Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Nesmažiť, len vložiť do rúry. Takéto lievance vám budú v rodine všetci závidieť

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maslova Valentina). Toto jedlo je nám veľmi dobre známe a dnes chceme ukázať, že sa dá pripraviť aj úplne inak. Gurmánov tohto pokrmu možno...

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maslova Valentina).

Toto jedlo je nám veľmi dobre známe a dnes chceme ukázať, že sa dá pripraviť aj úplne inak. Gurmánov tohto pokrmu možno prekvapí, a niet divu, pretože spôsob jeho prípravy je prekvapujúci. Cesto položte na plech a vložte ho do rúry. Vznikne z neho voňavá a nadýchaná pochúťka.

Lievance nie sú ničím objavným, čo by nás mohlo niečím prekvapiť. A predsa opak je pravdou
Foto: shutterstock/Maslova Valentina

Lievance sú jedlo, ktoré veľmi dobre poznáme. Ich chuť poznáme od detstva a recept sa nám vryl do pamäti. Výroba kysnutého cesta je veľmi rýchla a jednoduchá, pretože suroviny už zvyčajne máte v kuchynských skriniach a chladničke. Tento recept ukazuje, že hoci je toto jedlo chutnou klasikou, dá sa pripraviť aj v inej podobe.

Lievance nie sú ničím objavným, čo by nás mohlo niečím prekvapiť. Nič však nemôže byť ďalej od pravdy. Aj ony sa dajú pripraviť novým a zaujímavým spôsobom, ktorý im vdýchne nový život. Stačí len zmeniť spôsob ich prípravy. Namiesto ich vyprážania na panvici sa oplatí cesto položiť na plech a vložiť do rúry. Výsledok, ktorý získate, je prekvapivý.

Recept na pečené lievance


Ingrediencie:

  • 450 g pšeničnej múky,
  • 250 ml mlieka,
  • 4 lyžice cukru,
  • vajce,
  • 30 g čerstvého droždia,
  • štipka soli,
  • jablko,
  • hruška,
  • trochu oleja,
  • práškový cukor na posypanie.
Aj lievance sa dajú pripraviť novým a zaujímavým spôsobom, ktorý im vdýchne nový život
Foto: shutterstock/NoirChocolate

Spôsob prípravy:

  1. Polovicu mierne zohriateho mlieka nalejte do misky a prisypte 3 polievkové lyžice múky. Pridáme rozdrobené čerstvé droždie a jemne premiešame. Zmes nechajte niekoľko minút odstáť, aby mohla zväčšiť svoj objem.
  2. Potom do väčšej misy nasypte zvyšok múky a prilejte mlieko. Vlejte vykysnuté droždie, cukor a vajce. Všetko dôkladne premiešajte.
  3. Misku prikryte utierkou a odložte na teplé miesto asi na 45 minút, aby cesto vykyslo.
  4. Predhrejte rúru na 180 °C. Ovocie ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky a pridáme do zmesi.
  5. Plech vyložte papierom na pečenie a vymažte ho tenkou vrstvou oleja. Potom naň nalejte porcie cesta a vytvarujte koláče. Formu vložte do rúry a pečte približne 25 minút.
  6. Po tomto čase by mali byť lievance zlatisté. Keď sú hotové, vyberte ich, nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takýto jednoduchý francúzsky krémeš som ešte nerobila. Až doteraz. A už nikdy sa nenadriem

Robím ich vždy, keď mám zlú náladu. Tieto lievance sú najjemnejšie a hotové za pätnásť minút


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Recept priamo z Turecka. Je to pravdepodobne najchutnejší letný šalát.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alp Aksoy). Sladkokyslý, jemne pikantný, ideálne vlhký, chrumkavý, navyše veľmi zdravý a osviežujúci. Taký je práve turecký šalát gavurdagi,…

Najlepší syr, aký som kedy jedla. Jednoducho si ho pripravíte doma. Hodí sa na sendviče aj do cheesecaku.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leila.hijazi). Labneh je syr, ktorý pochádza z Libanonu, ale konzumuje sa aj v iných krajinách Blízkeho východu a tiež…

Cesto „3 šálky“ zvládne upiec aj amatér. Upečte ho raz a recept si zapamätáte na celý život.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergii Koval). Nemáte kuchynskú váhu? Nevadí. Overený recept na jogurtový koláč vám umožní odmerať ingrediencie bežným pohárom. Je to…

Nakrájala som a namarínovala ako steak. Hostia neverili, čo som dala na gril.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto). Čo vegetariánskeho na grilovanie? Hostí môžete prekvapiť nielen klasickou zeleninou. Čoraz častejšie siahame po netradičných ingredienciách, ktoré na…

Pôsobia ako balzam na srdce a šťava čistí organizmus. Najlepšie ovocie pre seniorov

Čerešne. Ovocie, ktoré pripomína leto. Sladké, pevné a šťavnaté, potešia svojou chuťou a lákavým vzhľadom. Ich ďalšou výhodou je vysoká výživná hodnota a priaznivý vplyv…

Auto Trendy

Oplatí sa kúpiť plug-in hybrid, ak ho nebudete nabíjať?

2. júla 2025 Redakcia Auto trendy Oplatí sa kúpiť plug-in hybrid, ak sa mi nechce alebo nemám kde ho nabíjať? Takéto otázky sa objavujú čoraz častejšie vďaka atraktívnym akciám na…

Historická diskriminácia ľavákov a jej vplyv na modernú automobilovú bezpečnosť

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Historicky boli ľaváci diskriminovaní - v stredovekej Európe bolo ľaváctvo považované za znamenie diabla, v 18. a 19. storočí boli deti za používanie ľavej ruky fyzicky…

Múzeum nákladných automobilov Tatra v Kopřivnici: 80 vozidiel a Slovenská strela na jednom mieste

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Múzeum nákladných automobilov Tatra sa nachádza v Kopřivnici na juhozápadnom okraji areálu automobilky Tatra v priestoroch bývalej zliarne. Je zamerané na nákladné, vojenské a špeciálne automobily…

Muži vs. ženy: Kto je agresívnejší za volantom?

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čo znamená byť zdvorilý na ceste? Po prvé byť vodičom predvídateľným, nie chaotickým a plným emócií. Po druhé dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Ale tým to…

Čierny prach na diskoch? Zistite, kedy sa treba obávať

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový prach je častý jav na diskoch áut, ale málokto z vodičov presne rozumie, co znamená a kedy sa stáva problematickým. Objavuje sa ako jemný…

Mechanici odhaľujú pravdu: Výrobcovia áut sa proti nám sprisahali!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Až 72 percent mechanikov nemá pochybnosti o tom, že výrobcovia automobilov im úmyselne sťažujú prácu pri novších vozidlách. Takéto údaje pochádzajú z prieskumu medzi majiteľmi…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov