Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tatarák na Silvestra. Urobím jednu vec s mäsom a môj švagor nechce odísť domov bez neho. Nie je to o prílohách

29.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ratov Maxim). Tatarák je ako „Láska“. Každý ho pozná, každý vie, o čom to je, nie každému sa páči, nie každému chutí a to...

29.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ratov Maxim).

Tatarák je ako „Láska“. Každý ho pozná, každý vie, o čom to je, nie každému sa páči, nie každému chutí a to je v poriadku. Recept, ktorý vám chcem dnes prezradiť, však bude chutiť každému milovníkovi mäsa. Toto občerstvenie robím na Silvestra už roky a bohužiaľ – asi to tak aj ostane. Robím jednu vec s mäsom a môj švagor je nadšený – hovorí, že je to to najlepšie, čo do rodiny prišlo. Myslela som si však, že je to moja osobnosť ….., ale o recept na tatarák sa rada podelím.

tatarák_hovädzie mäso
Tatarák – dokonalý recept na Silvestra
Foto: shutterstock/Ratov Maxim

Čo na Silvestra? Šaláty a pochutiny už poznáte. O pečenom mäse a cestovinách už viete. Teraz je čas na môj výstavný kúsok – tatarák. Môj švagor Michal ho jedáva už roky, pretože mäso vždy robím takto – najprv do chladničky, potom do mrazničky.

Tatarák – dokonalý recept na Silvestra

Ingrediencie:

  • 300 g hovädzieho mäsa (tradične sviečková, ale dobre sa hodí aj roštenka)
  • 2 vajcia (presnejšie žĺtky)
  • 1 PL oleja
  • pol pohára whisky alebo brandy
  • kvapka studenej vody
  • soľ, korenie
  • Prílohy – nakladané huby, cibuľa, nakladaná uhorka, horčica

Spôsob prípravy:

  1. Prvou a najdôležitejšou vecou pri výrobe tataráku je kúpiť správne hovädzie mäso. Musí byť veľmi čerstvé, v žiadnom prípade nesmie byť mrazené alebo mleté. Najlepšie je kúpiť hovädzie mäso v osvedčenom mäsiarstve alebo priamo od mäsiara.
  2. Keď máte najkvalitnejšiu sviečkovicu, poriadne naostrite nôž. Mäso na chvíľu schlaďte v mrazničke (stačí 15 minút) a nakrájajte na veľmi malé kocky. Rovnakým spôsobom nakrájajte aj prílohy k tataráku. Toto je najdôležitejšia vec – chladenie mäsa.
  3. Nakrájané mäso vložte do misy. Pridajte lyžicu oleja a lyžičku whisky alebo brandy. Pridajte aj 2 lyžice studenej vody a podľa chuti dochuťte soľou a čerstvo mletým korením.
  4. Mokrými rukami opatrne vytvarujte z mäsa dva plátky a v strede urobte priehlbinu. Opatrne rozbijeme vajcia a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vložte do jamky v mäse.
  5. Umiestnite tatarák do stredu taniera, vedľa neho položte nakrájané prílohy a kvapku horčice. Podávajte ihneď po príprave.

Dobrú chuť a pekný Silvester!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Za tento silvestrovský pokrm vás budú nosiť na rukách. Kľúčom je prísada, ktorá pomáha pri kocovine

Tak to je sekaná! Recept na rýchlu a výživnú večeru


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Recept priamo z Turecka. Je to pravdepodobne najchutnejší letný šalát.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alp Aksoy). Sladkokyslý, jemne pikantný, ideálne vlhký, chrumkavý, navyše veľmi zdravý a osviežujúci. Taký je práve turecký šalát gavurdagi,…

Najlepší syr, aký som kedy jedla. Jednoducho si ho pripravíte doma. Hodí sa na sendviče aj do cheesecaku.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leila.hijazi). Labneh je syr, ktorý pochádza z Libanonu, ale konzumuje sa aj v iných krajinách Blízkeho východu a tiež…

Cesto „3 šálky“ zvládne upiec aj amatér. Upečte ho raz a recept si zapamätáte na celý život.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergii Koval). Nemáte kuchynskú váhu? Nevadí. Overený recept na jogurtový koláč vám umožní odmerať ingrediencie bežným pohárom. Je to…

Nakrájala som a namarínovala ako steak. Hostia neverili, čo som dala na gril.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto). Čo vegetariánskeho na grilovanie? Hostí môžete prekvapiť nielen klasickou zeleninou. Čoraz častejšie siahame po netradičných ingredienciách, ktoré na…

Pôsobia ako balzam na srdce a šťava čistí organizmus. Najlepšie ovocie pre seniorov

Čerešne. Ovocie, ktoré pripomína leto. Sladké, pevné a šťavnaté, potešia svojou chuťou a lákavým vzhľadom. Ich ďalšou výhodou je vysoká výživná hodnota a priaznivý vplyv…

Auto Trendy

Historická diskriminácia ľavákov a jej vplyv na modernú automobilovú bezpečnosť

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Historicky boli ľaváci diskriminovaní - v stredovekej Európe bolo ľaváctvo považované za znamenie diabla, v 18. a 19. storočí boli deti za používanie ľavej ruky fyzicky…

Múzeum nákladných automobilov Tatra v Kopřivnici: 80 vozidiel a Slovenská strela na jednom mieste

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Múzeum nákladných automobilov Tatra sa nachádza v Kopřivnici na juhozápadnom okraji areálu automobilky Tatra v priestoroch bývalej zliarne. Je zamerané na nákladné, vojenské a špeciálne automobily…

Muži vs. ženy: Kto je agresívnejší za volantom?

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čo znamená byť zdvorilý na ceste? Po prvé byť vodičom predvídateľným, nie chaotickým a plným emócií. Po druhé dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Ale tým to…

Čierny prach na diskoch? Zistite, kedy sa treba obávať

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový prach je častý jav na diskoch áut, ale málokto z vodičov presne rozumie, co znamená a kedy sa stáva problematickým. Objavuje sa ako jemný…

Mechanici odhaľujú pravdu: Výrobcovia áut sa proti nám sprisahali!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Až 72 percent mechanikov nemá pochybnosti o tom, že výrobcovia automobilov im úmyselne sťažujú prácu pri novších vozidlách. Takéto údaje pochádzajú z prieskumu medzi majiteľmi…

Vulcan Point Island: Najkomplikovanejší geografický systém na Zemi

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Viete o tomto ostrove, ktorý sa nachádza vnútri jazera, ktoré sa nachádza vnútri iného ostrova, ktorý je sám obklopený iným jazerom? Môže to znieť neuveriteľne, ale…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov