Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Pri akej teplote pečiete cheesecake? Držte sa jedného pravidla a bude vláčny ako obláčik

19.3.2023 - Dodržiavate pri pečení tento postup?

Cheesecake je koláč, ktorý miluje takmer každý. Je súčasťou mnohých narodeninových osláv či obedov počas sviatkov. Žiaľ, nie vždy sa môže podariť a po vybratí z rúry padne. Portál Gazeta vysvetľuje, že dôvodom je nesprávne zvolená teplota pečenia.

Pri akej teplote piecť cheesecake?

Aj keď pečenie cheesecaku na prvý pohľad nevyzerá zložito, oplatí sa venovať osobitnú pozornosť teplote, na ktorú rúru vyhrievate. Menovaný portál odporúča zachovať rozsah od 150 do 180 stupňov Celzia. Samozrejme, potrebné je presne dodržať recept na konkrétny druh cheesecaku. Zvyčajne sa odporúča prvých 30 minút pečenia vôbec rúru neotvárať. Až po tomto čase môžete priebežne kontrolovať, v akom stave je koláč.

Ak si myslíte, že pri vyššej teplote sa koláč upečie rýchlejšie, pozor. Nie je to pravda. Teplotu je vhodnejšie udržiavať nižšiu ako vyššiu. Príliš vysoká teplota spôsobí, že koláč po vybratí z rúry padne.

Niektoré gazdinky pečú cheesecake pri nízkej teplote v rozmedzí od 120 do 150 stupňov Celzia. Hoci celý proces trvá asi o 1 hodinu dlhšie, koláč má po príprave jemnú štruktúru.

cheesecake, pečenie
Ilustračná fotografia.
Zdroj: Pixabay

Kedy je cheesecake hotový?

Pri pečení rozhodne nečakajte, kým koláč zhnedne. Či je cheesecake hotový, spoznáte tak, že sa stred bude ešte máličko triasť, okraje bude mať ale pevné a budú sa oddeľovať od formy, radí web Magazín.

Ak si toto všimnete rúru vypnite, dvierka nechajte pootvorené a koláč nechajte vo vnútri pozvoľna úplne vychladnúť. Náhlou zmenou teploty alebo dotykom o kuchynskú linku za tepla riskujete, že vám uprostred dokonale upečeného koláča vznikne prasklina.

Ako dosiahnuť, aby bol vláčnejší?

Niektoré dobré tipy vám poradia, ako na to, aby bol koláč vláčnejší. Aby ste predišli vysušeniu obaľte naplnenú formu alobalom a vložte ju do pekáča s vodou. Hladina by mala siahať približne do polovice formy.

Ak na to nemáte žiadnu vhodnú nádobu, vložte hrniec alebo misku s vodou aspoň pod mriežku. Vďaka vodnému kúpeľu a vlhkosti v rúre totiž bude upečený dezert skvele vláčny.

Redakcia Vášeň v Tebe

Súvisiace články

TOP 4 veci, ktoré si ako prvé všimnú vaši hostia v kuchyni

Viete, ako vyprážať šišky, aby nenasiakli takmer žiadny tuk?

Zdroj úvodnej foto: Pixabay


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

„Moji rodičia povedali: Nikdy nepožičiavaj peniaze – ani nikomu, ani od nikoho.“

20.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Alekcuo). Životné rady od iných ľudí môžu byť nevyžiadané a nemusia byť nevyhnutne presné. Často je to však naopak.…

Potrite ním kuracie prsia, obaľte ich a smažte ako zvyčajne. Verdikt? Lahodná chuť

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sucha Kittiwararat). Kuracie prsné rezne sú najobľúbenejšou večerou v mnohých domácnostiach. Niet sa čomu čudovať, pretože sa ľahko a…

Kombinácie potravín, vďaka ktorým priberiete. Vyhnite sa takýmto dvojiciam

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/mapo_japan). Pri diéte sa zameriavame najmä na vylúčenie konkrétnych potravín. Zvyčajne ide o biely cukor, sladkosti a vysoké množstvo…

Tieto krásne okrasné rastliny účinne odradia krtkov a hraboše. Ich pestovanie je veľmi jednoduché

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Al.geba). Jedným z najlepších spôsobov, ako sa zbaviť škodcov, ako sú krtkovia a hraboše, je vysadiť rastliny, ktoré ich…

Táto šťava je pokladom zdravia. Ľahko si ju pripravíte doma

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/denio109). Baza čierna je jedinečná rastlina, ktorá je známa svojimi liečivými vlastnosťami. Z jej šťavnatých plodov možno pripraviť chutný…

Auto Trendy

Keď dostanete aquaplaning, máte zrýchľovať alebo brzdiť?

21.4.2024 Redakcia Auto trendy - Aquaplaning je jednou z najnebezpečnejších situácií, ktoré sa môžu vodičovi stať. Odborník na defenzívnu jazdu však vysvetľuje, ako sa mu vyhnúť.

Známy koncern sťahuje plány na vybudovanie siete nabíjacích staníc

21.4.2024 Redakcia Auto trendy - Britská ropná spoločnosť BP oznámila zmenu svojich plánov na vybudovanie siete na nabíjanie elektrických vozidiel. Spoločnosť bola nútená znížiť počet zamestnancov spojených s týmto odvetvím.…

Má 91 rokov, je prastarým otcom a mechanikom - na odchod z práce ani nepomyslel. "Budem tu až do svojich 100 rokov."

20.4.2024 Redakcia Auto trendy - Toto je ďalší inšpiratívny príbeh zo Spojeného kráľovstva. Jeho hlavným hrdinom je Vic Sutton. V apríli 2023 oslavoval svoje 90. narodeniny a neuvažoval o tom,…

Citroën predstavuje C3 Aircross, nové SUV segmentu B s kapacitou až 7 miest

20.4.2024 Redakcia Auto trendy - Citroën zverejnil prvé oficiálne fotografie nového modelu C3 Aircross. SUV sa začne predávať v Európe v druhej polovici tohto roka.

Mazda uvádza na európsky trh svoju novú 7-miestnu vlajkovú loď SUV CX-80

20.4.2024 Redakcia Auto trendy - Mazda uvádza na európsky trh nové SUV. Model CX-80 sa stáva japonskou vlajkovou loďou, ktorá ponúka až 7 miest na sedenie.

Nemecko má vážny problém - zasiahol kancelár

20.4.2024 Redakcia Auto trendy - Nemecké hospodárstvo sa v poslednom čase nachádza v pomerne veľkej kríze. Kancelár Olaf Scholz sa snaží získať svoj koláč a zároveň ho aj zjesť. Podarí…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov