Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Tipy, Zdravie, Životný štýl,

Kombinácie potravín, vďaka ktorým priberiete. Vyhnite sa takýmto dvojiciam

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/mapo_japan). Pri diéte sa zameriavame najmä na vylúčenie konkrétnych potravín. Zvyčajne ide o biely cukor, sladkosti a vysoké množstvo tuku. Málokto si však uvedomuje,...

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/mapo_japan).

Pri diéte sa zameriavame najmä na vylúčenie konkrétnych potravín. Zvyčajne ide o biely cukor, sladkosti a vysoké množstvo tuku. Málokto si však uvedomuje, že to nie je jediné, na čom záleží. Vysvetľujeme, ktoré kombinácie potravín spôsobujú priberanie. Musíte sa vyhnúť týmto dvojiciam.

Jednoduchý spôsob, ako schudnúť zbytočné kilogramy. Vyhnite sa týmto kombináciám potravín!
Foto: shutterstock/mapo_japan

Staráte sa o svoju postavu, dali ste sa na redukčnú diétu a účinky stále nie sú také uspokojivé, ako ste očakávali? Vzdať sa sladkostí a zvýšiť množstvo skonzumovanej zeleniny a ovocia nemusí stačiť, najmä ak urobíte túto chybu.

Konzumácia špecifických kombinácií potravín môže účinne zničiť vašu diétu a zabrániť vám v chudnutí. Pozrite sa, na čo si treba dávať pozor.

Aké potraviny pri chudnutí nekombinovať?

Schudnete, ak sa vzdáte kombinácie zemiakov a tuku. Úplne sa vzdať zemiakov je len mýtus, ktorý sa žiaľ stále opakuje. Samotné zemiaky majú nízky obsah kalórií, 100 g má len 80 kcal. To sa však zmení, keď ich zalejete maslom, smotanou alebo masťou so škvarkami.

To isté platí aj pre cestoviny v kombinácii s veľmi kalorickou a mastnou omáčkou. 100 g uvarených cestovín dodá telu 110 až 130 kilokalórií. Mastné, vysokokalorické omáčky a prísady môžu narušiť vašu diétu.

hubová omáčka_cestoviny
Cestoviny s omáčkou sú najhoršou kombináciou pri diéte.
Foto: shutterstock/Job Narinnate

V oboch prípadoch je to preto, že takéto kombinácie narúšajú fungovanie metabolizmu sacharidov. Uhľohydrátové potraviny aj potraviny bohaté na tuky silne zapájajú pankreas. Táto kombinácia môže nielen brzdiť chudnutie, ale môže viesť aj k inzulínovej rezistencii.

Obľúbená kombinácia v zeleninových šalátoch môže byť tiež katastrofálna. Hoci sa môže zdať, že konzumácia veľkého množstva zeleniny v šaláte je zdravá a dobrá voľba, v skutočnosti to tak prestáva byť v momente, keď pridáte veľké množstvo majonézy.

Majonéza je bohatá na trans-tuky, ktoré sú zdraviu škodlivé a narúšajú metabolizmus cholesterolu. Okrem toho obsahuje veľké množstvo soli, čo tiež zvyšuje riziko kardiovaskulárnych ochorení.

Do šalátov je vhodné namiesto majonézy pridať prírodný alebo grécky jogurt. Nielenže majú nižší obsah tuku, ale sú aj bohaté na bielkoviny, ktoré zasýtia na dlhé hodiny a pomôžu vám schudnúť.

Priberáte nielen kvôli nesprávnym kombináciám, ale aj náhradám

Keď sa rozhodnete držať redukčnú diétu, mnohokrát hľadáte náhrady, aby ste obmedzili konzumáciu nezdravých pochutín medzi jedlami. Najčastejšia voľba padne na orechy. Málokto si však uvedomuje, že hoci sú zdravšie, môžu spôsobiť aj priberanie.

Možno si myslíte, že konzumáciou orechov by ste mali schudnúť. Jeden z najkalorickejších orechov, makadamové orechy, má však v 100 g až 718 kalórií. Mimoriadne kalorické sú aj vlašské orechy, ktorých 100 g obsahuje 654 kcal. V prípade obľúbených mandlí 100 g má 575 kcal.

Pozor na makadamové orechy, ktoré sú najviac kalorické zo všetkých. 
Foto: shutterstock/Diana Taliun

Takáto 100-gramová porcia orechov predstavuje pre dospelého človeka takmer tretinu dennej potreby kalórií. Preto by ste ich mali jesť s mierou a účinky pri chudnutí budú viditeľne rýchlejšie. V opačnom prípade bude ľahké prekročiť určený kalorický deficit.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Chilli na chudnutie. Recepty na jedlá na chudnutie

Na cmarovej diéte schudnete 2 kg za tri dni. Čo je to?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Všetci manikérky plačú, pretože tieto nechty si môžete urobiť sami doma. Pixie dust oslní každého

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natali Sam). Už ste počuli o pixie dust nails? Je to jedna z najhorúcejších ozdôb tohto roka, ktorú si…

Zrolujte papierovú utierku a vložte ju do kvetináča. Budete mať o jednu starosť menej

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Odchádzate na niekoľko dní a premýšľate, čo s kvetmi? Nikto z nás by po návrate nerád videl…

Ako sa staráte o svoju fialu a čo môžete urobiť, aby dlhšie kvitla? Existuje jednoduchý trik

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nature1000). Matthiola longipetala je latinský názov pre fialu dvojrohú. Táto rastlina má približne 30 rôznych druhov. Pestuje sa najmä…

Pracujete pred počítačom? Toto ochorenie môže postihnúť aj vás! Zistite, ako sa mu vyhnúť

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/insta_photos). V dnešnej dobe internetu a technológií trávi čoraz viac z nás značnú časť svojho času pred počítačom. Práca…

Len 1,00 Euro. Toľko potrebujete, aby ste sa rozlúčili s čiernymi bodkami. Geniálny trik na čierne bodky nájdete vo svojej kuchyni

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marina Demeshko). Ako si doma vyčistiť pleť od čiernych bodiek? Túto otázku si kladie každá žena, ktorá nechce míňať…

Auto Trendy

Facelift crossoverov Cupra Leon a Formentor: agresívnejší dizajn a vyšší výkon

3.5.2024 Redakcia Auto trendy - Cupra oficiálne predstavila aktualizácie modelov Leon a Formentor. Oba modely profitujú z agresívnejšieho dizajnu a teraz ponúkajú vyšší výkon.

Uzatvárame dôležité tunely. Ťažkosti pre vodičov

3.5.2024 Redakcia Auto trendy - NDS sa rozhodla na niekoľko dní uzavrieť tunely na diaľnici D3. To môže znamenať problémy aj pre vodičov, ktorí sa chystajú stráviť májové sviatky cestovaním…

Renault by mohol spolupracovať so spoločnosťou Xiaomi na nových automobilových technológiách

3.5.2024 Redakcia Auto trendy - Renault by mohol spolupracovať s čínskymi výrobcami na vývoji nových technológií pre elektromobily. Medzi nimi je aj spoločnosť Xiaomi.

Nehoda auta bez vodiča. Žiadni vinníci

3.5.2024 Redakcia Auto trendy - Auto v priekope, bez vodiča a so spolujazdcom - tak by sa dal v skratke opísať obraz, ktorý našli žitomírski policajti, ktorí prišli na miesto…

Tragédia na diaľnici A1 odvrátená na poslednú chvíľu. Vodič nasnímaný, ako jazdí po nesprávnej strane cesty

3.5.2024 Redakcia Auto trendy - Na diaľnici A1 sa v poslednej chvíli podarilo zabrániť tragédii, keď bol vodič nasnímaný, ako jazdí po nesprávnej strane cesty.

Úspora paliva môže byť prehnaná. Mechanici si mädlia ruky

3.5.2024 Redakcia Auto trendy - Je prirodzené, že chceme, aby naše autá spotrebovali čo najmenej paliva. Bohužiaľ, niektoré snahy sú spojené s rizikom a vodiči, ktorí bojujú o každú kvapku…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov