Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Šťavnatá pečená hus s chrumkavou kôrkou na Vianoce. Čo môžete urobiť, aby nebola suchá a tvrdá?

3.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alexander Raths). Pečená hus na Vianoce je šťavnatá možnosť slávnostnej večere. Môže sa pripraviť vcelku alebo len vybraný kus. Ktoré ovocie sa hodí k...

3.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alexander Raths).

Pečená hus na Vianoce je šťavnatá možnosť slávnostnej večere. Môže sa pripraviť vcelku alebo len vybraný kus. Ktoré ovocie sa hodí k hydine? Pozrite si recepty na pečenú hus v troch aromatických úpravách. Ktorú verziu si pripravíte počas týchto Vianoc?

Foto: shutterstock/Alexander Raths

Recepty na pečenú hus – stavte na ovocné príchute

Vianoce sú výnimočným obdobím na kulinárske experimenty. Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, recept na pečenú hus nie je zložitý. Vyskúšajte ho a možno sa stane vaším výstavným jedlom. Premýšľate, čo urobiť, aby nebola suchá a tvrdá? Stačí, ak použijete osvedčený recept. Recept na hus v troch príchutiach uvádzame nižšie.

Recept na pečenú hus s jablkami

Tento recept na pečenú hus s jablkami, ktorý je dokonalou kombináciou dvoch tradičných chutí, vám zaberie len pár chvíľ a výsledok predčí očakávania. Pozrite si zoznam produktov a spôsob prípravy.

Zoznam ingrediencií:

  • hus – cca 5 kg,
  • jablká – 6 kusov,
  • sušená majoránka,
  • sušený rozmarín,
  • soľ a korenie

Postup krok za krokom:

  • najprv odstráňte zvyšky peria, potom hus umyte a dôkladne ju zvnútra aj zvonku natrite zmesou korenia,
  • potom hus umyte a dôkladne ju potrite zmesou korenia zvnútra aj zvonku,
  • teraz je čas prejsť k jablkám, ktoré tiež umyte, odstráňte jadierka a nakrájajte na rovné štvrtiny,
  • ovocie vložte do vnútra husi,
  • teraz hus vložte do rúry a pečte prikrytú pri 150 °C tri hodiny,
  • po uplynutí tohto času odstráňte pokrievku a pokračujte v pečení ďalšie dve hodiny.

Recept na hus: prsia s jablkami a slivkami

Kto uprednostňuje jemné chute, môže si vybrať recept na husacie prsia s jablkami a slivkami. Táto sviatočná šťavnatá ponuka sa bude dobre hodiť v podobe chutných porcií s neobvyklou kyticou chutí.

Zoznam ingrediencií:

  • husacie prsia – 1 kg,
  • jablká – 2 ks,
  • sušené slivky – 6 dag,
  • olej,
  • tuk na vyprážanie,
  • majoránka – 1 lyžička,
  • tymián – 0,5 čajovej lyžičky,
  • soľ a korenie

Postup krok za krokom:

  • Očistite a opláchnite prsia, potom ich osušte na papierovej utierke,
  • zľahka narežte kožu na prsiach,
  • mäso potrite koreninami a pokvapkajte olivovým olejom,
  • vložte hus do chladničky na 12 hodín,
  • medzitým umyte jablká, vyberte z nich jadierka a nakrájajte ich na štvrtiny,
  • teraz mäso opečte na panvici s horúcim tukom a potom ho preložte do pekáča,
  • do vrecka pridáme pripravené jablká a sušené slivky,
  • nakoniec vrecko uzavrite a prsia pečte hodinu pri teplote 190 °C, kým nezmäknú.

Recept na pečenú hus: stehná na pomarančoch

Pomaranče sú skutočným sviatočným symbolom a možno ich použiť do viacerých jedál alebo ako ozdobu. Tento recept na pečené husacie stehná na pomarančoch je sladkou možnosťou na slávnostný obed alebo neskorú večeru.

Zoznam ingrediencií:

  • husacie stehná – 2 ks,
  • pomaranč – 1 ks,
  • voda – 3 PL,
  • olej – 2 PL,
  • koriander – 0,5 čajové lyžičky,
  • mletá sladká paprika – 1 čajová lyžička,
  • soľ a korenie

Postup:

  • Začnite marinádou, olej zmiešajte s korením,
  • nakrájajte stehná a dôkladne ich potrite marinádou,
  • mäso vložte na noc do chladničky,
  • pomaranče nakrájajte na plátky a ošúpte,
  • pomaranče a kôru vložte do pekáča, pridajte stehná a podlejte vodou,
  • vrecko uzavrite a stehná pečte 10 minút pri teplote 220 °C, potom teplotu znížte na 160 °C a stehná pečte ďalších 1,5 hodiny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo namiesto kapra na vianočný stôl? Tu sú najzdravšie druhy rýb

Adventný chlebík, sladká chvíľa očakávania Vianoc. Chutí božsky a skrýva v sebe silu prekvapení


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Auto Trendy

Najvšestrannejší model Dacie má vo svojej ponuke aj naftový motor.

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Najpraktickejší model rumunskej značky skrýva tajomstvo, o ktorom mnohí slovenskí motoristi ani netušia. Dacia Jogger s dieselovým motorom existuje, no dostať sa k nemu bude…

Koncern musí stiahnuť 600 tisíc áut pre nebezpečnú chybu motora!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Majitelia luxusných SUV a pick-upov General Motors sa musia pripraviť na neplánovanú návštevu servisu. Legendárne modely s motorom V8 majú vážnu poruchu, ktorá už spôsobila…

Dacia útočí na prémiové značky: Nové hybridné 4x4 a revolučné technológie

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Značka Dacia zažíva v posledných mesiacoch neuveriteľný úspech. Jej najnovší model Bigster prekonal všetky očakávania výrobcu a objednávky prevýšili plány o neuveriteľných 40 percent. No…

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov