Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Zdravie,

Domáce lieky na intímne infekcie. Po akých prostriedkoch sa oplatí siahnuť, aby ste zmiernili pálenie pošvy?

4.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vchal). Domáce lieky na intímne infekcie môžu účinne zmierniť nepríjemné ťažkosti, ako je svrbenie a pálenie. Samoliečba v prípade výtoku súvisiaceho so zápalom alebo...

4.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vchal).

Domáce lieky na intímne infekcie môžu účinne zmierniť nepríjemné ťažkosti, ako je svrbenie a pálenie. Samoliečba v prípade výtoku súvisiaceho so zápalom alebo mykózou poskytuje úľavu na určitý čas, najmä keď sa nemôžeme okamžite objednať ku gynekológovi. Čo pomôže pri intímnej infekcii? Odporúčame.

Ako zmierniť vaginálne pálenie?
Foto: shutterstock/vchal

Ako zmierniť vaginálne pálenie? Intímne infekcie môžu značne skomplikovať každodenný život. Príznaky ako svrbenie, pálenie, výtok a pocit opuchu sú veľmi nepríjemné a každá z nás by sa ich chcela čo najskôr zbaviť.

Vaginálne pálenie. Ako zmierniť pocit nepríjemného svrbenia?

K vzniku intímnej infekcie môžu prispieť tieto faktory: oslabenie organizmu po chorobe, užívanie antibiotík, užívanie perorálnej antikoncepcie, nesprávna hygiena intímnej oblasti a používanie verejných toaliet. Príznaky infekcie je možné zmierniť doma, ale je dôležité mať na pamäti, že takéto opatrenie by malo byť len dočasné (alebo preventívne v prípade opakujúcich sa problémov) a nemôže nahradiť konzultáciu s odborníkom.

Vaginálna mykóza – domáce prostriedky na opakujúci sa problém

Ak vás trápia opakujúce sa vaginálne mykózy, môžete proti nim bojovať domácimi prostriedkami. Jednou z foriem prevencie je nosenie vzdušnej spodnej bielizne, ktorá umožňuje pokožke dýchať. Zbavte sa hygienických vložiek, pretože vytvárajú ideálne podmienky na vznik infekcie. Namiesto tesných džínsov si vyberte bavlnené nohavice. Venujte osobitnú pozornosť hygiene svojich intímnych oblastí: dbajte na to, aby ste dostatočne často menili predmety dennej hygieny (napr. uteráky, umývacie hubky), pretože na ich povrchu sa množia baktérie. Namiesto dlhých kúpeľov sa každý deň rýchlo sprchujte.

Namiesto dlhých kúpeľov sa každý deň rýchlo sprchujte.
Foto: shutterstock/fongbeerredhot

Čo na intímne infekcie bez lekárskeho predpisu?

Ak vás napriek dodržiavaniu pravidiel prevencie zastihne intímna infekcia, chcete čo najrýchlejšie zmierniť nepríjemné príznaky. Čo môžete dostať na intímne infekcie bez lekárskeho predpisu? V lekárňach si môžete kúpiť hotové bylinné obklady na tzv. namáčanie. Zvyčajne obsahujú dubovú kôru, harmanček a nechtík lekársky. Táto zmes bylín poskytuje protizápalový a protivírusový účinok.

Vaginálne tablety bez lekárskeho predpisu a iné farmaceutické prípravky

V lekárňach sa oplatí opýtať aj na vaginálne tablety bez lekárskeho predpisu. Tie majú zvyčajne formu globúl, ktoré sú určené na zabránenie ďalšieho rozvoja intímnej infekcie. Pri výbere správneho prípravku sa radšej poraďte s lekárnikom.

Okrem voľnopredajných vaginálnych tabliet nájdete na pultoch lekární aj prípravky, ktoré zmierňujú príznaky infekcie, ako je svrbenie a pálenie. Zvyčajne ide o gély alebo masti. Okrem toho môžete v rámci prevencie siahnuť po probiotickom doplnku s obsahom kultúr baktérií mliečneho kvasenia.

Domáce prostriedky na vaginálne mykózy. Denná starostlivosť

Aby ste našli účinné domáce prostriedky na vaginálnu mykózu, stojí za to zamerať vašu pozornosť na výber vhodnej kozmetiky na každodennú starostlivosť o intímnu oblasť. Počas infekcie je veľmi dôležité obnoviť vhodné vaginálne pH. V tomto smere sa môžu osvedčiť výrobky obsahujúce dubovú kôru. Sú účinné najmä pri miernom priebehu infekcie. Aj (krátke) kúpele vo vode s jedlou sódou môžu pomôcť zmierniť príznaky intímnej infekcie. Tie majú upokojujúci a protizápalový účinok.

Aj krátke kúpele vo vode s jedlou sódou môžu pomôcť zmierniť príznaky intímnej infekcie.
Foto: Pexels/Andrea Piacquadio

Svrbenie pošvy v tehotenstve – čo používať?

Intímne infekcie v tehotenstve sú častým problémom budúcich mamičiek. Vaginálna mykóza v tehotenstve si vyžaduje zavedenie okamžitej liečby pod vedením ošetrujúceho lekára. Voľnopredajné tablety na vaginálnu mykózu dostupné v lekárňach by sa počas tehotenstva nemali používať. Každá intímna infekcia počas tehotenstva môže predstavovať vážne riziko pre vyvíjajúci sa plod. Mali by ste sa okamžite poradiť so svojím gynekológom, ktorý po vykonaní testov vyberie vhodné prípravky.

Vaginálna mykóza v tehotenstve môže byť pre vyvíjajúce sa dieťa nebezpečná, preto by sa znepokojujúce príznaky nemali v žiadnom prípade ignorovať. Ak sa mykóza počas tehotenstva opakuje, oplatí sa používať osvedčené metódy prevencie vrátane nosenia vzdušnej spodnej bielizne a oblečenia, spania bez spodnej bielizne, vzdania sa hygienických vložiek a používania vhodných gélov na intímnu hygienu.

Na prevenciu vzniku vaginálnej infekcie sa oplatí nosiť vzdušnú spodnú bielizeň a oblečenie, spanie bez spodnej bielizne a používanie vhodných gélov na intímnu hygienu.
Foto: shutterstock/Sapunova Svetlana

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Sme gynekologičky, takže…. Video vyvoláva rozruch. „Vždy som o tom premýšľala“

Aj keď to nepriznávaš, nemeníš si nohavičky každý deň? Mohla by si mať problémy. „Neverím tomu.“


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Niet lepšieho chleba na raňajky. Je zdravý a má nízky obsah kalórií. Vaše chudnutie konečne začne

19.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gpointstudio). Raňajky sú najdôležitejšie jedlo, preto by mali byť zdravé, chutné a dodať nám energiu. Väčšina z nás si…

Zvyšuje sa vám krvný tlak? Urobte niekoľko jednoduchých zmien v jedálničku a hneď pocítite rozdiel

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Chompoo Suriyo). Náhle zmeny krvného tlaku môžu byť pre naše telo dôležitým varovným signálom. Hypertenzia, ktorá je najčastejším kardiovaskulárnym…

Takto vyrobíte účinný prípravok na ošetrenie záhrady proti kliešťom. Postriekajte kríky a stromy. Vyradíte tým všetkých

18.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/KPixMining). Hoci sa kliešte najčastejšie vyskytujú v lesoch a na lúkach, sú situácie, keď môžu preniknúť aj na náš…

Gréci vedia, čo je dobré. Tento tuk vám pomôže uvoľniť žily

18.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/DanaTentis). Olivový olej nie je jedinečnou pochúťkou alebo prémiovým produktom, pretože sa dá kúpiť za prijateľnú cenu. Je známe,…

Pijete kávu hneď po prebudení? To je to najhoršie, čo môžete urobiť. Táto hodina je oveľa lepšia

18.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pexels/Dara Hashenko). Pre mnohých ľudí je pitie kávy každodenným ranným rituálom. Niektorí ľudia ako prvé po vstávaní zapnú kávovar.…

Auto Trendy

Nový Bentley Continental GT bude používať hybridný motor V8 s výkonom 780 koní

19.5.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Bentley zverejnila prvé oficiálne obrázky a informácie o novej generácii modelu Continental GT. Model dostane nový hybridný motor V8 s výkonom viac ako 780…

Spoločnosť Alpine sa pohrala s vozidlom Renault Rafale, výsledkom čoho je hybrid s pohonom všetkých kolies s výkonom 300 koní

19.5.2024 Redakcia Auto trendy - Renault predstavil nový Rafale E-Tech 4×4 s výkonom 300 koní. Nová verzia dokáže na jedno nabitie prejsť v čisto elektrickom režime až 100 km.

Opel bude od roku 2025 v Európe predávať len elektromobily

19.5.2024 Redakcia Auto trendy - Opel potvrdzuje, že od roku 2025 bude predávať len elektromobily. Správu priniesla samotná šéfka Opelu Florina Huettlová. Opel bude od roku

Alfa Romeo predstavila špeciálnu edíciu SuperSport pre Giulia a Stelvio Quadrifoglio

19.5.2024 Redakcia Auto trendy - Alfa Romeo predstavila limitovanú edíciu svojich výkonných modelov Giulia a Stelvio Quadrifoglio. Limitovaná edícia s názvom SuperSport vzdáva hold prvému víťazstvu talianskej značky v pretekoch…

Kia predstavila aktualizovaný elektrický model EV6. Kapacita batérie sa zvýšila

19.5.2024 Redakcia Auto trendy - V Južnej Kórei sa oficiálne predstavil facelift elektrického modelu Kia EV6. Aktualizácia prináša ešte odvážnejší dizajn a batériu s väčšou kapacitou.

Mazda oznámila, že nová generácia CX-5 bude využívať hybridné motory vyvinuté vo vlastnej réžii

19.5.2024 Redakcia Auto trendy - Mazda potvrdzuje, že uvedie na trh novú generáciu SUV CX-5. Japonci tvrdia, že nový model bude využívať hybridné motory vlastnej konštrukcie.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov