Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Tipy,

Natrite a sledujte, ako vrásky miznú. Lacná masť z lekárne je hitom

31.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Me dia). Môžu výrobky z lekární nahradiť krémy z drogérie? Samozrejme, ich jednoduché zloženie a dôkladne otestované zloženie môže mať priaznivý účinok na pleť....

31.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Me dia).

Môžu výrobky z lekární nahradiť krémy z drogérie? Samozrejme, ich jednoduché zloženie a dôkladne otestované zloženie môže mať priaznivý účinok na pleť. Jedným z vynikajúcich príkladov lacnej a účinnej kozmetiky z lekárne je nechtíková masť. Skontrolujte, kedy sa po nej oplatí siahnuť.

Kedy sa oplatí siahnuť po nechtíkovej masti?
Foto: shutterstock/Me dia

Nechtíková masť má cenné vlastnosti pre našu krásu. Výťažok z oranžovo-žltých kvetov nám môže pomôcť pomerne rýchlo zlepšiť stav našej pleti – bude pôsobiť ako upokojujúci balzam.

Nechtík lekársky: vlastnosti

Nechtík lekársky rastie takmer všade po celom Slovensku.
Foto: shutterstock/mcajan

Nechtík lekársky je rastlina z čeľade astrovité. Pestuje sa predovšetkým ako okrasná rastlina, ale jej vlastnosti sa využívajú aj v medicíne a kozmetike. Nie bezdôvodne – nechtík lekársky má protizápalové, upokojujúce, antiseptické, antibakteriálne alebo protiplesňové vlastnosti.

Nechtíková masť: na čo pomáha, ako ju používať

Nechtíková masť vyrieši nejeden kozmetický problém.
Foto: shutterstock/iva

Masť s výťažkom z kvetov nechtíka lekárskeho môže pomôcť vyriešiť mnohé kožné problémy. Je dobré mať ju po ruke a nemusí stáť veľa peňazí. Samozrejme, ceny nechtíkovej masti sa líšia a závisia okrem iného aj od jej množstva, ale najlacnejšiu masť možno kúpiť v lekárni už za 3-5 eur.

Nechtíková masť by sa mala používať na pokožku a kožné lézie, ako je akné alebo škvrny. Je tiež užitočná pri liečbe atopickej dermatitídy, akné alebo psoriázy. Masť sa môže nanášať aj na kolená, lakte alebo chodidlá, aby sa zabránilo ich vysúšaniu.

Okrem toho môže pomôcť pri ranách, modrinách alebo vredoch. Vďaka svojim protizápalovým vlastnostiam upokojuje zapálenú pokožku po popáleninách alebo vyrážkach.

Nechtíková masť na vrásky

Nechtíkovú masť stačí aplikovať raz denne, ale pravidelne počas dlhšieho obdobia. Účinky vás prekvapia.
Foto: shutterstock/Maryna Osadcha

Výťažok z nechtíka lekárskeho obsiahnutý v masti pomáha „vyžehliť“ vrásky, takže sú menej viditeľné – priaznivo pôsobí na pevnosť a pružnosť pokožky. Obsiahnuté flavonoidy pôsobia proti tvorbe voľných radikálov, takže masť pomáha brzdiť proces starnutia pokožky. Stačí ju aplikovať raz denne, ale pravidelne počas dlhšieho obdobia. Účinky vás prekvapia.

Kto nemôže používať nechtíkovú masť?

Rovnako ako pri používaní iných mastí alebo kozmetických prípravkov je však potrebné zachovať opatrnosť. Hoci nechtíková masť je pre väčšinu z nás bezpečný výrobok, môže spôsobiť alergické reakcie – najmä ak ju použijeme na odreniny. Ako zistiť, či sme alergickí na nechtík lekársky? Stačí jednoduchý test.

Masť naneste na pokožku, napr. na vnútornú stranu zápästia alebo lakťa. Ak do 24 hodín nezaznamenáte v tejto oblasti žiadne začervenanie, škvrny alebo svrbenie, môžete masť použiť.

Ľudia, ktorí sú alergickí na zložky masti alebo na rastliny z čeľade astrovité, by nemali prípravok používať. Používanie nechtíkovej masti by mali prerušiť tehotné a dojčiace ženy.

Opaľujete sa? Buďte opatrní s nechtíkom lekárskym

Hoci má nechtík mnoho cenných vlastností, pri jeho používaní počas slnečných dní treba byť opatrný. Prečo? Chemické látky v nechtíku sú fototoxické, takže vaša pokožka je citlivejšia na UV žiarenie. Ak používate nechtíkovú masť, vyhýbajte sa opaľovaniu alebo dlhodobému pobytu na slnku. V opačnom prípade sa na koži môžu objaviť príznaky podobné spáleniu od slnka, ako je erytém, pálenie kože alebo pľuzgiere – ide o fotoalergický alebo fototoxický ekzém.

K prvému z nich dochádza vtedy, keď sa pod vplyvom UV žiarenia doteraz tolerovaná látka zmení v koži na senzibilizujúcu látku. Fototoxický ekzém naopak vzniká, keď sa pod vplyvom slnka z fototoxických látok obsiahnutých v liečivých rastlinách uvoľnia voľné radikály, čo vedie k zápalovej reakcii.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Masť z lekárne je zázrak na vrásky. Stojí málo a poskytuje efekt maximálnej hydratácie

Už žiadna mdlá a suchá pokožka. Zistite lacné spôsoby zimnej starostlivosti


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto deti majú väčší mozog ako ich rovesníci. Vedci objavili ešte niečo iné

27.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A). Podľa najnovších výskumov vedcov má čítanie kníh od útleho veku priaznivý vplyv na vývoj dieťaťa.…

Môžete zasiať zelené fazuľky v júli? Dátum mi dal kamarát záhradkár. Úrodu zbieram dlhšie ako môj sused

27.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alter-ego). Zelené fazuľky sú jednou z najobľúbenejších zeleninových príloh. Najlepšie sú tie nazbierané vo vlastnej záhrade, preto ju radi…

Vyzerajú, akoby pochádzali z trópov ale žijú na Slovensku. Vtáky, ktoré potešia svojimi farbami

27.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Piotr Krzeslak). Prekvapujú nádherným exotickým operením, sýtymi farbami a dokonca aj originálnym perím a chocholčekmi na hlave. Hoci vyzerajú…

Pre niektorých prekliatie, pre iných nenahraditeľná pochúťka. V lete to môžete jesť stále

27.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanna Dorota). Vymyslieť letné jedlá nie je pre každého také jednoduché. Niektorí ľudia s tým majú obrovský problém a…

Raz týždenne vytlačím na vatový tampón a vtriem do nechtov. Ešte nikdy neboli také lesklé a zdravé

27.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Patri20). Zdravé nechty sú hladké, lesklé a jemne ružovej farby. Občas sa však stane, že sa na nich objavia…

Auto Trendy

Cesta nie je odpadkový kôš - overte si, koľko zaplatíte za znečistenie

27.7.2024 Redakcia Auto trendy - Odhadzovanie cigaretových ohorkov, fliaš od nápojov alebo krabíc od jedla na cestu môže byť pomerne nákladné. Stačí záber z kamery iného vodiča a dostanete pokutu…

Xiaomi hádže rukavicu spoločnosti Porsche. Číňania predstavili sedan s výkonom 1500 koní

27.7.2024 Redakcia Auto trendy - Xiaomi chce prekonať rekord na Nürburgringu s najvýkonnejším SU7 v histórii. Vozidlo má výkon viac ako 1 500 koní a má úplne nový aerodynamický balík.

Formula 1: Alpine bude v Belgicku pretekať so špeciálnym lakom. Grafika je inšpirovaná filmom Deadpool & Wolverine

27.7.2024 Redakcia Auto trendy - Alpine F1 Team použije špeciálnu grafiku na Veľkú cenu Belgicka 2024. Úprava je inšpirovaná novým filmom Deadpool & Wolverine.

Nissan chce oživiť model Silvia

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan by mohol oživiť meno Silvia, ktoré nesie séria modelov tak obľúbených medzi automobilovými nadšencami na celom svete. Nissa

Spoločnosť Porsche prehodnocuje svoje plány. Jeho modely so spaľovacím motorom budú „žiť“ dlhšie

27.7.2024 Redakcia Auto trendy - Porsche je ďalšou značkou, ktorá spomaľuje svoje plány na prechod na elektromobily. Podľa nemeckých novín Automobilwoche a Suddeutsche Zeitung si spoločnosť ponechá pri živote okrem…

Ferrari verí, že syntetické palivá budú riešením pre superautá budúcnosti

27.7.2024 Redakcia Auto trendy - Generálny riaditeľ Ferrari tvrdí, že budúce tepelné superautá by mohli byť zachránené syntetickými palivami. Prvým vozidlom, ktoré by z toho mohlo profitovať, by mohol byť…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov