.5.2024 Redakcia Auto trendy - Je potrebné povedať, že Nóri poznajú svoju infraštruktúru. Veď osobitý reliéf terénu si vyžaduje, aby stavali mimoriadne náročné stavby. Jednou z nich je 27 kilometrov…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov