Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Stačí lyžica tejto tekutiny, aby kysnuté cesto vykyslo ako blázon. Najlepšie zo všetkého je, že ju máte v kuchyni

25.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto:). Každý by mal poznať dobrý recept na kysnuté cesto. Ukazuje sa, že príprava takéhoto pečiva nie je vôbec zložitá. Ako pripraviť kysnuté cesto, ktoré...

25.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto:).

Každý by mal poznať dobrý recept na kysnuté cesto. Ukazuje sa, že príprava takéhoto pečiva nie je vôbec zložitá. Ako pripraviť kysnuté cesto, ktoré je nadýchané a mäkké? Tu je niekoľko tipov.

Ako pripraviť kysnuté cesto, ktoré je nadýchané a mäkké?
Foto: shutterstock.com/Zagorulko Inka

Tajomstvo dokonalého kysnutého cesta spočíva v jednej zložke. Stačí pridať polievkovú lyžicu tejto tekutiny a môžete si vychutnať lahodné buchty, pizzu alebo langoše. Tu je riešenie tejto záhady.

Do kysnutého cesta pridajte ocot. Výsledok vás prekvapí

Kysnuté cesto je mimoriadne chutné, všestranné a veľmi jednoduché na prípravu. Z tohto typu cesta možno vytvoriť mnoho druhov pečiva, slaného aj sladkého. Najlepšou sladkou možnosťou sú, samozrejme, kysnuté koláče. Aby boli šialene chutné, stačí pridať lyžicu octu. Vďaka tomu vykysnú ako bláznivé.

Ingrediencie:

  • 30 g droždia v kuse,
  • 500 g pšeničnej múky, najlepšie typu 650,
  • 250 ml mlieka,
  • 100 g cukru,
  • 5 žĺtkov,
  • 1 celé vajce,
  • 100 g rozpusteného a vychladnutého masla,
  • 1 PL 9 % octu,
  • obľúbená poleva: džem, marmeláda, čokoláda, ovocie.
Po chvíli by sa vám malo cesto začať odlepovať od rúk. To je znamenie, že ho môžete prikryť utierkou a nechať vykysnúť.
Foto: shutterstock.com/Zagorulko Inka

Recept na kysnuté cesto s octom. Príprava krok za krokom

Spôsob prípravy:

  1. Do misky vložte droždie, lyžicu múky a lyžicu cukru. Pridáme polovicu mlieka a dôkladne premiešame. Odstavíme na niekoľko minút.
  2. Medzitým rozšľaháme jedno vajce do inej misky, pridáme všetky žĺtky a zvyšný cukor. Pomocou vajíčka vyšľahajte zmes do nadýchanej peny.
  3. Do kvásku preosejeme zvyšnú múku, pridáme vyšľahanú zmes a začneme miesiť. Pomaly pridajte tekuté maslo a potom pridajte lyžicu octu. Po chvíli by sa vám malo cesto začať odlepovať od rúk. To je znamenie, že ho môžete prikryť utierkou a nechať vykysnúť. Pridaním octu sa cesto stane objemnejším.
  4. Po hodine cesto opäť vymiesime. Postupne odtrhávajte kúsky a z každého vytvorte mierne sploštenú guľu. Teraz ju naplňte svojou obľúbenou náplňou, ak chcete. Ak sa rozhodnete pre náplň, cesto opatrne preložte a položte na plech vyložený papierom na pečenie, švom nadol.
  5. Nakysnuté koláče prikryte utierkou a odložte na približne pol hodiny.
  6. Pečieme pri teplote 180 stupňov maximálne 20 minút. Vychutnajte si!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento recept na škoricové slimáky je jesenný “must have”. Sladké víry v tejto verzii sú čistou dokonalosťou

Chcete zmraziť kysnuté cesto? Toto sú veci, ktoré musíte mať na pamäti, aby bolo vhodné na konzumáciu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Stačí jeden pohár denne. Riziko rakoviny čriev sa zníži o 17 percent

1.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FamStudio). Vedci z Oxfordu a Cancer Research UK prišli so zistením, ktoré môže zmeniť každodenné stravovanie miliónov ľudí:…

V lete tu svieti slnko 13 hodín denne. Navštívte skalu, kde sa narodila Afrodita

01.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Balate.Dorin). Cyprus poteší krásnymi výhľadmi, počasím, vysokými teplotami v lete a miernymi, teplými zimami. Navyše, vďaka pohodlnému leteckému spojeniu…

Nakrájala som a namarínovala ako steak. Hostia neverili, čo som dala na gril.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto). Čo vegetariánskeho na grilovanie? Hostí môžete prekvapiť nielen klasickou zeleninou. Čoraz častejšie siahame po netradičných ingredienciách, ktoré na…

Toto je najzdravšie ovocie sveta. Na Slovensku ho poznáme, ale jeme ho málo

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Traveler0205). Vedci roky skúmajú, ktoré ovocie je najlepšie pre naše zdravie. Americkí výskumníci konečne odhalili, ktoré si zaslúži titul…

Príliš ste sa spálili? Použite domáci prostriedok a začervenanie zmizne

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Useekate). Nastali dlho očakávané slnečné teplé dni. A to znamená, že ako nikdy predtým je potrebné dbať o ochranu…

Auto Trendy

Kedy vyhodiť prilbu? Toto vás môže stáť život

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Každý rok sa registruje stoviek nových motocyklov, skútrov a mopedov. Pridajme k tomu bicykle, kolobežky, lyžiarske vybavenie a každú aktivitu, ktorá vyžaduje nosenie prilby. Obrovské…

Tesla Robotaxi používa špeciálne upravený Model Y, nie sériové autá

1.7.2025 Redakcia Auto trendy - Tesla nedávno spustila službu Robotaxi, ktorá umožňuje cestovanie v autonómnom vozidle namiesto tradičného taxi. Hoci Elon Musk tvrdí, že používajú sériové Model Y, realita je…

Rozjazd do kopca? Toto musí vedieť každý vodič!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Pre mnohých vodičov je rozjazd do kopca nevyhnutné zlo. Je to desivý, ale často nevyhnutný manéver na našich kopcovitých cestách. Či už ste začiatočník alebo…

Kamión zrazil opravára vo výške 6 metrov. Neuveríte, ako to dopadlo

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Človek by si myslel, že vysoko nad cestou nemôžeme mať problémy kvôli vodičom, ale nie je to pravda. Nedávno totiž pracovníka na plošine zdvíhacieho vozidla…

BYD v problémoch: Výroba klesá, sklady sa plnia

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant BYD, ktorý nedávno predbehol Teslu ako najväčší výrobca elektromobilov na svete, teraz čelí vážnym problémom. Spoločnosť musela znížiť výrobu a zastaviť rozširovanie…

Toyota chystá bombu! Nový motor dokáže vyprodukovať až 600 koní

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Japonský gigant Toyota pracuje na revolučnom štvorvalcovom motore, ktorý môže zmeniť budúcnosť benzínových áut. Zatiaľ čo celý svet sa ženie za elektrifikáciou, Toyota ide proti…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov