Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Bravčové rezne už nenamáčam do mlieka. Našiel som lepší spôsob a mäso je šťavnaté a oveľa chutnejšie

7.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mironov Vladimir). Bravčové rezne sú klasikou slovenských obedov a všetkých druhov osláv. Recept je, samozrejme triviálny, ale aby boli rezne skutočne chutné, musíte sa...

7.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mironov Vladimir).

Bravčové rezne sú klasikou slovenských obedov a všetkých druhov osláv. Recept je, samozrejme triviálny, ale aby boli rezne skutočne chutné, musíte sa o mäso náležite postarať. Pomôže vám marináda. Mlieko nechajte v chladničke – iný výrobok bude fungovať oveľa lepšie.

Najchutnejší bravčový rezeň – nezabudnite na správnu marinádu
Foto: shutterstock/Mironov Vladimir

Bravčový rezeň je klasikou slovenskej kuchyne, a hoci vznikol ako inšpirácia z viedenského rezňa, treba uznať, že v srdciach mnohých Slovákov má osobitné miesto. Recept na bravčové rezne je banálny – rozklepané plátky mäsa sa opečú a usmažia dozlatista. Niekedy však bravčové rezne vyjdú tvrdé a jednoducho nechutné.

Samozrejme, často to závisí od druhu mäsa, ale vždy je dobré rezne vopred marinovať. Mnohí ľudia mäso vopred namáčajú do mlieka. Kedysi som to robil aj ja, kým som neobjavil lepší spôsob. Namiesto toho, aby som bravčové rezne namáčal do mlieka, namáčam ich do cmaru. Mäso je potom jemné, chrumkavé a bez charakteristickej, niekedy nepríjemnej vône bravčového mäsa.

Nenamáčajte bravčové rezne do mlieka – existuje lepší spôsob

Ingrediencie:

  • niekoľko plátkov bravčovej panenky nakrájaných na kúsky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 500 ml prírodného cmaru
  • 3 vajcia
  • hladká múka
  • strúhanka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • bravčová masť na vyprážanie

Postup:

  1. Vložte naklepané plátky bravčovej panenky do misky. Cibuľu nakrájajte nadrobno a poukladajte ju okolo mäsa. Mäso zalejeme cmarom, osolíme a okoreníme. Potom to celé vložte na niekoľko hodín do chladničky – alebo na noc. 
  2. Keď je mäso dostatočne marinované v cmare, vyberte ho z chladničky, mierne ho očistite, ale nevysušujte – zvyšky marinády mu dodajú chuť. Nezabudnite tiež nechať mäso chvíľu na pulte, aby dosiahlo izbovú teplotu. 
  3. Teraz je čas na obalenie. Plátky bravčovej panenky zľahka osolíme a okoreníme z oboch strán, potom ich obalíme najprv v múke, potom v rozšľahanom vajci a strúhanke. Možno budete chcieť zdvojnásobiť množstvo strúhanky.
  4. Na panvici rozohrejte veľké množstvo bravčovej masti. Potom na ňu položte rezne a na miernom ohni ich smažte z oboch strán dozlatista. Podávajte ihneď po usmažení – najchutnejšie rezne sú tie priamo z panvice.

Takto pripravené bravčové rezne sa takmer rozplývajú v ústach a sú naozaj veľmi, veľmi šťavnaté. Ak chcete, môžete do marinády z cmaru pridať dve polievkové lyžice citrónovej šťavy – vďaka tomuto triku bude mäso ešte šťavnatejšie a chutnejšie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Strúhanka sa už z rezňov neodlepuje. Do vajíčka pridávam jednu vec. Tento trik mi poradila moja babička

Tak to je sekaná! Recept na rýchlu a výživnú večeru


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pite namiesto čaju – tento domáci nápoj rozbehne metabolizmus a pomôže vám konečne schudnúť

2.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Madeleine Steinbach). Tento nápoj poznáme už stáročia, no len málokto tuší, aký blahodarný účinok môže mať na chudnutie…

Uplynulo 10 rokov, kým mi babička prezradila, čo pridáva do paradajkovej polievky. Jej bola najlepšia.

2.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacek Chabraszewski). Nepoznám nikoho, kto by nad ňou ohŕňal nos. Ba čo viac, paradajková polievka sa objavuje aj v…

Na Slovensku ich neje veľa ľudí, a pritom ide o jedno z najlepších sušených ovocí na svete

2.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rawpixel.com). Je to občerstvenie známe a obľúbené po celom svete. Ceníme si ho predovšetkým pre jeho sladkú chuť, a…

Neuveriteľne nadýchané lievance s jahodami. Je ťažké odolať a nezjesť ich všetky

2.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Shevchenko). Pre mnohých neexistujú lepšie raňajky alebo dezert ako sladké, nadýchané lievance. Klasicky sa pripravujú s jablkami. Dajú…

Recept priamo z Turecka. Je to pravdepodobne najchutnejší letný šalát.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alp Aksoy). Sladkokyslý, jemne pikantný, ideálne vlhký, chrumkavý, navyše veľmi zdravý a osviežujúci. Taký je práve turecký šalát gavurdagi,…

Auto Trendy

Nabíjanie elektromobilov drahšie ako tankovanie: Kde sa stala chyba?

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Elektromobilita mala byť lacnejšou a ekologickejšou alternatívou k spaľovacím motorom. Realita však ukazuje, že náklady na nabíjanie elektromobilov na verejných staniciach sú dnes vyššie ako…

Runaway Diesel: Keď sa naftový motor zmení na nekontrolovateľnú bombu

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Predstav si, že ideš po ceste a zrazu sa motor z ničoho nič vytočí do maximálnych otáčok. Auto zrýchluje, nereaguje na pustenie plynu a nedá sa…

Chladiaca kvapalina: Prečo je dôležitá a ako riešiť jej úniky

02.07.2025 Redakcia Auto trendy Správna údržba vozidla je kľúčová pre jeho bezproblémový chod a efektívnosť. Jednou z často prehliadaných, no zásadných súčastí starostlivosti o auto, je motorová chladiaca kvapalina –…

Xiaomi SU7 Ultra: Nový rekord na Nürburgringu a dve špeciálne edície

02.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky výrobca Xiaomi prepisuje históriu na slávnom okruhu Nürburgring Nordschleife. S prototypom SU7 Ultra dosiahol nový rekord a zároveň predstavil dve špeciálne edície svojho elektrického…

Prečo vodiči parkujú s vytočenými kolesami? Je to šikovný trik

02.07.2025 Redakcia Auto trendy - Vodiči často počúvajú, že pri parkovaní sa odporúča nechať auto s vyrovnanými kolesami. Pohľad na auto zaparkované s vytočenými prednými kolesami však nie je ničím…

VORTEX je francúzska odpoveď na Starship. Pripomína raketoplány NASA

2. júla 2025 Redakcia Auto trendy - VORTEX je vesmírny lietadlo, ktoré chcú postaviť Francúzi z Dassault Aviation. Firma podpísala dohodu s tamojším ministerstvom obrany a agentúrou ESA. Lietadlo má…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov