Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Zaujímavosti,

Rezance ako žiadne iné. Môžete jesť bez obáv, že stratíte svoju štíhlu postavu

3.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ingrid Balabanova). Hoci si mnohí ľudia spájajú cestoviny s Talianskom, ich domovom je Čína, kde sú dodnes veľmi obľúbenou potravinou. Hoci sa o rezancoch...

3.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ingrid Balabanova).

Hoci si mnohí ľudia spájajú cestoviny s Talianskom, ich domovom je Čína, kde sú dodnes veľmi obľúbenou potravinou. Hoci sa o rezancoch už veľa povedalo a napísalo, tým tradičným, ktoré sa vyskytujú v slovenskej kuchyni, sa vyčíta nadváha a obezita. Ak však máme radi staré dobré rezance, nemusíme sa ich vzdávať, ale siahnuť po konjakových rezancoch, ktoré začínajú dobýjať slovenský trh.

Foto: shutterstock.com/Ingrid Balabanova

Konjakové rezance: Niekoľko slov o výrobku

Konjakové rezance, známe aj ako rezance shirataki, sú výrobkom, ktorý sa v slovenských obchodoch začal objavovať len nedávno a ktorý si len získava uznanie. Napriek zdaniu nejde o výživovú novinku posledných rokov, ale o niečo, čo bolo vyvinuté už v 6. storočí nášho letopočtu v Ázii. Konjakové rezance nie sú hneď každému po chuti: majú trochu inú, gélovú konzistenciu, ktorá sa líši od rezancov, ktoré poznáme, tiež sa musia žuť trochu dlhšie a ich počiatočná pachuť nie je vždy povzbudivá. Oplatí sa však vedieť, ako ich pripraviť: potom budú pôvabným doplnkom jedál, a to, že sú nízkokalorické, je ďalší argument, prečo po nich siahnuť.

Ázijské rezance: Ako sa vyrábajú?

Aké je tajomstvo koniakových rezancovov? V prvom rade je to skutočnosť, že sa skladajú z 90 % z vody, pričom spojivo tvorí múka získaná z rastliny, ktorá rastie v Ázii, konjac rezance. Krátke a jednoduché zloženie je úspechom týchto rezancov, ktoré Ázijčania konzumujú už stáročia a ktoré môžu smelo konkurovať rezancom vyrobeným z tradičných obilnín. Zaujímavé je, že ak sa rezance konjac správne uvaria, stanú sa univerzálnym výrobkom a ich chuť bude závisieť od prísad, s ktorými sa podávajú. Konjaková múka dokonale absorbuje chute a takéto rezance sú len kulisou pre úžasné jedlo, ktoré z nich pripravíte.

Zázračné rezance? Tu sú výhody shirataki (koniakových rezancov)

Už je známe, že charakteristickým znakom rezancov konjac je ich jednoduché zloženie. To však nie je jediná vec, ktorá ich robí žiadanými v mnohých kútoch sveta. Shirataki je bohatým zdrojom vlákniny a ako je známe, práve táto látka má veľký vplyv na črevá: zlepšuje ich funkciu, podporuje udržiavanie štíhlej postavy, odrádza od maškrtenia medzi jedlami a tiež podporuje imunitu. Ďalším faktom v jej prospech je, že je nízkokalorická, pretože v 100 g nájdete len 6 kcal, čo nebude útočiť na udržanie hmotnosti.

Konjakové rezance neobsahujú lepok, takže ich môžu konzumovať aj ľudia trpiaci rôznymi žalúdočnými ochoreniami vrátane celiakie, intolerancie a alergie na lepok. Vďaka jednoduchému zloženiu sú cestoviny vhodné aj pre diabetikov, pretože majú veľmi nízky glykemický index. Vďaka tejto skutočnosti je ľahšie kontrolovať hladinu cukru v krvi a vyhnúť sa záchvatom vlčieho hladu.

Ako konzumovať konjakove rezance?

Predtým, ako sa naučíte konzumovať rezance konjac, je dôležité vedieť, ako ich dobre uvariť, pretože prvý kontakt s týmto produktom môže odradiť od ďalšieho kulinárskeho dobývania. Shirataki je k dispozícii vo vreckách s tekutinou, ktorá má veľmi výraznú vôňu a nie každému vyhovuje. Pred prípravou je preto dobré konjakové rezance po otvorení opláchnuť pod studenou a tečúcou vodou, čím sa zbavíte nepríjemnosti.

Teraz už zostáva len uvariť rezance podľa návodu na obale, čo je proces, ktorý trvá doslova pár minút. Nakoniec prídavok. S čím podávať rezance konjac? Hoci sa zdá prirodzené pripravovať ich na ázijský spôsob, nie je to ich jediné použitie. Môžete ho jednoducho pridať do všetkých svojich obľúbených jedál a pokrmov, v ktorých predtým kraľoval jeho pšeničný náprotivok. Úlohu vám uľahčí skutočnosť, že konjataki sa čoraz častejšie predáva v rôznych formách, takže s jeho použitím a aplikáciou nebude problém.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Špagety na decembrovú rýchlu večeru. Niečo špeciálne pre zaneprázdnených

Po tomto recepte siahnem vždy, keď nemám nápad na večeru. Funguje zakaždým


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Sú nakladané uhorky zdravé? A ako! Je to pochúťka plná živín a začína sezóna ich jedenia

5.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Nakladané uhorky majú v slovenskej kuchyni neotrasiteľné miesto. Tieto chrumkavé pochúťky sú nielen skvelým kulinárskym doplnkom, ale…

Rezance soba – japonská pochúťka ideálna pre diabetikov a ľudí s alergiou na lepok

5.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/HANNA HAFARAVA). Japonské rezance soba sa od ostatných rezancov odlišujú svojou jedinečnou chuťou aj hodnotnou výživovou hodnotou. Majú nízky…

Prečo starší ľudia voňajú inak? Vôbec nejde o hygienu. Dôvod je iný

05.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JP WALLET). Prečo seniori voňajú inak? Túto otázku si kladie veľa ľudí. Niektorí hovoria, že za všetko môže zlá…

Zdravá a chutná nátierka na chlieb. Nezabudnite ju na jeseň zaradiť do svojho jedálnička

5.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladislav Noseek). Rýchla a jednoduchá príprava a zároveň veľmi zdravá. Avokádová nátierka je skvelým doplnkom k chlebu a aj…

Toto je najlepšie smoothie na jeseň. Chutí božsky a zlepšuje imunitu

5.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Veronika Idiyat). Jesenné a zimné obdobie je obdobím, keď telo potrebuje osobitnú podporu, aby úspešne bojovalo s prechladnutím a…

Auto Trendy

Po koľkých kilometroch treba brzdové doštičky vymeniť. Aké sú prvé príznaky opotrebenia

6.11.2024 Redakcia Auto trendy - Brzdové doštičky sú jedným z dôležitých komponentov, ktoré podliehajú opotrebeniu v každom vozidle. Brzdové doštičky musíte pravidelne meniť nielen kvôli bezpečnosti na cestách, ale aj…

Suzuki predstavuje svoj prvý elektrický model: e Vitara - k dispozícii od leta budúceho roka

5.11.2024 Redakcia Auto trendy - Suzuki predstavuje svoj prvý sériovo vyrábaný model batériového elektromobilu (BEV) - VITARA. Výroba sa začne v závode Suzuki Motor Gujarat v Indii na jar 2025,…

Zachráňte výkon svojho motora! Ako zistiť, či je senzor na vine.

5.11.2024 Redakcia Auto trendy - Keď otočíte kľúčom v zapaľovaní a všimnete si, že otáčky motora sú nestabilné, auto nemá plynulý výkon a celé vozidlo sa trasie, je čas zamyslieť…

Prvé fotografie maxi SUV Hyundai

5.11.2024 Redakcia Auto trendy - Ioniq 9 príde na trh v novembri a bude mať veľa spoločných prvkov s modelom Kia EV9. Plánuje sa sedem miest na sedenie a dojazd…

Prelomová spolupráca: Toyota a Suzuki prinášajú svetu špičkové elektrické SUV!

5.11.2024 Redakcia Auto trendy - Toyota a Suzuki rozširujú svoju spoluprácu v oblasti elektrifikovaných vozidiel. Čoskoro bude v ponuke úplne nové elektrické SUV, ktorého výroba by sa mala začať na…

Veľká ofenzíva Audi. Nová A5 je rozcvičkou pred uvedením celej série modelov na trh

5.11.2024 Redakcia Auto trendy - V automobilovom priemysle sa už dlho hovorí, že Audi pri uvádzaní svojich modelov na trh v porovnaní so svojimi konkurentmi trochu zaostáva. Prémiová značka z…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov