Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Zaujímavosti, Životný štýl,

Toxický alebo zdravý vzťah? Tieto signály vám prezradia pravdu

11.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Rozpoznať svoje pocity v mnohých prípadoch nie je jednoduché. Milostné nadšenie a náklonnosť môžu úplne prehlušiť náš rozum a inštinkt. V takýchto chvíľach...

11.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes).

Rozpoznať svoje pocity v mnohých prípadoch nie je jednoduché. Milostné nadšenie a náklonnosť môžu úplne prehlušiť náš rozum a inštinkt. V takýchto chvíľach prichádzajú na pomoc signály. Sú to znamenia, ktoré môžu pomôcť určiť, ako náš vzťah skutočne vyzerá. Pozrieme sa na to, aké sú najobľúbenejšie červené a zelené signály, a zistíme, čo môžu vo vzťahu znamenať ružové a béžové varianty.

pár_žena_muž_vzťah
Signály vám môžu posúdiť zdravie vášho vzťahu
Foto: shutterstock/fizkes

Aké správanie by vás malo pri hľadaní partnera alebo nadväzovaní vzťahu zaujať? Pozrieme sa na to, na aké znaky si treba dávať pozor a aké signály treba sledovať.

Červené signály vo vzťahu – 5 najdôležitejších signálov

Červené signály sú správanie, na ktoré si treba dávať pozor a venovať mu pozornosť. Sú to poplašné signály, vďaka ktorým viete, či je vzťah pre vás vhodný alebo či je osoba pre vás vhodná. Veľký počet týchto signálov môže svedčiť o toxickom vzťahu.

Medzi najčastejšie varovné signály patrí prílišná kontrola a obmedzovanie, keď sa vo vzťahu staviate nad druhú osobu, ovládate ju a ovplyvňujete jej postoje a konanie.

Izolácia je tiež častým varovným signálom. Objavuje sa postupne. Partner alebo partnerka pomaly, ale účinne obmedzuje kontakt druhej osoby so známymi, priateľmi a dokonca aj s rodinou.

Naliehanie na sexuálny kontakt alebo vyžadovanie dôkazov lásky je tiež dôvodom na obavy. Má to podobu citového vydierania, nátlaku, nerešpektovania potrieb a hraníc druhej osoby.

Červeným signálom je nesporne nedostatočné prijatie, zosmiešňovanie a dokonca ponižovanie partnera. Môže ísť o vzhľad, povahové črty alebo správanie. Aj keď je to vo forme vtipu, keď sa kvôli tomu cítime zle, nemali by sme takýto druh násilia akceptovať.

Bežným správaním, ktoré mnohí z nás ignorujú, ale je mimoriadne dôležité, je znepokojovanie sa nad tým, ako sa cíti náš partner alebo partnerka. Ak to v nás vyvoláva pochybnosti, ktoré majú za následok smútok, plač, hnev alebo veľkú nepohodu, mali by sme sa sami seba spýtať, či je to v poriadku. Často za naše obavy nemôže naša myseľ, ale správanie druhej osoby. Stojí za to mať to na pamäti.

Čo sú zelené signály vo vzťahu?

Zelené signály sú dôkazom kompatibility, pozitívnosti a silných stránok partnerov. Sú dôkazom toho, že vzťah bude šťastný. Môžu byť tiež uistením, že vzťah bude zrelý, hlboký a založený na úcte a vzájomnom porozumení.

Medzi obľúbené zelené signály patria:

  • úprimnosť
  • úcta k partnerovi
  • priateľstvo vo vzťahu
  • efektívne riešenie vznikajúcich problémov

Zelené signály sa líšia od osoby k osobe. Preto môže byť dôležité, aby ste zvážili svoj vlastný zoznam vlastností a správania, ktoré považujete za zelené signály, a hľadali ich u svojho partnera. 

Béžové signály vo vzťahu

Béžový signál je relatívne nový pojem, ktorý pomáha ľuďom na zoznamke nájsť zaujímavého partnera, s ktorým bude budovanie vzťahu zaujímavé a príjemné. Béžové signály sú typom správania, ktoré je nielen nudné, ale ani nie je podľa nášho vkusu. Množstvo signálov tejto farby nám môže dať najavo, že s danou osobou nebudeme mať témy na rozhovor alebo náš životný štýl nebude zodpovedať životnému štýlu danej osoby.

Béžové signály môžu byť dobrým vodítkom pri hľadaní potenciálneho partnera alebo partnerky. Niektorí ľudia sa však domnievajú, že robia diery do celku a mätú ľudí.

Čo sú ružové signály vo vzťahu?

Ružové signály majú veľmi podobný význam ako béžové. Môžeme ich však silnejšie pociťovať, keď už sme vo vzťahu. Kvôli správaniu, ktoré symbolizujú, sa cítime stratení a začíname pochybovať, či má vzťah zmysel.

Často sa používajú na označenie názorov na rodinu, budúcnosť vzťahu alebo profesionálnu činnosť, ktoré sa líšia od našich vlastných. Môžu to byť aj odlišné politické názory, hodnoty a jazyk lásky.

Ružové vlajky sa môžu veľmi rýchlo zmeniť na červené. Preto sa ich neoplatí ignorovať, ale dávať si na ne pozor a diskutovať o nich s partnerom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vyvrcholenie Leviej brány: jediný takýto deň v roku. Vtedy sa plnia skryté túžby

Stále vidíte tie isté čísla? Anjeli majú pre vás správu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zrelé, ale čerstvé a pevné banány až 12 dní. Použite jednoduchý trik

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Yevhen Prozhyrko). Znamenajú hnedé škvrny na šupke banánu, že nie je vhodný na konzumáciu? Prečo banány časom zhnednú a…

Čajovníkový olej dokáže veľa! Skontrolujte, kedy sa ho oplatí použiť

17.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/9dream studio). Čajovníkový olej je produkt, ktorý by mal byť v každej kozmetickej taštičke a lekárničke. Prečo? Jeho vlastnosti…

Ako vyrobiť domácu zmrzlinu? Tento recept musí poznať každý – zmrzlinárne už nenavštívite

17.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/indukas). Ako si vyrobiť zmrzlinu doma? Je to najlepšia vec na jarné a letné dni, keď sa chceme schladiť…

Meno romantickej ženy s umeleckými schopnosťami. Aké ďalšie povahové črty sa za ním skrývajú?

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Look Studio). Bianka je inteligentná žena s umeleckou dušou, meno, ktoré ilustruje ženy, ktoré sú kreatívne, ale zároveň silné…

Táto „látka“ priťahuje peniaze ako magnet. Nasypte si ju do kúpeľa. Nebudete sa sťažovať na nedostatok peňazí

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yuphayao Pooh's). Soľ je dôležitou súčasťou mnohých rituálov. Podľa povier a povestí sa používala na očistu domu alebo na…

Auto Trendy

Senzácia! Mazda CX-80 je až na 90 % na výber s turbodieselom.

18.5.2024 Redakcia Auto trendy - Mazda CX-80 sa práve dostala do EU cenníkov. Ešte pred tým, ako Japonci oznámili jej cenu, sa však až 90 % zákazníkov rozhodlo pre dieselovú…

Volkswagen spúšťa predobjednávky na nový Golf GTI

18.5.2024 Redakcia Auto trendy - Volkswagen otvoril predobjednávky na nový Golf GTI. Modernizovaná verzia nemeckého hot hatchu má teraz vyšší výkon.

Nissan osviežil svoj vlajkový model. Qashqai teraz vyzerá fenomenálne

18.5.2024 Redakcia Auto trendy - Nissan sa rozhodol osviežiť model Qashqai tretej generácie len po troch rokoch od jeho uvedenia na trh. Dôvodom sotva môžu byť slabé predaje, ale skôr…

Povinnosť používať bezpečnostné pásy: pravidlá, výnimky a pokuty

18.5.2024 Redakcia Auto trendy - Mnohí vodiči stále nepoužívajú bezpečnostné pásy. Napriek povinnosti používať bezpečnostné pásy a s vážnymi následkami v prípade nehody. Všetko, čo potrebujete vedieť o povinných bezpečnostných…

Toyota diesel 1.4 D-4D (1ND-TV) - malý, ale tak odvážny

18.5.2024 Redakcia Auto trendy - Motory Toyota sú známe svojou vysokou životnosťou a nízkou poruchovosťou, ale hlavne benzínové motory. Diesely vyvolávajú zmiešané pocity a treba povedať, že od éry vstrekovania…

DOPRAVNÉ OBMEDZENIE: tunel Branisko

18.5.2024 Redakcia Auto trendy - MIMORIADNA UZÁVIERKA DIAĽNICE D1 BEHAROVCE - ŠIROKÉ VRÁTANE TUNELA BRANISKO sobota 18. 05. 2024 od 00.00 hod. do stredy 22. 05. 2024 18.00 hod.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov