Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása,

Spôsoby, ako si poradiť so suchou a popraskanou pokožkou rúk na jeseň a v zime

1.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Antonio Guillem). Suché a začervenané ruky, popraskaná pokožka a drsnosť – tento problém sa na jeseň a v zime vracia s dvojnásobnou silou. U...

1.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Antonio Guillem).

Suché a začervenané ruky, popraskaná pokožka a drsnosť – tento problém sa na jeseň a v zime vracia s dvojnásobnou silou. U väčšiny ľudí dochádza k sezónnemu zhoršeniu stavu pokožky rúk v dôsledku poveternostných podmienok a nedostatočnej každodennej starostlivosti. Ako sa starať o ruky, aby boli krásne a jemné a vaša pokožka zdravá? Vyskúšajte zásady zdravých rúk a domáce triky na ich regeneráciu.

Foto: shutterstock/Antonio Guillem

Suché ruky nie sú len estetickým problémom. Suchá, popraskaná pokožka môže spôsobovať pocit napätia, nepohodlie a dokonca aj bolesť. Aby ste tomuto stavu predišli a napravili poškodenie rúk, oplatí sa dodržiavať niekoľko jednoduchých pravidiel. Väčšina z nich si nevyžaduje žiadne finančné náklady, len zmenu návykov. Existuje niekoľko šikovných trikov na záchranu suchých rúk.

Naučte sa správne si umývať ruky

Umývanie rúk je nevyhnutnou súčasťou starostlivosti o ruky. Je veľmi ľahké si ruky poškodiť, najmä pri agresívnom drhnutí. Ako by ste si mali umývať ruky bez poškodenia pokožky? Dodržiavajte niekoľko pravidiel:

  1. Používajte teplú vodu. Studená aj horúca voda majú negatívny vplyv na pokožku.
  2. Používajte hydratačné mydlo. Vyberajte si výrobky, ktoré majú vo svojom zložení lanolín a glycerín.
  3. Buďte jemní. Nedrhnite si ruky agresívne, aby ste si nepoškodili pokožku.
  4. Utrite si ruky. Nepoužívajte fén, fúkač vzduchu pokožku ešte viac vysušuje.
  5. Natrite ruky krémom.

Utrite namiesto sušenia

Ak sa vám ľahko vysušujú ruky, rozlúčte sa so sušičkami rúk. Určite je lepšie utrieť vlhkosť uterákom. Ak na vašom pracovisku nie sú papierové uteráky, pribaľte si do tašky praktický a rýchloschnúci športový uterák.

Naneste krém na vlhkú pokožku

Vďaka tomuto triku sa účinné látky v kréme lepšie vstrebávajú. Táto metóda sa osvedčila aj pri starostlivosti o tvár a nazýva sa „hydratačný sendvič“.

Spriateľte sa s peelingom

Peeling dokáže zázraky, najmä ak je pokožka rúk už drsná a suchá. Neexistuje iný spôsob, ako ju odstrániť. Pravidelný peeling nielenže pomôže rýchlejšie obnoviť poškodenú pokožku, ale zabezpečí aj to, že ruky budú jemné a kozmetika, ktorá sa na ne nanáša, sa bude dobre vstrebávať.

Používajte ochranný faktor

Používate opaľovací krém na tvár alebo iné časti tela, ale na ruky? Tie potrebujú ochranu obzvlášť. Ruky sú najčastejšie vystavené slnku. Opaľovací krém dokáže zázraky a z dlhodobého hľadiska výrazne zlepší stav pokožky rúk.

Noste rukavice

Aj keď nie je sneh. Chlad, vietor a vlhkosť majú veľmi negatívny vplyv na stav pokožky rúk. Ak chcete mať krásne ruky – starajte sa o ne a noste rukavice. Najjednoduchšie riešenia sú zvyčajne mimoriadne účinné.

Zásoba krémov = žiadne výhovorky

Prečo si napriek veľkým predsavzatiam pravidelne nemažeme ruky krémom? Sú dva dôvody: zabúdame na to alebo sa nám nechce. Tuba krému na ruky je malý výdavok a môžete sa uistiť, že je na každom mieste, kde ho potrebujete. V kúpeľni, kuchyni, kancelárii, kabelke aj na nočnom stolíku. Už žiadne výhovorky, že sa vám nechce vstať z postele.

Vyberte si účinnú kozmetiku

Aby krém hydratoval pokožku a chránil ju pred stratou vlhkosti, mal by obsahovať špecifické zložky. Regály drogérií sú preplnené stovkami farebných tubičiek a nádobiek. Ako si vybrať účinný kozmetický prípravok? Je dôležité vedieť, aký účinok majú jednotlivé zložky na pokožku.

Zvlhčujúce látky – sú to zložky, ktoré privádzajú vodu do pokožky. Nájdete medzi nimi glycerín a močovinu.

Zmäkčovadlá – majú pozitívny účinok na ochrannú lipidovú vrstvu epidermy. Majú zjemňujúci účinok na pokožku. Môžu to byť napríklad lanolín a jojobový olej.

Okluzívne látky (kozmetika, ktorá vytvára ochranný film) – ide o zložky, ktoré na pokožke zanechávajú ochrannú vrstvu výrobku. To im umožňuje zadržiavať vodu v pokožke. Patria sem: vazelína, bambucké maslo a alantoín.

Hydratačné vlastnosti pokožky majú aj ďalšie obľúbené zložky: mandľový olej, avokádový olej, gél z aloe vera, kokosový olej, kakaové maslo, vaječný žĺtok, med a ovsené vločky.

Foto: shutterstock/cunaplus

Vyrobte si domácu masku

Okrem pravidelnej hydratácie pokožky krémom sa oplatí z času na čas dopriať rukám domáce kúpele. Existuje mnoho masiek, ktoré si môžete pripraviť sami doma a ktoré rýchlo zlepšia stav vašej pokožky.

Medová maska za 5 minút

Potrebujete len med. Naneste si ho na ruky a rozotrite ho. Nechajte pôsobiť približne 10 minút. Potom opláchnite teplou vodou.

Expresná maska z kokosového oleja

Rovnako ako medová maska, aj táto je jednozložková. Stačí, ak si na ruky nanesiete kokosový olej, ktorý sa po vystavení telesnej teplote začne topiť. Už po niekoľkých minútach po aplikácii možno pozorovať jeho účinky. Pokožka je hydratovanejšia a jemnejšia. Odvar nechajte na rukách pôsobiť aspoň 10 až 15 minút. Potom si ruky opláchnite teplou vodou.

Vyhladzovacia maska

Na prípravu tejto domácej masky sú potrebné dve zložky. Žĺtok a olivový olej. Žĺtok dajte do misky a premiešajte. Pridajte 1-2 polievkové lyžice mierne zohriateho olivového oleja a premiešajte. Ak chcete zvýšiť účinok masky, po aplikácii si ruky zabaľte do potravinovej fólie a nahriateho uteráka. Táto maska má skvelé vyhladzujúce a regeneračné vlastnosti pre ruky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Lekárenský hit z čias Československej republiky stojí 2€ a funguje ako najdrahšie telové mlieko

Tento recept na zimný krém na tvár máme v rodine už roky. Babička má stále pleť ako zamat


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Príznaky zlej stravy uvidíte na svojej tvári. Nielen tmavé kruhy a opuchy

18.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio). Zlá, nevyvážená a nezdravá strava sa odráža nielen na našom zdraví, ale aj na našom vzhľade. Akékoľvek nedostatky…

Nikdy predtým som nemala taký ľahký účes. Dokonale sa hodí k mojej okrúhlej tvári

18.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Roman Samborskyi). Účes pre okrúhlu tvár môže byť výzvou. S dobrým strihom a správnou farbou sa však plná tvár…

Sombre je preč. V lete bude každá žena chcieť face frame. Omladí lepšie ako líčenie

18.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik.com/@freepik). Leto sa rýchlo blíži, takže je najlepší čas na zmenu účesu. Odložte tmavé farby na vlasy do skrine…

Už žiadne gély a neóny. Tieto nechty sú HIT sezóny a môžete si ich urobiť doma! Je to jednoduchšie, ako si myslíte

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natali Sam). Tieto nadčasové nechty sú opäť najhorúcejším trendom sezóny. Minimalistické, elegantné a tak štýlové. Sú krásnou vizitkou každej…

Sada na laminovanie obočia? Domáci trik za pár centov skrotí vaše chĺpky. Budú husté a ani sa nepohnú

17.5.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Volodymyr TVERDOKHLIB). Tenké, riedke a vytrhané je už dávno preč. Teraz je v móde laminované obočie. Chĺpky sú nielen…

Auto Trendy

Volkswagen spúšťa predobjednávky na nový Golf GTI

18.5.2024 Redakcia Auto trendy - Volkswagen otvoril predobjednávky na nový Golf GTI. Modernizovaná verzia nemeckého hot hatchu má teraz vyšší výkon.

Nissan osviežil svoj vlajkový model. Qashqai teraz vyzerá fenomenálne

18.5.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan sa rozhodol osviežiť model Qashqai tretej generácie len po troch rokoch od jeho uvedenia na trh. Dôvodom sotva môžu byť slabé predaje, ale skôr…

Povinnosť používať bezpečnostné pásy: pravidlá, výnimky a pokuty

18.5.2024 Redakcia Auto trendy - Mnohí vodiči stále nepoužívajú bezpečnostné pásy. Napriek povinnosti používať bezpečnostné pásy a s vážnymi následkami v prípade nehody. Všetko, čo potrebujete vedieť o povinných bezpečnostných…

Toyota diesel 1.4 D-4D (1ND-TV) - malý, ale tak odvážny

18.5.2024 Redakcia Auto trendy - Motory Toyota sú známe svojou vysokou životnosťou a nízkou poruchovosťou, ale hlavne benzínové motory. Diesely vyvolávajú zmiešané pocity a treba povedať, že od éry vstrekovania…

DOPRAVNÉ OBMEDZENIE: tunel Branisko

18.5.2024 Redakcia Auto trendy - MIMORIADNA UZÁVIERKA DIAĽNICE D1 BEHAROVCE - ŠIROKÉ VRÁTANE TUNELA BRANISKO sobota 18. 05. 2024 od 00.00 hod. do stredy 22. 05. 2024 18.00 hod.

Je povolená jazda s otvoreným batožinovým priestorom pri preprave objemného tovaru? Aké sú povinnosti vodičov

18.5.2024 Redakcia Auto trendy - Vodiči, ktorí prepravujú rôzne veľké predmety vyčnievajúce z vozidla, majú niekoľko povinností. Je napríklad legálne jazdiť s otvoreným batožinovým priestorom pri preprave objemného tovaru?

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov