15.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Brent Hofacker).
Chlieb – zdanlivo nič výnimočné, a predsa sa z neho dá vykúzliť úžasný pokrm. Už nejaký čas je môj dom miestom, kde počas víkendových filmových premietaní nemôže chýbať … plnený chlieb. Je to šialene sýte občerstvenie, ktorému sa nedá odolať, aj keď to na prvý pohľad môže znieť trochu smiešne.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2023/09/shutterstock_1950013957.jpg)
Plnený chlieb je pre tých, ktorí milujú pizzu a zapekané jedlá.
Foto: shutterstock.com/Brent Hofacker
Plnený chlieb je pre tých, ktorí milujú pizzu a zapekané jedlá. Prílohy môžeme použiť akékoľvek, takže si ľahko vyčarujeme svoje obľúbené chute. Ako teda pripraviť plnený chlieb? Je to triviálne jednoduché.
Plnený chlieb – aké prísady použiť? Príprava tohto občerstvenia je jednoduchá
Príprava plneného chleba je triviálna a nevyžaduje si veľa času ani špeciálne zručnosti. Toto plnené občerstvenie je ideálne na rôzne príležitosti, takže recept sa určite oplatí poznať. U nás doma si na ňom pochutnávame počas víkendového premietania filmov, ale výborne sa hodí aj na rodinnú oslavu alebo s priateľmi.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2024/02/shutterstock_2190450889.jpg)
Foto: shutterstock/Aleksandr Gavrilychev
Zoznam ingrediencií je nezáväzný. Môžete použiť čokoľvek, čo máte v chladničke. Vďaka tomu je to občerstvenie v duchu zero waste. Tu je vzorový nákupný zoznam.
Ingrediencie:
- 1 bochník chleba
- slanina
- saláma
- údeniny
- cibuľa
- korenie
- 3-4 strúčiky cesnaku
- koreniny: soľ, čierne korenie, oregano, štipka chill
- žltý syr alebo mozzarella
Ako pripraviť plnený chlieb? Bežte do obchodu pre bochník chleba a vyčistite chladničku.
Spôsob prípravy:
- Odrežte vrchnú časť chleba a vydlabte stred. Chlieb môžete tiež len rozrezať, aby sa doň zmestila náplň.
- Zeleninu a klobásu nakrájajte nadrobno a naplňte nimi bochník chleba.
- Chlebík posypte strúhaným žltým syrom alebo mozzarellou.
- Chlieb položte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte približne 30 minút. Podávajte s obľúbenými dipmi alebo kečupom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Používate papier na pečenie? Tieto 2 chyby je lepšie nerobiť. Mohli by ste ohroziť svoje zdravie
Hovädzie mäso po burgundsky je najlepší guláš na svete. Nezabudnite na červenú zložku