Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Rýchle recepty na lahodné nakladané huby s medom alebo bez neho. Vhodné nielen na Vianoce

25.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bukhta Yurii). Nakladané huby sa môžu podávať samostatne alebo sa môžu použiť ako prídavok napríklad do tatárskej omáčky. Sú vynikajúce najmä na Vianoce. Oplatí...

25.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bukhta Yurii).

Nakladané huby sa môžu podávať samostatne alebo sa môžu použiť ako prídavok napríklad do tatárskej omáčky. Sú vynikajúce najmä na Vianoce. Oplatí sa využiť hubovú sezónu a rozšíriť svoje zásoby.

nakladané huby
Nakladané huby
Foto: shutterstock/Bukhta Yurii

Ako pripraviť huby nakladané v octe s korením?

Ako pripraviť marinované huby, ktoré sú aromatické a chutné? Korenie, bobkový list alebo horčičné semienka dokážu kulinárske zázraky, aby vaše huby chutili ešte lepšie. Recept na marinované huby nájdete nižšie.

Nakladané huby – recept:

Ingrediencie:

  • 2 kg húb – najlepšie tie, ktoré ste si sami nazbierali
  • 1 veľká cibuľa

Prísady na octovú marinádu:

  • 3 – 4 šálky filtrovanej vody
  • približne 250 ml 10 % octu
  • 2 polievkové lyžice kuchynskej soli
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • korenie: zrnká čierneho korenia, nové korenie, bobkový list, horčičné semienko

Príprava:

  1. Pripravte si zaváraninové poháre. Dôkladne ich umyte. Vyvarte a osušte.
  2. Prejdite na prípravu húb.
  3. Očistite ich a nakrájajte na menšie kúsky.
  4. Ošúpte a nakrájajte cibuľu.
  5. Prejdite k príprave marinády. Prísady na marinádu uvarte.
  6. Huby a cibuľu uvarte v samostatnom hrnci s vodou.
  7. Scedíme a vložíme do pohárov. Naplňte ich približne do 3/4.
  8. Zalejte vriacou marinádou. Prikryte a odložte. Nechajte vychladnúť.
  9. Potom uložte do pivnice.

Tradičné marinované huby. Recept na marinované huby s klinčekmi

Tradičné marinované huby s prídavkom charakteristických klinčekov sú nebíčkom v ústach. Sladkokyslá chuť obohatí mnohé jedlá a donúti vašich sviatočných aj nesviatočných hostí pýtať si ďalšie.

Ako sa marinujú huby? Tu je recept:

Ingrediencie: 

  • 2,5 kg húb
  • 2 cibule

Prísady na marinádu:

  • približne 4-5 šálok vody
  • 250 ml octu
  • 1 polievková lyžica kłodawskej alebo himalájskej soli
  • 5 polievkových lyžíc cukru
  • korenie: čierne korenie, nové korenie, klinčeky

Príprava:

  1. Z uvedených ingrediencií uvaríme marinádu.
  2. Huby a cibuľu uvaríme v osolenej vode. Varte maximálne štvrť hodiny na miernom ohni.
  3. Huby scedíme a vložíme do pohárov. Huby rovnomerne zalejte horúcim nálevom.
  4. Zavrite poháre a otočte ich hore dnom.
  5. Nechajte vychladnúť.
  6. Potom ich presuňte do pivnice.

Nakladanie húb v mede. Takto ste huby určite ešte nejedli!

Marinovanie húb v mede nie je také populárne ako ich príprava v octe. Presvedčte sa sami, ako vynikajúco chutia.

Ingrediencie:

  • 250 ml 10 % octu
  • približne 4 šálky vody
  • 250 g cukru
  • 2 polievkové lyžice kłodawskej soli
  • korenie: bobkový list, nové korenie
  • 5 lyžíc medu
  • lesné huby

Príprava:

  1. Očistite huby. Umyte ich pod vodou.
  2. Potom vezmite hrniec. Nalejte doň vodu, jemne osoľte a uvarte v nej huby.
  3. Scedíme a vložíme do pohárov. Nezabudnite ich naplniť naplno! Použite asi 2/3 výšky.
  4. Z korenia, vody, octu a medu pripravte marinádu.
  5. Poháre zalejte horúcim nálevom. Uzavrite všetky poháre a otočte ich hore dnom.
  6. Nechajte vychladnúť.
  7. Poháre môžete pasterizovať, aby sa zvýšila ich trvanlivosť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Moja mama robí hubovú omáčku trochu inak. Je hustá, vonia a chutí nádherne. Zlatistý mok príde vhod

Aromatická domáca hubová polievka. Namiesto smotany pridajte túto ingredienciu – vyjde to šialene


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Auto Trendy

Koncern musí stiahnuť 600 tisíc áut pre nebezpečnú chybu motora!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Majitelia luxusných SUV a pick-upov General Motors sa musia pripraviť na neplánovanú návštevu servisu. Legendárne modely s motorom V8 majú vážnu poruchu, ktorá už spôsobila…

Dacia útočí na prémiové značky: Nové hybridné 4x4 a revolučné technológie

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Značka Dacia zažíva v posledných mesiacoch neuveriteľný úspech. Jej najnovší model Bigster prekonal všetky očakávania výrobcu a objednávky prevýšili plány o neuveriteľných 40 percent. No…

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov