Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Tipy, Zaujímavosti,

Elektrický gril a jeho šesť výhod. Super užitočné vybavenie na Prvý máj a nielen naň

26.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/AstroStar). Pre mnohých ľudí je elektrický gril lepšou voľbou ako jeho tradičný náprotivok na drevené uhlie. Medzi jeho výhody patrí predovšetkým jednoduché používanie a...

26.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/AstroStar).

Pre mnohých ľudí je elektrický gril lepšou voľbou ako jeho tradičný náprotivok na drevené uhlie. Medzi jeho výhody patrí predovšetkým jednoduché používanie a skutočnosť, že počas vyprážania nevypúšťa dym. Aký gril si vybrať? Čo sa na ňom dá pripravovať?

Pre mnohých ľudí je elektrický gril lepšou voľbou ako jeho tradičný náprotivok na drevené uhlie.
Foto: shutterstock.com/AstroStar

Elektrický gril – aký výkon?

Vo väčšine obchodov nájdete elektrické grily s výkonom od 1000 do 2500 wattov. Pri zvažovaní výberu by ste mali okrem iného zohľadniť typ potravín, ktoré plánujete grilovať. Ak ide najmä o mäso alebo iné potraviny, ktoré si vyžadujú vysoké teploty, lepšou voľbou je model s vyšším výkonom.

Rovnako dôležitá je aj frekvencia používania. Čím vyšší je príkon, tým účinnejší môže byť spotrebič, a teda tým lepšie bude fungovať. Podobne dôležitá je aj otázka veľkosti roštu a grilu ako celku. Väčšie množstvo mäsa na vyprážanie si vyžaduje lepšie podmienky, preto opäť platí, že model s vyšším výkonom bude pracovať efektívnejšie.

Elektrický gril – ako ho používať?

Pred použitím elektrického grilu je dobré zabezpečiť, aby bol povrch stabilný a rovný a aby bol vo vhodnej vzdialenosti od horľavých materiálov. Potom zariadenie zapojte do elektrickej zásuvky a zapnite ho. Potom počkajte, kým sa gril zahreje – čas závisí od odporúčaní výrobcu a modelu grilu.

Ak má váš elektrický gril veko, po položení potravín na rošt ho zatvorte. Pri grilovaní je dobré kúsky mäsa, rýb alebo zeleniny pravidelne otáčať, aby sa rovnomerne prepečili. Regulácia teploty je užitočná funkcia, ktorá zabezpečí najlepšiu chuť a vôňu vašich pokrmov. Po skončení grilovania by sa mal gril vypnúť a pred použitím vyčistiť.

Elektrický gril – čo grilovať a ako grilovať?

Elektrická verzia grilu je mimoriadne vhodnou voľbou na prípravu mäsa. Či už ide o celé steaky, klobásy alebo kuracie kúsky, bez ohľadu na ich veľkosť. Pridaním obľúbenej marinády si môžete byť istí, že pripravíte chutné jedlo s úrovňou prepečenia, ktorá sa nelíši od tradičného grilovania.

Skvelé chuťové výsledky možno dosiahnuť aj pri rybách a morských plodoch. Najobľúbenejšou voľbou na grilovanie sú rybie filé, krevety alebo kalamáre. Zelenina ako paprika, cuketa, baklažán alebo špargľa sa tiež výborne hodí na grilovanie na elektrickom grile.

Ktorý elektrický gril kúpiť?

Výber elektrického grilu závisí od individuálnych preferencií, potrieb a, samozrejme, rozpočtu. Ak sa chystáte grilovať v spoločnosti väčšej skupiny ľudí, zvážte kúpu zariadenia s väčšou grilovacou plochou a väčším roštom. V tomto prípade bude tiež dôležité, aby mal čo najväčší výkon, ktorý zvládne veľké množstvo jedla naraz.

Najlepšie je vybrať si elektrický gril s funkciou regulácie teploty, vyrobený z kvalitných materiálov, ktoré sa ľahko čistia a nie sú náchylné na koróziu. Pre mnohých ľudí je dôležitým aspektom aj cena, preto sa pred kúpou oplatí určiť, koľko ste ochotní za elektrický gril minúť. Nezabúdajte však, že čím je spotrebič drahší, tým vyššiu kvalitu ponúka. Ak teda plánujete grilovať často, oplatilo by sa minúť o niečo viac a byť si istý kvalitou.

Najdôležitejšie výhody elektrického grilu sú:

  1. Jednoduché používanie – stačí zapojiť do zásuvky a počkať, kým sa zahreje.
  2. Čistota – pri príprave jedla na elektrickom grile nie je otvorený plameň ani dym, takže sa nemusíte trápiť s odstraňovaním popola.
  3. Bezpečnosť – absencia ohňa a dymu znamená aj väčšiu bezpečnosť. Elektrický gril sa dá bezpečne používať aj doma a je ideálny ako kuchynský spotrebič.
  4. Nastaviteľná teplota – menšie riziko spálenia potravín.
  5. Šetrnosť k životnému prostrediu – elektrické grily nevypúšťajú do ovzdušia nebezpečné látky.

Navyše niektoré elektrické grily majú ďalšie funkcie, ako napríklad zabudovaný termostat, časovač a možnosť otáčania grilu.

Čas pečenia na elektrickom grile sa líši. Kuracie kúsky, bravčová krkovička alebo klobásy zvyčajne potrebujú 10 – 20 minút v závislosti od hrúbky.
Foto: shutterstock.com/Pixel-Shot

Elektrický gril – ako dlho piecť, smažiť?

Čas pečenia na elektrickom grile sa líši. Kuracie kúsky, bravčová krkovička alebo klobásy zvyčajne potrebujú 10 – 20 minút v závislosti od hrúbky. Väčšie kusy mäsa by sa mali zvyčajne piecť 15 až 30 minút (v závislosti od toho, ako dobre ich chcete upiecť).

Ryby potrebujú na elektrickom grile menej času. Filety sa smažia rýchlejšie ako mäso – už po približne 4-5 minútach z každej strany by mali byť hotové. Krevety, kalamáre a iné morské plody potrebujú na prípravu ešte menej času – približne 2-3 minúty. Na druhej strane, zelenina bude pripravená na konzumáciu približne po 10-15 minútach, v závislosti od druhu a veľkosti kúskov.

Ako vyčistiť elektrický gril?

Čistenie by sa malo začať predovšetkým vypnutím grilu a jeho odpojením od elektrickej zásuvky, potom počkajte, kým úplne vychladne. Potom demontujte časti, ktoré sa dajú vyčistiť (napríklad rošt a zásobník na tuk). Vložte ich do teplej vody s prostriedkom na umývanie riadu a osušte.

Okrem toho by sme mali vyčistiť vnútro grilu mäkkou špongiou alebo handričkou namočenou vo vlažnej vode so saponátom. Vonkajšiu stranu môžeme naopak čistiť vlhkou handričkou bez pridania chemikálií, ktoré by mohli poškodiť povrchovú úpravu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Začína sa grilovacia sezóna 2024 – ktorý gril je najlepší? Ako ho čistiť, aby nepoškodil vaše zdravie?

Najlepšie hamburgery na grilovanie. Hlavnú úlohu tu zohráva najkvalitnejšie mäso a prílohy.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Videla „lov na mladé dievčatá“. Rozpráva príbeh o háreme Kim Čong-una

06.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Torsten Pursche youtube.com/@YeonmiParkOfficial). Kim Čong-un sa obklopuje háremom mladých žien. V obrnenom vlaku rozkoše ho majú sprevádzať mladé dievčatá,…

Príliš tesné nohavice? Nie je to koniec sveta. Áno, bez šitia ich rozšírite o jednu veľkosť

06.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ak máte problém so zapínaním nohavíc v páse, nemusíte ich hneď vyhadzovať. Existuje jednoduchý spôsob, ako si…

Neviete sa dočkať návštevy kaderníka? Pozor na tieto znaky. Radšej si hneď nájdite iný salón

6.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Microgen). Kaderník je človek, ktorému veľmi dôverujeme. Žiaľ, z času na čas sa stane, že musíme zmeniť salón, v…

Signalizuje, že máte vysoké IQ. Tu je sedem najdôležitejších charakteristík inteligentných ľudí

6.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/PourquoiPas). Ak sa takto správate, patríte do elitnej skupiny ľudí obdarených vysokou inteligenciou. Tieto typy ľudí sa vyznačujú nielen…

Nasypte ju na tanier a položte ho na noc k oknu. Ráno uvidíte, že problém je nadobro preč

6.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Ako sa zbaviť vlhkosti? Táto téma sa každoročne vracia ako bumerang a málokto vie, čo robiť, aby…

Auto Trendy

Najlepšie ojazdené vozidlá SUV.

6.5.2024 Redakcia Auto trendy - Vozidlá SUV si už niekoľko desaťročí získavajú z roka na rok viac priaznivcov. Mnohí vodiči na celom svete, vrátane Slovenska, si vyberajú tieto modely automobilov.…

Prvý kontakt s Ferrari 12Cilindri: Taliani hovoria otvorene o tom, čo je v motorizme dôležité

6.5.2024 Redakcia Auto trendy - Priamy nástupca legiend ako 250 GTO, 365 GTB/4 Daytona a 599 GTB Fiorano je teraz výnimočnejší ako kedykoľvek predtým. V ére, ktorej dominujú vozidlá SUV…

Nové rodinné SUV značky Renault s dojazdom 1 000 km.

6.5.2024 Redakcia Auto trendy - Rodinné SUV Renault Symbioz sa v septembri tohto roku zaradí do európskej ponuky francúzskeho výrobcu. Napriek svojim rozmerom bude toto C-SUV vážiť menej ako 1,5…

Bezlítiové sodíkové batérie opúšťajú laboratórium a začínajú sa vyrábať v USA

6.5.2024 Redakcia Auto trendy - Pred dvoma rokmi sa priekopník v oblasti sodíkových batérií, spoločnosť Natron Energy, zaoberala prípravou svojich špeciálne vyvinutých sodíkových batérií na sériovú výrobu.

Slávna spoločnosť sa vracia po 22 rokoch. Vyrobili krásne auto v starom štýle

6.5.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť TWR bola kedysi jedným z najväčších tímov motoristického športu na svete. Po 22 rokoch neexistencie sa vracia so svojou najnovšou rekonštrukciou. Je za tým…

Spoločnosť Volvo otvorila klimaticky neutrálnu továreň. Je to krok smerom k „čistej nule“

6.5.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Volvo otvorila svoj ďalší klimaticky neutrálny závod v Číne. Výrobný závod v Taizhou prešiel na bioplyn, čím sa stal prvým klimaticky neutrálnym závodom v…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov