Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása,

Tajomstvá kórejskej starostlivosti o pleť. Vaša pleť sa vám odvďačí bezchybným vzhľadom

26.7.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/metamorworks). Kórejské ženy sú známe svojou krásnou, zdravou a jemnou pleťou. Nie je však náhoda, že vyzerajú tak dokonale. Je to najmä vďaka kórejskej...

26.7.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/metamorworks).

Kórejské ženy sú známe svojou krásnou, zdravou a jemnou pleťou. Nie je však náhoda, že vyzerajú tak dokonale. Je to najmä vďaka kórejskej kozmetike a správnej starostlivosti. Zistite, do ktorých produktov sa oplatí investovať a ako sa starať o svoju pleť, aby bola prirodzene žiarivá.

Foto: shutterstock/metamorworks

Kórejská starostlivosť o tvár je veľmi populárna vďaka svojej účinnosti a bezchybnej pleti Ázijčanov. Navyše, či už ide o prípravky na líčenie a odstraňovanie mejkapu, starostlivosť o tvár alebo telo, ich tajomstvo spočíva aj v tom, že obsahujú zložky, ktoré medzi našimi výrobkami nájdeme len zriedka. Patrí medzi ne napríklad slimačí sliz alebo synteticky získaný hadí jed či výťažok z centella asiatica. Je však vhodné najprv sa naučiť základy kórejskej starostlivosti, aby naša pleť bola žiarivá a hladká.

Kórejská kozmetika – základná starostlivosť o pleť

Pri používaní kórejskej kozmetiky musíme dbať nielen na jej zloženie a účinnosť, ale aj na správny spôsob aplikácie a frekvenciu používania konkrétneho výrobku.

Existujú 4 pravidlá, ktoré pomôžu každému začiatočníkovi pochopiť kórejskú myšlienku starostlivosti. Tu je zhrnutie filozofie týchto rituálov:

  • postupné testovanie nových výrobkov (pomáha minimalizovať vedľajšie účinky)
  • zoznámenie sa s filozofiou výrobku
  • prevencia namiesto liečby
  • trpezlivosť pri čakaní na výsledky
@a.glaczynska

Kolejny film z cyklu: NAJLEPSZE TIPY K-BEAUTY ✨ wiedział*ś o wszystkich? Pssst… poranne mycie twarzy samą wodą nie dotyczy cer tłustych (myć pianką) i trądzikowych (myć dwuetapowo) ❤️ zależne też jest od tego, co nałożył*ś wieczorem na twarz, ale co do zasady woda + toner wystarczą ❤️ #pielegnacja #pielegnacjatwarzy #koreanskapielegnacja #twarz #skora #rutynapielęgnacyjna #rutyna_poranna #rutynawieczorna #viral #kosmetyki

♬ Unholy – Sam Smith & Kim Petras

Kórejská starostlivosť o pleť – krok za krokom

Pri starostlivosti o pleť musíme dodržiavať správnu postupnosť krokov, aby kozmetika mohla správne pôsobiť a vstrebávať sa do našej tváre. Pri kórejskej starostlivosti o pleť sa odporúča, aby sa vykonávala nasledovne, krok za krokom:

1. Čistenie olejom (denne)

Toto je základ pri starostlivosti o pleť. Ostatné kroky bez správneho čistenia pleti nebudú mať zmysel, aj keď ich je veľa a sú zložité. Na správne odstránenie make-upu a účinné čistenie pleti je vhodné používať olej špeciálne určený na tento účel. Mali by ste si vybrať taký, ktorý je kvalitný a má prírodné zloženie. 

2. Čistenie kozmetikou na vodnej báze (denne)

Ďalším krokom je čistenie tváre prípravkom na vodnej báze. Odporúčajú sa peny alebo gély. 

3. Exfoliácia (1 až 3-krát týždenne)

Exfoliácia odumretých kožných buniek je tiež mimoriadne dôležitá. Pleť tak vyzerá oveľa zdravšie, je žiarivejšia a zlepšuje sa jej tón. Môžeme si vybrať medzi mechanickým peelingom, chemickým (kyselinovým) peelingom a enzymatickým peelingom

Mechanický peeling sa používa na mastnú, zmiešanú a unavenú pleť. Chemické peelingy sú naopak skvelé pre aknóznu, mastnú, zmiešanú, zrelú alebo normálnu pleť. Pokiaľ ide o enzymatické peelingy, mali by ste sa ich zdržať počas jari a leta. 

4. Tonizácia (denne)

Tonizácia pomôže udržať efekt zdravej pleti. Tonizácia má antioxidačný účinok a zabraňuje starnutiu pleti. Jeho cieľom je obnoviť fyziologické pH pokožky. Veľmi obľúbené sú aj hydroláty, napr. hydrolát z cistu, eukalyptový hydrolát alebo šalviový hydrolát.

5. Hydratácia esenciou (denne)

Esencia je intenzívnejšia verzia tonika, ale aj jemnejšia možnosť séra. Esencia sa vyznačuje veľmi bohatým zložením, najmä ak si vyberiete kórejskú verziu kozmetiky. Práve tá vám umožní dosiahnuť žiarivú a rozžiarenú pleť.

6. Sérum (denne alebo pravidelne)

Toto je tiež dôležitý kozmetický prípravok, pretože je najkoncentrovanejší a má veľmi aktívny účinok, takže jeho prispôsobenie našej pleti je individuálne. Je však známe, že v prípade pleti so sklonom k akné by sme mali používať napríklad 10-percentnú kyselinu mandľovú. Vtedy sa však musíme rozhodnúť pre sezónnu kúru, ktorá netrvá dlhšie ako jeden mesiac.

7. Pleťová maska (1 až 3-krát týždenne)

Korejské sheet masks sú vhodnou alternatívou k samostatne aplikovaným maskám. V drogériách si môžeme vybrať masky určené pre rôzne typy pleti. Je však nevyhnutné zabezpečiť, aby mal výrobok dobré zloženie. 

@nayenneee

Moja wieczorna rutyna jest bardzo podobna, jeśli chcecie to ją nagram 🥰 zapraszam na na YouTube: NAYENNE #kosmetyki #koreanskincare #pielegnacja #dc

♬ A warm piano instrumental ballad(808701) – NOPPO MUSIC

8. Starostlivosť o oblasť pod očami (denne)

Pokožka pod očami je mimoriadne jemná a rýchlejšie starne, preto si vyžaduje špeciálnu starostlivosť. 

9. Intenzívna hydratácia krémom (denne)

Pri kúpe kozmetického výrobku sa uistite, že obsahuje látky, ktoré silne hydratujú. Najdôležitejšie je, aby krém obsahoval kyselinu hyalurónovú alebo glycerín.

10. Používanie opaľovacieho krému (denne)

O dôležitosti používania opaľovacieho krému sme písali tu. Navyše je to základná starostlivosť na udržanie krásne vyzerajúcej pleti.

Kórejské masky sú skutočným hitom

Obľúbené pleťové masky alebo sheet masks, ktoré sme už spomínali, sa stali mimoriadne populárnymi. Sú tiež najlepším spôsobom, ako sa zoznámiť s kozmetickými výrobkami z Ázie. 

Sú lacné, na jedno použitie a v obchodoch máme na výber množstvo výrobkov s rôznymi účinkami. Môžeme si vybrať z mnohých ingrediencií, ako ružový olej, aloe vera, citrusy, káva alebo bambucké maslo. Sú skutočnou výživovou bombou pre pokožku, preto sa niet čo čudovať, že kórejské ženy ich používajú 1-2 krát týždenne.

Sheet masks by sa mali na tvári držať 15 až 30 minút a potom zvyšok jemne vmasírovať do tváre. V balení zvyčajne zostane veľa esencie, ktorú možno neskôr použiť ako kondicionér na vlasy alebo ako telové mlieko.

Chyby pri používaní kórejskej kozmetiky

Jedna používateľka TikToku, ktorá sa špecializuje na kórejskú kultúrnu problematiku, sa rozhodla podeliť o chyby, ktorých sa dopustila na začiatku svojej cesty za ázijskou starostlivosťou o pleť. Tu sú:

  • Používanie príliš veľkého množstva kozmetických prípravkov naraz a ich častá výmena – potrebujú čas, aby pôsobili. To znamená, že ak si budeme stále dokola kupovať rôzne produkty, nedosiahneme rutinu a naša pleť bude zmätená a naruší svoje prirodzené procesy. To môže spôsobiť nové problémy s pleťou, ktoré sme predtým nemali.
  • Príliš časté používanie pleťových masiek – ak ich začnete používať každý deň, na chvíľu skutočne prinesú nádherné výsledky, ale v okamihu, keď ich prestanete používať, vaša pleť prestane produkovať prirodzený kožný maz. Výsledkom je, že pleť sa stáva ešte suchšou, než bola predtým, ako sme začali.
  • Množstvo namiesto kvality – používanie veľkého množstva kozmetických prípravkov nižšej triedy namiesto niekoľkých lepších môže mať opačný účinok. Preto sa odporúča najprv si pozrieť recenzie výrobkov a vybrať si tie najlepšie a potom postupne rozširovať svoju kozmetickú taštičku.

Súvisiace články:


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Recepty pre mladosť z rôznych kútov sveta. Techniky, ktoré zlepšujú vzhľad pleti

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alliance Images). V dnešnej dobe rozmachu kozmetického priemyslu často zabúdame na spôsoby, ktoré ženy na celom svete používajú už…

Táto masť z éry socializmu vyžehlí vrásky pod očami. Stojí pár drobných. Funguje lepšie ako drahá kúra

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Gawlik). Každá z nás sa snaží o hladkú a žiarivú pleť. Často preto testujeme rôzne novinky z drogérie,…

Hit spred 50 rokov je späť. Dokonca aj z tenkých a jemných vlasov sa dá vyčarovať niečo úžasné

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/coka). Móda sa dokáže vrátiť. Vďaka Stevie Nicks, speváčke skupiny Fleetwood Mac, sa do kaderníckych salónov vrátil strih Stevie,…

Meghan Markle je v tomto outfite úžasná. Nikdy nevyjde z módy

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kathy Hutchins). Meghan Markle už viackrát dokázala, že jej jednoduchosť módy pristane. Manželka princa Harryho si zvyčajne vyberá jednoduché…

Koľko môžete schudnúť pri bicyklovaní? Stačí to na to, aby vám pred očami zmizli pneumatiky a boky

26.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A). Pre mnohých z nás je bicyklovanie jednoducho veľkým potešením. Netreba však zabúdať, že vďaka tejto…

Auto Trendy

Toto vozidlo má motor z vozidla F1. Potrebuje špeciálnu starostlivosť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Mercedes-AMG One je najrýchlejšie sériové vozidlo na Nürburgringu. Je poháňané motorom priamo z vozidla F1, čo so sebou prináša množstvo nepríjemností, a to aj počas…

Palivový gigant investuje do výroby spaľovacích motorov. Vynaloží viac ako 7,4 miliárd eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Saudi Aramco, jedna z najväčších svetových ropných spoločností, investuje do vývoja spaľovacích motorov. Petrochemický gigant kúpil 10-percentný podiel v spoločnosti Horse Powertrain, ktorú kontrolujú spoločnosti…

Toyota s novým rekordom v Európe. Corolla zosadená z trónu

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Toyota má za sebou mimoriadne úspešný polrok na starom kontinente. Síce nepreskočila na pozíciu lídra, ale udržala si druhé miesto a zaznamenala nový predajný rekord…

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy . Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol, pretože bol práve vyradený z ponuky.…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v tejto otázke zmení, ak sa vráti…

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

26.7.2024 Redakcia Auto trendy - Konkurenčný trh SUV si vyžaduje, aby výrobcovia ponúkali atraktívny sortiment, aby sa presadili v konkurencii mnohých konkurentov. Jednou z atraktívnejších kompaktnejších možností je určite Toyota…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov