Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Šialený jablkový koláč s tvarohovým prekvapením. Pochúťka zmizne z plechu za okamih

14.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ch_ch). Klasický jablkový koláč pozná každý, ale čo keby ste si domáci koláč trochu upravili? Tento recept 2 v 1 prekvapí aj tých najväčších...

14.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ch_ch).

Klasický jablkový koláč pozná každý, ale čo keby ste si domáci koláč trochu upravili? Tento recept 2 v 1 prekvapí aj tých najväčších gurmánov. S touto kombináciou získate recept na sladkú pochúťku, ktorá je ideálna na dlhé jesenné popoludnia.

Foto: shutterstock/ch_ch

Zabudnite na ikonické koláče vašej babičky a vyberte si niečo rozmanitejšie. Recept, ktorý si získa srdce takmer každého labužníka, je kombinácia jablkového koláča a tvarohu. Takéto duo je skutočnou pastvou pre všetky zmysly, a to všetko z jednoduchých surovín a bez hodín monotónnej práce.

Koláč 2 v 1 alebo šialený jablkový koláč s nadýchaným tvarohovým krémom

Občas nie je výber obľúbeného koláča jednoduchý, v takom prípade sa oplatí pripraviť si tóto duo. Ponúkame vám teda netradičnú kombináciu jablkového koláča a nadýchaného krémového cheesecaku. Všetky ingrediencie spolu dokonale ladia a vytvárajú súdržný, šialený koláč, ktorý ocení aj prísna svokra. Najdôležitejšie je, že recept je triviálne jednoduchý na prípravu a ingrediencie vychádzajú z ľahko dostupných surovín – takže obídete dlhý a drahý nákupný zoznam.

Kombinácia jablkového koláča a ikonického cheesecaku je receptom na netradičnú sladkosť hodnú najlepších cukrární. Kľúčom k úspechu je správny pomer a starostlivá príprava, ktorú by ste mali rozdeliť do troch fáz. Tým sa práca výrazne zefektívni a dosiahnete chutný výsledok.

Dokonalý recept na koláč. Sladké duo jablkového koláča a cheesecaku

Ingrediencie na korpus:

  • 460 g pšeničnej tortovej múky
  • vajce a 2 žĺtky
  • kocka masla
  • 130 g práškového cukru
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva

Ingrediencie na jablkovú hmotu:

  • 1,5 kg jabĺk, najlepšie sladkokyslých
  • balenie želé v prášku + 2 PL želé, napr. broskyňového,
  • 1 PL masla
  • 50 g nasekaných vlašských orechov (možno vynechať)
  • 2 PL kandizovanej pomarančovej kôry

Tvarohová hmota:

  • 1 kg jemného tvarohu z vedierka
  • 180 g cukru
  • 100 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • balíček cukru s pravou vanilkou
  • balenie vanilkového pudingu

Spôsob prípravy:

  1. Začneme základným cestom, ktoré bude naším korpusom. Na jeho prípravu preosejeme múku spolu s práškovým cukrom a práškom do pečiva do veľkej misy. Suché prísady dôkladne premiešajte. Do sypkej zmesi pridáme studené maslo nakrájané na malé kúsky. Potom pridáme vajce, žĺtky a všetko spolu premiešame.
  2. Cesto intenzívne miesime, kým nie je hladké. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, mierne sploštíme, zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na 30 minút do chladničky. Nakoniec cesto rozvaľkajte – z každej časti vytvorte rovnaké obdĺžniky. Pečte 15 minút pri teplote 180 stupňov. Hotové pláty nechajte vychladnúť.
  3. Potom jablká ošúpte, odstráňte jadrovníky a ovocie nakrájajte na malé kúsky. Na panvici rozpustite maslo, pridajte všetky jablká a smažte, kým nie sú chrumkavé a nezačnú sa rozpadávať. Po uplynutí 15 minút pridajte orechy, pomarančovú kôru a všetko spolu premiešajte. Po niekoľkých minútach odstavte nádobu z horáka a do obsahu panvice pridajte želé, všetko dôkladne premiešajte, kým sa prášok dokonale nerozpustí.
  4. Jablká rozložte na jeden plát a potom ich prikryte druhým plátom. Ďalším krokom je tvarohová hmota.
  5. Do tvarohu pridáme vajcia, cukor, cukor s pravou vanilkou a puding. Potom všetko dôkladne premiešajte. Nakoniec prilejeme mlieko, minútu šľaháme a nalejeme na náš koláč. Hmotu rozotrieme pomocou stierky alebo lyžice.
  6. Koláč vložíme na noc do chladničky. Po tomto čase je pripravený na podávanie. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Citrónový koláč s bezé

Chcete prekvapiť svojich blízkych chuťou? Pripravte si najjednoduchší cheesecake na svete


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Rozplýva sa v ústach a poteší každého. Čokoládový zvodca zvádza od prvého sústa.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Čokoládový zvodca je - ako už názov napovedá - naozaj silne čokoládový koláč. Je o niečo nadýchanejší ako…

Dve lyžice na panvicu a stane sa zázrak. Mäso bude mäkké ako maslo.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kalashnikov Dmitrii). Tvrdé, suché, gumové mäso? Ak vám to znie povedome, máme pre vás riešenie. Nech už pripravujete guláš…

Pred pečením zemiaky namočte. Hranolky budú chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marta_dabrowska). Chrumkavá kôrka, maslová stredná časť - znie to ako sen? Aj hranolky z rúry môžu byť také. Čo…

Pridajte do vývaru na konci varenia. Bude zlatistý a číry ako nikdy predtým

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Slováci milujú vývar, takže nie je divu, že sa veľmi často objavuje na našich stoloch. Lahodný zeleninovo-mäso vývar,…

Pridajte si pol čajovej lyžičky do rannej kávy. Váš metabolizmus sa zrýchli

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Elina Yevgrashkina). Káva je nápoj, bez ktorého si mnohí ľudia nevedia predstaviť ráno. Dodáva nám energiu, zlepšuje koncentráciu a…

Auto Trendy

Mazda CX-5: Prichádza nová generácia obľúbeného SUV

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Mazda CX-5 je už od svojho uvedenia na trh jedným z najdôležitejších modelov značky Mazda. Od roku 2013, kedy debutovala prvá generácia, si tento model…

Renault Duster šokuje cenami: V Austrálii je lacnejší ako Dacia u nás

3.07.2025 Redakcia Auto trendy - Francúzska automobilka Renault prekvapila automobilový svet uvedením modelu Duster na austrálsky trh s cenami, ktoré sú výrazne atraktívnejšie ako tie, za ktoré sa predáva Dacia…

Efekt zebry: Ako slnko a tieň ovplyvňujú vašu jazdu

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Počas celého roka sa vodiči stretávajú s rôznymi prírodnými javmi, ktoré môžu sťažiť jazdu. Jedným z menej známych, ale nebezpečných javov je tzv. efekt zebry,…

Dacia Duster: Cenovo dostupné SUV, ktoré si získalo srdcia zákazníkov

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Dacia Duster je jedným z najobľúbenejších SUV na trhu. Jej popularita neustále rastie, pretože ponúka kombináciu nízkej ceny, priestrannosti, praktickosti a atraktívneho dizajnu. Navyše, zákazníci…

Peralta S: Futuristické Maserati inšpirované vesmírnou loďou

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Peralta S, jedinečný automobil s dizajnom pripomínajúcim UFO, je poctou legendárnemu Maserati Boomerang z roku 1972. Tento futuristický model, navrhnutý Fabriziom Giugiarom, synom slávneho dizajnéra…

Unikátne objavy v Amazonskom pralese: Sedem gigantických urn odhalilo tajomstvá minulosti

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - V brazílskej časti Amazonského pralesa došlo k výnimočnému objavu. Sedem obrovských urn, ukrytých pod povrchom zeme, odhalilo fascinujúce detaily o pohrebných rituáloch predkolumbovských kultúr. Archeológovia…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov