Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Urobte si ho teraz a v zime sa poďakujete. Dokonalý recept od babičky

1.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nada54). Uprostred leta málokto myslí na zimu, ktorá nás privíta za pár mesiacov. Hoci si v súčasnosti užívame prázdniny, už teraz sa oplatí podniknúť...

1.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nada54).

Uprostred leta málokto myslí na zimu, ktorá nás privíta za pár mesiacov. Hoci si v súčasnosti užívame prázdniny, už teraz sa oplatí podniknúť niekoľko krokov, aby sme si zimné večery spríjemnili viac ako zvyčajne. Jedným zo spôsobov je príprava višňového kompótu, ktorý bude skvele chutiť v decembri.

Foto: shutterstock/nada54

Leto je skvelým obdobím na prípravu zásob, ktorými môžeme pohladiť svoje chuťové bunky počas chladných dní. Mnohí ľudia začínajú pripravovať nakladané uhorky, ktoré si môžu pochutnať po dlhom čase ležania v špajze.

Nemali by sme však zabúdať ani na lahodné kompóty, ktoré za niekoľko mesiacov rozvinú hĺbku chuti a vône. Ako si teda pripraviť višňový kompót, ktorý si môžete vychutnať v zime? Tu je jednoduchý, osvedčený a predovšetkým babičkin recept.

Babičkin višňový kompót na zimu

Ingrediencie:

  • 4 kg vykôstkovaných višní
  • 2 kg cukru
  • 2 l vody

Z uvedených surovín pripravíte šesť litrových pohárov kompótu.

Višne dôkladne umyte pod tečúcou vodou a odstráňte stopky. Nasypte do čistých pohárov, pričom od vrchnej vrstvy višní po miesto, kde ste nasadili viečko, nechajte 2 – 3 cm voľný priestor.

Do hrnca nalejte vodu a pridajte cukor – množstvo pridaného cukru závisí od vašich osobných preferencií. Premiešajte a priveďte do varu. Prevarenú vodu a cukor nalejte do pohárov naplnených višňami a pevne ich zaskrutkujte.

Poháre vložte do nádoby a do ¾ ich výšky nalejte vodu s podobnou teplotou, akú má voda naliata do pohárov. Varte a pasterizujte štvrť hodiny.

Po uplynutí tejto doby vyberte poháre z nádoby a odložte ich bokom, aby vychladli, otočené hore dnom. Po dostatočnom vychladnutí poháre premiestnite na chladné a tmavé miesto, kde by mali vydržať niekoľko mesiacov. Hotovo!

Súvisiace články:


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Na prípravu tohto gréckeho občerstvenia stačí malá panvica. Pridajte na toast alebo do ľahkého šalátu

15.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@recipe30). Grécka kuchyňa je veľmi originálna. Dominujú v nej stredomorské chute, zdravé produkty, jednoduché recepty a aj nezvyčajné koreniny.…

Recept na kysnuté cesto, ktoré uniká z misy. Babička mala dve pravidlá

15.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Iaroshenko Maryna). Kysnuté cesto je niečo, čo by podľa mojej babičky mala každá nevesta dokonale ovládať, "aby sa v…

Skombinujte avokádo s týmito ingredienciami. Je to najlepšia nátierka na chlebíček alebo úžasný dip

15.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Lebensmittelfotos). Ako si spestriť jarný stôl? Niekedy sú tie najjednoduchšie riešenia tie najlepšie – tak je to aj s…

Lacnejšie ani chutnejšie to už byť nemôže. Podávať ju na večeru je zárukou hádky o ďalšiu porciu

15.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/olepeshkina). Nemôžeme poprieť, že máme radi polievky. Nie je to žiadne prekvapenie, pretože sa pripravujú veľmi rýchlo a sú…

Marinovanie – čo to je a prečo sa robí? Čo sa môže marinovať?

14.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay/ivabalk). Marinovanie potravín je určite známe väčšine z nás, ale čo vlastne zahŕňa? Ktoré ingrediencie sú najlepšie na marinovanie…

Auto Trendy

Jarné/letné cestné výzvy. Prečo majú letné pneumatiky zmysel?

15.4.2024 Redakcia Auto trendy - Mnohí vodiči si myslia, že pneumatiky zohrávajú kľúčovú úlohu v bezpečnosti jazdy, najmä v zime, keď sú cesty zasnežené a klzké - a práve vtedy…

Pol miliardy eur na pokutách za emisie CO2. Orgány EÚ odhalili údaje o výrobcoch automobilov

15.4.2024 Redakcia Auto trendy - Výrobcovia automobilov sú už roky vyzývaní, aby pri výrobe znižovali emisie oxidu uhličitého. Najsilnejším nátlakovým prostriedkom EÚ sú pokuty za nadmerné emisie CO2. Už teraz…

Víkendový zákaz jazdy. V Nemecku možná zmena pravidiel

15.4.2024 Redakcia Auto trendy . Nemecký minister dopravy Volker Wissing sa domnieva, že zavedenie zákona o ochrane klímy by mohlo priniesť prekvapivé výsledky. Napríklad zákaz jazdy cez víkend.

Číňania predsa len nehrajú fér? Obrovské dotácie najmä pre jedného výrobcu automobilov

15.4.2024 Redakcia Auto trendy - Čína nedotuje svojich výrobcov automobilov? Nič také, uvádza Kielský inštitút pre svetové hospodárstvo, ktorý vo svojej štúdii uvádza, že najmä spoločnosti BYD venujú tamojšie úrady…

Koľko zarobí Ferrari na predaji jedného auta? Táto suma je šokujúca

15.4.2024 Redakcia Auto trendy - Odborníci zisťovali, koľko peňazí môžu výrobcovia automobilov očakávať od svojich výrobkov v roku 2023. Niektoré výsledky sú priam šokujúce. Najväčšiu maržu na svojich autách má…

Nové pravidlá pre autá. Najmenej 10 rokov bez "dymu"

15.4.2024 Redakcia Auto trendy - Krajiny, ktoré tvoria Radu Európskej únie, schválili právne predpisy zavádzajúce Euro 7, novú emisnú normu pre vozidlá. Nariadenie sprísni požiadavky na množstvo zdraviu škodlivých častíc…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov