Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Pridajte ju namiesto múky a už nikdy nebudete robiť zápražku. Omáčka bude zamatová a krémová

26.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Greoss). Aromatická omáčka je dokonalým doplnkom pokrmu. Nemala by však byť príliš vodnatá, ale zamatová a krémová. Najčastejšie ju zahusťujeme pomocou múky a vody,...

26.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Greoss).

Aromatická omáčka je dokonalým doplnkom pokrmu. Nemala by však byť príliš vodnatá, ale zamatová a krémová. Najčastejšie ju zahusťujeme pomocou múky a vody, ale existuje aj iný spôsob.

Ako zahusťovať omáčku bez múky?
Foto: shutterstock/Greoss

Omáčka sa konzumuje s mäsom, sliezskou knedľou alebo cestovinami. Ideálne je, ak je omáčka zamatová a krémová, ale ak jej konzistencia nie je správna, je potrebné ju zahusťovať. Keď nechcete používať múku alebo robiť zápražku, oplatí sa vyskúšať tento spôsob.

Ako zahusťovať omáčku bez múky? Pridajte namiesto múky a omáčka bude zamatová a hustá ako nikdy predtým

Mnoho ľudí nechce zahusťovať omáčku zásmažkou, čo je tuk zohriaty na panvici s múkou. Je to veľa kalórií, takže ak držíte diétu, určite to nie je dobrý nápad.

Skvelým nápadom je pridať do omáčky trochu chleba. Stačí nakrájať starý chlieb na kúsky, hodiť ho do mixéra a rozmixovať na jemnú kašu.
Foto: shutterstock/Afanasieva

Ak hľadáte ľahšiu variantu, skvelým nápadom je pridať do omáčky trochu chleba. Stačí nakrájať starý chlieb na kúsky, hodiť ho do mixéra a rozmixovať na jemnú kašu. Celé to pridajte do pokrmu a premiešajte. A je to! Týmto patentom sa zbavíte všetkého pretrvávajúceho chleba a omáčka bude hustejšia a krémovejšia.

Čo môžete urobiť, aby bola omáčka hustejšia? Tu je niekoľko užitočných trikov, ktorými môžete zlepšiť konzistenciu omáčky

Ďalším spôsobom zahustenia omáčky bez múky je pridanie zeleniny. Na tento účel sa výborne hodí šošovica, pór alebo mrkva. Vhoďte zeleninu do mixéra a rozmixujte ju do hladka, potom ju pridajte do pokrmu. Môžete použiť aj vaječný žĺtok, ktorý má neutrálnu chuť. Rozšľahajte ho v samostatnej miske, stiahnite omáčku z ohňa a pomaly ho do nej vlievajte za stáleho miešania. Žĺtok pokrm zahustí, ale nezmení jeho farbu. Pri príprave omáčky je dobré urobiť aj redukciu, t. j. dlhším varením postupne odparovať vodu. Najlepšie je naliať pokrm napríklad do hlbšej panvice, pretože čím väčšia je plocha, tým rýchlejšie zredukujete prebytočnú vodu.

Môžete použiť aj vaječný žĺtok, ktorý má neutrálnu chuť. Rozšľahajte ho v samostatnej miske, stiahnite omáčku z ohňa a pomaly ho do nej vlievajte za stáleho miešania.
Foto: shutterstock/Kalashnikov Dmitrii

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto omáčka sa výborne hodí k zelenine alebo mäsu. Jej príprava je hračka a chutí neskutočne lahodne

Moja mama robí hubovú omáčku trochu inak. Je hustá, vonia a chutí nádherne. Zlatistý mok príde vhod


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako upiecť zemiaky, aby boli zvonka dokonale chrumkavé a zvnútra jemné?

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arthur Linnik). Pečené zemiaky sú nielen klasickou prílohou k večeri, ale aj samostatným občerstvením, ktorému sa ťažko odoláva. Kľúčom…

Smotana sa nechce vyšľahať? Pridajte pár kvapiek, zhustne a bude nadýchaná ako obláčik

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OlgaBombologna). Smotana je často kľúčovou zložkou mnohých dezertov. Problém nastáva, keď po nedeľnom obede všetci čakajú na sladké dobroty…

Rebierka sa samé odlepia od kosti. Všetko, čo potrebujete, je noc v tejto marináde a rošt po ruke.

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Jemné grilované rebierka sú snom mnohých milovníkov sezónnych posedení pri grile. Aby bolo mäso šťavnaté a plné chuti,…

Probiotická bomba z hôr: Turisti ju milujú, vedci chvália

9.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/noxphotos.com). Na prvý pohľad môže pôsobiť mastne a ťažko, no v skutočnosti ide o jednu z najcennejších potravín,…

Ideálne na lenivé večery. Natieram maslom a hneď jem

8.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova). Mäkké, pružné a výraznej chuti - domáce chleby Naan sú viac ako len občerstvenie na večierok. Táto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov