16.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Myriams-Fotos).
Vajíčka na mäkko, polotvrdé vajíčka, vyprážané vajíčka, viedenský štýl, benediktínsky štýl. Koľko spôsobov prípravy vajec vlastne existuje? Ukázalo sa, že nespočetne veľa. Ak chcete v kuchyni vyskúšať niečo nové, siahnite po sitku a vychutnajte si dokonalé vajíčka.
Vajíčka, rovnako ako chlieb a mlieko, sú základom väčšiny kuchýň a každá krajina na svete má svoj vlastný repertoár jedál, ktoré sú na nich založené. Navyše majú veľa výhod: sú lacné, ľahko sa pripravujú, rýchlo sa varia a sú solídnym zdrojom bielkovín. Spôsoby ich prípravy sa zdajú byť nekonečné. Ak vás už nudia soté alebo varené natvrdo, máme pre vás niečo nové.
Ako pripraviť pošírované vajce? Jednoduchý, rýchly a chutný pokrm, ktorý prináša na stôl nové chute
Vajíčko pošírované je lahodný raňajkový pokrm, ktorý určite potešil nejedného gurmána. Výborne sa kombinuje s avokádom a často sa podáva spolu s toastom a holandskou omáčkou. Zdanlivo komplikované jedlo sa pripravuje veľmi jednoducho. Všetko, čo potrebujete, je správna precíznosť a technika. Ideálne vajíčko poche sa vyznačuje dvoma vlastnosťami: malo by byť zvonka pevné, ale zároveň by malo mať vo vnútri tekutý žĺtok. Pripravuje sa na vode bez škrupiny.
Zabudnite na omeletu alebo miešané vajcia. Vezmite sitko a pripravte si dokonalé vajíčko
Na prípravu dokonalého pošírovaného vajíčka budú najlepšou voľbou čo najčerstvejšie vajcia. Navyše je dobré, aby mali izbovú teplotu. Čas potrebný na prípravu vajíčka bude závisieť od jeho veľkosti. Čím je väčšie, tým viac času potrebuje. V priemere je to maximálne 3 až 4 minúty. Oplatí sa však sledovať, či sa bielok poriadne zrazí. Jednoduchým trikom, ktorý zabezpečí, že vajíčko bude zakaždým dokonalé, bude použitie sitka. Nezabudnite, že vajíčko nesmiete šľahať priamo do vody. Tento postup krok za krokom predviedol @eatmywords1 na Instagrame.
- V hrnci zvarte vodu. (Prípadne môžeme použiť hlbšiu panvicu).
- Môžete pridať trochu octu a soli.
- Do vody vložíme sitko a rozbijeme doň vajce.
Vajíčko doň vložíme. To preto, aby sme „zachytili“ vajce z tekutej časti bielka. - Počkáme 3-4 minúty a podržíme niekoľko minút, kým bielok stuhne.
- Vajíčko je pripravené na konzumáciu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Dokonale tekutý žĺtok, zamatový a pevný bielok. Recept na výborné vajíčka mollet
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.