Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Tipy,

Preplachujete cestoviny alebo nie? Uvarte si ich podľa Jamieho Olivera

3.2.2023 - Vyskúšajte jednoduchý postup.

Cestoviny patria medzi jedno z najobľúbenejších jedál, ak o nich hovoríme v súvislosti s rýchlosťou prípravy. Po uvarení ich preplachujete alebo nie? Ako to robí Jamie Oliver?

Svetoznámy britský kuchár pri varení cestovín postupuje podľa jednoduchých krokov. Osvojte si jeho postup  a budete variť cestoviny ako profesionál.

Jamie Oliver a jeho postup

Tu je niekoľko základných „pravidiel“ Jamieho Olivera, ktoré je potrebné dodržiavať:

Vodu z cestovín vždy, ale vždy osoľte! Ovplyvní to chuť cestovín a omáčku, s ktorou ich podávate, takže tento krok nikdy nevynechajte.

Vyhnite sa plytvaniu jedlom a odvážte si porcie. Oliver odporúča pre jednu osobu 75 g sušených cestovín. Takže ak varíte pre 4 osoby, budete potrebovať 300 g cestovín.

Doprajte cestovinám dostatok priestoru pri varení. To znamená, že budete potrebovať veľký hrniec s dostatočným množstvom vody.

Ak chcete vodu priviesť čo najskôr do varu, zakryte hrniec pokrievkou. Keď voda vrie, pokrievku dajte dole a znížte teplotu, aby voda prestala prebublávať.

Cestoviny dajte do vody, ale už ich nezakrývajte pokrievkou.

Varte ich podľa návodu na obale. Ak chcete zistiť, či sú vaše cestoviny uvarené, ochutnajte kúsok asi minútu pred koncom varenia. Cestoviny sú hotové, ak sú dostatočne mäkké na jedenie, ale zároveň nie úplne rozvarené. Taliani by povedali „al dente“.

Následne si odoberte hrnček vody, v ktorej sa varili cestoviny, a odložte si ho bokom. Môžete ho použiť pri príprave omáčky.

Cestoviny sceďte v cedníku nad drezom. Jamie Oliver ich neoplachuje. Scedené sú pripravené na premiešanie s pripravenou omáčkou, ktorá by mala dokonale pokryť všetky cestoviny.

Prajeme dobrú chuť.

Redakcia Vášeň v Tebe

Súvisiace články

Vyprážate dnes? Pridajte jednu z 5 pomôcok a skroťte prskajúci olej

Naučte sa správne skladovať chlieb. Vydrží dlhšie!

Zdroj úvodnej foto: Instagram/jamieoliver

Aktualizované 3.2.2023 7:31


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Čo používať na jazvy po akné? Dermatológovia hovoria otvorene. „Sú trvalé.“

17.03.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Inessa Grevcova). Ako odstrániť jazvy po akné? Tieto charakteristické kožné lézie postihujú mnoho ľudí. Odborníci poodhalili rúško tajomstva a…

Ako zachrániť orchideu? Stačí jeden jednoduchý zákrok

17.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mariia Boiko). Vaša milovaná orchidea vyzerá, že sa blíži ku koncu? Nemusíte sa s ňou lúčiť! Odborníci odhalili jednoduchý…

Priateľ petržlenovej vňati ju nahradí vo vývare. Zvýrazní chuť a vôňu a navyše posilní imunitný systém

17.03.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Čo použiť namiesto petržlenovej vňate do vývaru? Mnoho ľudí pridáva do vývaru petržlenovú vňať, ale ukázalo sa,…

Najhoršia časť kuraťa. Práve tu sa hromadia parazity

17.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Svitlyk). Kuracie mäso je obľúbenou súčasťou slovenských jedálničkov vďaka svojej všestrannosti a dostupnej cene. Nie všetky časti tohto hydinárenského…

Spoznajte tri zlaté pravidlá stoicizmu. Pomôžu vám nájsť vnútorný pokoj v chaotickej dobe

17.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Caterina Trimarchi). Túžite po pokojnejšom živote uprostred každodenného chaosu? Stoicizmus, praktická filozofia staroveku, môže byť vaším kompasom v náročných…

Auto Trendy

Bezúdržbový zázrak? Tesly ukazujú pravý opak

17.3.2025 Redakcia Auto trendy - Sľuby o takmer bezúdržbových a spoľahlivých elektromobiloch dostávajú tvrdú ranu. Najnovšie štatistiky z Holandska ukazujú, že viac ako tretina vozidiel Tesla Model 3 neprešla hneď…

Praga: Česká legenda, ktorá prežila vojny a dnes dobýva pretekárske trate

17.3.2025 Redakcia Auto trendy - Vedeli ste, že česká značka Praga, ktorá vznikla v roku 1907, zanechala nezmazateľnú stopu nielen v automobilovom, ale aj leteckom priemysle? Praga sa preslávila elegantnými…

Nové disky vyvolávajú závraty: Pozor, na tieto kolesá sa nepozerajte príliš dlho!

17.3.2025 Redakcia Auto trendy - Britská tuningová spoločnosť Overfinch opäť šokuje automobilový svet. Ich najnovšia úprava luxusného Range Roveru zahŕňa 24-palcové disky, ktoré doslova vyvolávajú závraty. Odborníci varujú: „Dlhší pohľad…

Štýlový rebel medzi SUV, ktorý prekvapí komfortom a priestorom

17.3.2025 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi Eclipse Cross PHEV 4x4 prichádza ako nekompromisný hráč v segmente kompaktných SUV. Pôsobivý dizajn, hybridná technológia a pohodlný interiér robia z tohto modelu ideálnu…

Elektrická legenda na steroidoch: Renault 5 Turbo 3E prichádza, aby pretvoril históriu

17.3.2025 Redakcia Auto trendy - Renault 5 Turbo 3E nie je len návratom do 80. rokov, ale aj odvážnym krokom do budúcnosti. Francúzska automobilka oživuje ikonický model, no tentokrát v…

Opustený, ale fascinujúci: Tajomstvá hotela Belvedere

17.3.2025 Redakcia Auto trendy - V srdci švajčiarskych Álp, na ikonickej horskej ceste Furka Pass, stojí opustený hotel Belvedere. Kedysi symbol elegancie a dobrodružstva, dnes chátrajúca pamiatka na doby, keď…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov