Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Zaujímavosti,

Rezance ako žiadne iné. Môžete jesť bez obáv, že stratíte svoju štíhlu postavu

3.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ingrid Balabanova). Hoci si mnohí ľudia spájajú cestoviny s Talianskom, ich domovom je Čína, kde sú dodnes veľmi obľúbenou potravinou. Hoci sa o rezancoch...

3.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ingrid Balabanova).

Hoci si mnohí ľudia spájajú cestoviny s Talianskom, ich domovom je Čína, kde sú dodnes veľmi obľúbenou potravinou. Hoci sa o rezancoch už veľa povedalo a napísalo, tým tradičným, ktoré sa vyskytujú v slovenskej kuchyni, sa vyčíta nadváha a obezita. Ak však máme radi staré dobré rezance, nemusíme sa ich vzdávať, ale siahnuť po konjakových rezancoch, ktoré začínajú dobýjať slovenský trh.

Foto: shutterstock.com/Ingrid Balabanova

Konjakové rezance: Niekoľko slov o výrobku

Konjakové rezance, známe aj ako rezance shirataki, sú výrobkom, ktorý sa v slovenských obchodoch začal objavovať len nedávno a ktorý si len získava uznanie. Napriek zdaniu nejde o výživovú novinku posledných rokov, ale o niečo, čo bolo vyvinuté už v 6. storočí nášho letopočtu v Ázii. Konjakové rezance nie sú hneď každému po chuti: majú trochu inú, gélovú konzistenciu, ktorá sa líši od rezancov, ktoré poznáme, tiež sa musia žuť trochu dlhšie a ich počiatočná pachuť nie je vždy povzbudivá. Oplatí sa však vedieť, ako ich pripraviť: potom budú pôvabným doplnkom jedál, a to, že sú nízkokalorické, je ďalší argument, prečo po nich siahnuť.

Ázijské rezance: Ako sa vyrábajú?

Aké je tajomstvo koniakových rezancovov? V prvom rade je to skutočnosť, že sa skladajú z 90 % z vody, pričom spojivo tvorí múka získaná z rastliny, ktorá rastie v Ázii, konjac rezance. Krátke a jednoduché zloženie je úspechom týchto rezancov, ktoré Ázijčania konzumujú už stáročia a ktoré môžu smelo konkurovať rezancom vyrobeným z tradičných obilnín. Zaujímavé je, že ak sa rezance konjac správne uvaria, stanú sa univerzálnym výrobkom a ich chuť bude závisieť od prísad, s ktorými sa podávajú. Konjaková múka dokonale absorbuje chute a takéto rezance sú len kulisou pre úžasné jedlo, ktoré z nich pripravíte.

Zázračné rezance? Tu sú výhody shirataki (koniakových rezancov)

Už je známe, že charakteristickým znakom rezancov konjac je ich jednoduché zloženie. To však nie je jediná vec, ktorá ich robí žiadanými v mnohých kútoch sveta. Shirataki je bohatým zdrojom vlákniny a ako je známe, práve táto látka má veľký vplyv na črevá: zlepšuje ich funkciu, podporuje udržiavanie štíhlej postavy, odrádza od maškrtenia medzi jedlami a tiež podporuje imunitu. Ďalším faktom v jej prospech je, že je nízkokalorická, pretože v 100 g nájdete len 6 kcal, čo nebude útočiť na udržanie hmotnosti.

Konjakové rezance neobsahujú lepok, takže ich môžu konzumovať aj ľudia trpiaci rôznymi žalúdočnými ochoreniami vrátane celiakie, intolerancie a alergie na lepok. Vďaka jednoduchému zloženiu sú cestoviny vhodné aj pre diabetikov, pretože majú veľmi nízky glykemický index. Vďaka tejto skutočnosti je ľahšie kontrolovať hladinu cukru v krvi a vyhnúť sa záchvatom vlčieho hladu.

Ako konzumovať konjakove rezance?

Predtým, ako sa naučíte konzumovať rezance konjac, je dôležité vedieť, ako ich dobre uvariť, pretože prvý kontakt s týmto produktom môže odradiť od ďalšieho kulinárskeho dobývania. Shirataki je k dispozícii vo vreckách s tekutinou, ktorá má veľmi výraznú vôňu a nie každému vyhovuje. Pred prípravou je preto dobré konjakové rezance po otvorení opláchnuť pod studenou a tečúcou vodou, čím sa zbavíte nepríjemnosti.

Teraz už zostáva len uvariť rezance podľa návodu na obale, čo je proces, ktorý trvá doslova pár minút. Nakoniec prídavok. S čím podávať rezance konjac? Hoci sa zdá prirodzené pripravovať ich na ázijský spôsob, nie je to ich jediné použitie. Môžete ho jednoducho pridať do všetkých svojich obľúbených jedál a pokrmov, v ktorých predtým kraľoval jeho pšeničný náprotivok. Úlohu vám uľahčí skutočnosť, že konjataki sa čoraz častejšie predáva v rôznych formách, takže s jeho použitím a aplikáciou nebude problém.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Špagety na decembrovú rýchlu večeru. Niečo špeciálne pre zaneprázdnených

Po tomto recepte siahnem vždy, keď nemám nápad na večeru. Funguje zakaždým


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Talianska špecialita v novom vydaní. Upečte a vyskúšajte, či je lepšie ako klasické

5.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marco mayer). Talianska kuchyňa je veľmi obľúbená a často sa pripravuje u nás. Nie je ťažké pripraviť jedlá, ktoré…

Hlavolam: Dokážete zistiť hodnotu jedného avokáda, jednej čučoriedky a jednej čokoládovej tyčinky?

05.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív Pixabay/StockSnap instagram.com/justkeeplearning.ca/). Ak ste náhodou niekto, kto rád využíva svoje matematické schopnosti na riešenie hlavolamov, máme pre…

Znásilnili ju pred očami jej manžela. Španielska turistka zažila v Indii nočnú moru

05.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yupa Watchanakit). Španielska turistka Fernada a jej manžel Vicente zažili 1. marca nočnú moru. Dvojica, ktorá cestovala zo Západného…

Tvarohový koláč bude chutiť ako sladký obláčik, ak použijete túto jedinú prísadu

5.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MShev). Krémový tvarohový koláč na báze kondenzovaného mlieka je ideálny nápad na jednoduchý a mimoriadne chutný dezert. Stačí sa…

Jeden kus si vložte do peňaženky. Funguje to lepšie ako sporiaci účet. Zdvojnásobí vašu hotovosť

4.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/fizkes). Máte pocit, že vám peniaze samé od seba utekajú z peňaženky? Je najvyšší čas obrátiť list. Vložte si…

Auto Trendy

Pripravte sa na prvé obmedzenia. Čoskoro začína výstavba križovatky D1/D4

5.3.2024 Redakcia Auto trendy - Od 12. marca bude uzavretý most nad D1 spájajúci cestu I/61 s Čiernou Vodou. Pár dní po uzatvorení sa začne jeho demolácia, ktorá si vyžiada…

Takto poškodíte selektor a synchronizátory. Zlý jazdný návyk môže byť nákladný

5.3.2024 Redakcia Auto trendy - Ak raz za čas necháte nohu na spojke alebo ruku na radiacej páke dlhšie, nič zlé sa nestane. Horšie je, ak sa takáto jazda stane…

Na Slovensku horel prvý elektromobil. Vo vode je už niekoľko dní. Vieme či išlo o úmysel

5.3.2024 Redakcia Auto trendy - Požiar elektromobilu z piatka 1. marca nebol náhoda. TV JOJ vo svojej reportáži informuje, že kamerové záznamy ukazujú, že elektromobil značky Volkswagen v skutočnosti podpálila…

Vodiči, pozor! Policajti vyrazia na veľké kontroly. Vieme kedy a kde

5.3.2024 Redakcia Auto trendy - Polícia si posvieti na vodičov vo viacerých okresoch v Banskobystrickom kraji. Muži zákona vykonajú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu…

Robia vaše stierače šmuhy? Skôr než pobežíte do obchodu, použite tento trik

5.3.2024 Redakcia Auto trendy - Dobrá viditeľnosť je základom bezpečnej jazdy. Bez dobre fungujúcich stieračov ju však nedosiahnete. Neponáhľajte sa však hneď do obchodu po nové stierače. Problém so šmuhami…

Test letných športových pneumatík na rok 2024: ktoré boli najlepšie?

5.3.2024 Redakcia Auto trendy - Všetky pneumatiky vyzerajú takmer rovnako. Mnohé modely majú také podobné dezény, že ich na prvý pohľad nedokážu rozlíšiť ani odborníci, čo však neznamená, že medzi…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov