Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tu je recept na mimoriadne jednoduchú večeru so zamatovou omáčkou, ktorá prekvapí nejedného skeptika

19.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DariaKM). Cestoviny s lesnými hubami sú dobrým nápadom nielen na chutný obed, ale aj na teplú večeru, napríklad po niekoľkohodinovom hubárčení. Dve výhody naraz...

19.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DariaKM).

Cestoviny s lesnými hubami sú dobrým nápadom nielen na chutný obed, ale aj na teplú večeru, napríklad po niekoľkohodinovom hubárčení. Dve výhody naraz – zdravá prechádzka v lese a samozrejme, čerstvé huby. Nižšie je uvedený recept na cestoviny s hubovou omáčkou.

cestoviny_hubová omáčka
Cestoviny s hubami
Foto: shutterstock/DariaKM

Hubová večera – recept, ktorý si nenecháte ujsť

Večera s hubami, ktoré sme si sami nazbierali, je nebíčko v ústach! Cestoviny s hubami sú nielen jednoduché na prípravu, ale aj veľmi chutné. Počas prípravy sa vôňa bude šíriť celým domom. Nižšie nájdete triviálne jednoduchý recept na chutnú večeru s hubami.

Cestoviny s hubami – recept krok za krokom:

Ingrediencie:

  • približne 200 g šampiňónov
  • približne 150 g cestovín
  • 1-2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká cibuľa
  • približne pohár 33 % smotany
  • nasekaná petržlenová vňať
  • váš obľúbený strúhaný syr
  • soľ, korenie – podľa chuti

Príprava:

  1. Očistite huby. Umyte ich a osušte. Potom ich nakrájajte na plátky.
  2. Potom sa pustite do prípravy cestovín. Cestoviny uvarte v osolenej vode. Dbajte na to, aby ste ich nerozvarili.
  3. Ošúpte cibuľu, nakrájajte ju nadrobno a orestujte na panvici. Pridajte huby. Huby premiešajte.
  4. Dochuťte korením.
  5. Potom znížite teplotu a pridajte smotanu.
  6. Nakoniec pridajte petržlenovú vňať.
  7. Vezmite časť syra a pridajte ho k hubám. Potom všetko spolu premiešajte.
  8. Preložte cestoviny na taniere, pridajte hubovú omáčku a podľa chuti posypte syrom. Vychutnajte si!

Cestoviny s hubami – je čas na kuriatka!

Cestoviny sa dajú pripraviť s rôznymi druhmi húb. Môžu to byť napríklad kuriatka, ktoré sú obľúbené v slovenských lesoch. Tu je jednoduchý recept na chutné cestoviny s hubami:

Hubová omáčka s kuriatkami:

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa
  • 1-2 lyžice masla
  • 250 g kuriatok
  • 200 ml 33% smotany
  • 1-2 trojuholníky taveného syra
  • soľ, korenie, muškátový oriešok
  • 1 čajová lyžička zemiakovej múky + voda na rozrobenie

Príprava:

  1. Kuriatka očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Vezmeme si panvicu a rozohrejeme na nej maslo.
  3. Pridáme nakrájanú cibuľu. Potom pridáme huby.
  4. Smažte niekoľko minút. Znížte teplotu, pridajte tavený syr a smotanu.
  5. Z múky a vody pripravte zápražku. Opäť zrovnajte teplotu, aby sa zápražka nezrazila. Pridajte ku kuriatkám. Premiešajte a priveďte do varu.
  6. Omáčku podávajte s akýmikoľvek cestovinami alebo zemiakmi.

Hubová a papriková omáčka – recept, ktorý vás prekvapí svojou chuťou

Hubová a papriková omáčka má veľmi výraznú chuť. Hodí sa k cestovinám, ako aj k ryži alebo kaši. Ako ju pripraviť? Recept nájdete nižšie:

Ingrediencie:

  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 papriky
  • 200 g šampiňónov
  • 3 póry
  • olivový olej
  • 1 PL zemiakovej múky
  • soľ, korenie podľa chuti
  • 1 PL smotany

Príprava:

  1. Umyte papriky, zbavte ich semienok. Pór dôkladne umyte. Nakrájajte zeleninu na menšie kúsky.
  2. Zeleninu vložte do vývaru.
  3. Varte niekoľko minút.
  4. Medzitým si pripravte huby. Očistite ich. Nakrájajte ich na menšie kúsky.
  5. Opečte ich na panvici.
  6. Pridajte ich do vývaru.
  7. Všetko niekoľko minút podusíme.
  8. Dochuťte podľa chuti.
  9. Potom urobte zápražku zo smotany a múky. Vychladíme spolu s vývarom. Dobre premiešajte a pridajte do hrnca. Priveďte do varu.
  10. Omáčku podávajte s cestovinami alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Moja mama robí hubovú omáčku trochu inak. Je hustá, vonia a chutí nádherne. Zlatistý mok príde vhod

Aromatická domáca hubová polievka. Namiesto smotany pridajte túto ingredienciu – vyjde to šialene


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Táto zelená nátierka zachráni každé raňajky. Moja švagriná ju pripravila a mne z nej spadla sánka.

6.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Drazen Zigic). Avokádová nátierka môže byť vynikajúca alebo úplne nevýrazná. Stačí len trochu zlé dávkovanie a stane sa z…

Vezmite vajcia, špenát a pripravte krémovú omáčku. Raňajky hodné drahého hotela

6.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olga Nayashkova). Vajíčka na raňajky sú už klasikou, a to nielen na Slovensku. Sú dobrou voľbou nielen preto, že…

Polievku nemusíte zahusťovať smotanou. Existuje diétna alternatíva. Má len 36 kcal v 100 g

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AtlasStudio). Čím môžem polievku zahusťovať namiesto smotany? Tento výrobok nie je na Slovensku veľmi známy, čo je škoda, pretože…

Takto marinujem morčacie rezne. Mäso je také šťavnaté, že sťava z neho doslova vyteká

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Morčacie mäso sa nevyberá tak často ako kuracie, najmä preto, že sa ho dosť ľudí bojí. Morčacie…

Bravčové rezne vyjdú chrumkavé a šťavnaté. Mlieko som nechala v chladničke

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zabudnite na tradičné namáčanie v mlieku. Existuje lepší spôsob, ako pripraviť dokonale šťavnaté bravčové rezne. Stačí jedna…

Auto Trendy

Pozor, vodiči! Tieto priestupky vás pripraví o vodičák

6.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nielen vysoká rýchlosť či jazda pod vplyvom alkoholu! Aj bežné prehrešky môžu skončiť odobratím vodičského preukazu. Pozor, vodiči!

Mechanici varujú: Týmto motorom sa pri kúpe ojazdeného auta vyhnite za každú cenu

6.5.2025 Redakcia Auto trendy - Uznávané automobilky v histórii často vyrobili motory, ktoré sa stali ich najväčšou nočnou morou. Predstavujeme vám skutočný zoznam hanby – najporuchovejšie pohonné jednotky, na ktoré…

Počujete v motore cinkanie mincí? Neriskujte, inak vás čakajú tisícové účty od mechanika!

6.5.2025 Redakcia Auto trendy - Charakteristický kovový zvuk pod kapotou môže signalizovať vážnu poruchu motora. Najmä majitelia motorov TSI 1.2 a 1.4 by mali zbystriť pozornosť. Ignorovanie prvých príznakov môže…

Štvornohý kuriér zvládne schody a prenesie ťažké náklady bez ľudskej pomoci

6.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si robot, ktorý nielen doručí balík, ale ho aj sám naloží a vyloží. Bez ľudskej pomoci dokáže preniesť až 85-kilogramový náklad, zvládne schody aj…

Gigant vyzýva Ferrari: „Naše superauto bude lepšie ako SF90!"

6.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínska automobilka Great Wall Motor (GWM) pripravuje športový voz, ktorý má prekonať legendárne Ferrari. Po piatich rokoch vývoja sa chystá šokovať svet výkonom, ktorý údajne…

Žiadne mýtne brány, žiadne zdržanie: Recept na plynulú premávku v meste

6.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že sa vyberiete na výlet do Švédska a zistíte, že tu nenájdete žiadne mýtne brány. Žiadne státie v kolónach, žiadne hľadanie drobných. Namiesto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov