Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása,

6 tajomstiev stylistov pre úžasne vyzerajúce „biele“ vlasy

14.10.2022 - Stylisti prezradili tajomstvá, ako dosiahnuť úžasne biele vlasy. A nepotrebujete ani navštíviť kadernícky salón.

Šedivé vlasy vyrastajú každému rôzne. Niekomu šedivú farbu skreslí viac do tmavšej, iným zas do svetlejších odtieňov. Niektorých ľudí šediny obchádzajú alebo im postupne narastú biele vlasy.

Avšak, biele pramene majú svoje vlastné výzvy. Keďže im chýba pigment, sú náchylnejšie na zmenu farby, či už v dôsledku tvrdej vody alebo znečistenia. Vlasy sú tiež náchylné na suchosť a krehkosť a nemusia byť také lesklé ako plne pigmentované pramene.

Ale niet sa čoho báť – tieto výzvy majú riešenie. V článku portálu BestLife stylisti prezradili tajomstvá ako dosiahnuť úžasne biele vlasy. A nepotrebujete ani navštíviť kadernícky salón.

Použite hydratačný šampón a kondicionér

Pravdepodobne už máte vo zvyku vyberať si šampón podľa typu vlasov. Napríklad, rozhodnúť sa pre typ na zväčšenie objemu alebo proti krepovateniu vlasov.

Ale ak sú vaše pramene biele, bude lepšie ak si vyberiete prípravky, ktoré dodajú vašim vlasom hydratáciu. 

„Keďže biele vlasy nemajú žiadny pigment, môžu byť hrubé a suché, takže možno budete musieť zmeniť rutinu starostlivosti o vlasy, aby ste sa prispôsobili rôznym textúram,“ vysvetlil Gökhan Vayni, vlasový špecialista z Vera Clinic.

„Odporúčal by som zmeniť váš bežný šampón a kondicionér na tie s hydratačným zložením, ktoré ponúka veľa vlhkosti na výživu vašich vlasov.“

Raz týždenne Vayni navrhuje použiť čistiaci šampón: „… aby sa obnovila ich pružnosť a hebkosť.“

biele vlasy šedivé vlasy sivé vlasy
Kvôli nedostatku pigmentu majú biele vlasy tendenciu žltnúť.
Zdroj: Pexels/ polinatankilevitch

Vyskúšajte keratínovú kúru

Jedným z najlepšie strážených tajomstiev kaderníka pre lesklé biele pramene je keratín.

„Posilňuje vlasový korienok, aby sa nelámal, redukuje štruktúru a dodáva vlasom lesk,“ uviedla Gwenda Harmonová, vlasová stylistka a konzultantka Power Your Curls. „Keratín tiež vyplní medzery vo vlasových prameňoch, aby úplne vyhladil vlasy a udržal ich bez krepovitosti.“

Ideálne je salónne ošetrenie, no ak nemáte čas, môžete použiť domácu keratínovú kúru. ,,Nemusí to byť tak dobré ako tie profesionálne urobené, ale ochráni vaše vlasy pred poškodením a vysušením, kým nebudete môcť navštíviť svojho kaderníka,“ poznamenáva Harmonová.

Vyskúšajte fialový toner

Kvôli nedostatku pigmentu majú biele vlasy tendenciu žltnúť. Spôsobiť to mohli rôzne faktory, od znečistenia cez slnečné žiarenie až po chemické zvyšky z tvrdej vody.

Našťastie existuje jednoduchá úprava. „Fialový tónovací produkt možno použiť na neutralizáciu akýchkoľvek nežiaducich žltých či matných (vlasov – pozn. red),“ vysvetlil Vayni. Tieto tonery nájdete vo forme šampónov, kondicionérov a masiek.

Zvážte precízny strih

Niektoré účesy vyzerajú na bielych vlasoch neuveriteľne, vrátane tzv. „lob, bobs, pixies“ a vrstvených. Ale kľúčom ku všetkému je presnosť a ich udržiavanie.

„Precízny strih môže spôsobiť, že vlasy budú vyzerať šik a sofistikovane, je ľahké sa o nich starať a pracuje s textúrou vašich vlasov,“ hovorí Vayni.

„Pravidelné zastrihávanie vám pomôže udržať vaše biele vlasy hladké, svieže a upravené. Či už si vyberiete dlhé alebo krátke účesy, udržujte vlasy zdravé a často zastrihávané.“ Tieto časté zastrihávania odstránia rozštiepené končeky, čo môže znížiť krepovitosť a vaše pramene budú vyzerať lesklé.

biele vlasy šedivé vlasy sivé vlasy
Investujte do saténovej obliečky na vankúš.
Zdroj: Pexels/cottonbro

Chráňte svoje pramene pred slnkom

Rovnako ako vaša pokožka, aj vaše vlasy môžu poškodiť UV žiarenie. Podľa Brandie Devillierovej, inštruktorky platformy v Aveda Arts & Science Institute a certifikovanej inštruktorky farieb v Elevate Hair, melanín v našich vlasoch ich chráni pred slnkom ako opaľovací krém.

Avšak, biele vlasy majú málo melanínu. Čo s tým? Pred odchodom z domu použite vlasový sprej s UV ochranou. Pred slnkom si môžete vlasy chrániť aj čiapkou alebo hodvábnou šatkou.

Spite na saténovej obliečke

Dovoľte nám, aby sme vám poskytli zámienku na modernizáciu vašej posteľnej bielizne: môže to totiž zlepšiť kvalitu vašich vlasov.

„Investujte do saténovej obliečky na vankúš,“ radí Harmon. Okrem pocitu luxusu dokáže obmedziť zamotanie vlasov či chrániť ich pred krepovitosťou. Zároveň znížite riziko lámavosti a váš účes vám vydrží dlhšie.

,,Zobudíte sa svieža a pripravená užiť si ďalší deň úžasných strieborných prameňov.“ Dodal Hamron.

Zdroj úvodnej foto: Pexels/cottonbro


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Popraskané kapiláry zmiznú. Moja mama ich prekonala pomocou pokladu, ktorý máme v kuchyni

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sruilk). Popraskané cievy, známe aj ako popraskané kapiláry alebo pavúčie žilky, sú tenké, stuhovité línie, ktoré sa často objavujú…

Tieto módne nechty zosadili z trónu zmyselnú červenú. Odkazujú na „zlato severu“. Luxusné a elegantné

19.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram/ellesgelsandbeauty). Najkrajšie nechty roku 2024? Určite si do zoznamu zapíšte jantárovú manikúru. Je to duo, ktoré kombinuje hĺbku farieb…

Celulitída Vám nedá spať? Používajte tieto oleje 3-krát týždenne a do prázdnin sa s ňou môžete rozlúčiť

19.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kei907). Hladká a pružná pokožka je snom každej ženy. Niekedy však tukové bunky vytvárajú nerovnomerné zhrubnutia a medzi nimi…

Môžete si ju kúpiť za pár eur. Hladké päty budete mať po celú jar

19.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/staras). Pokožka po zime potrebuje regeneráciu. Môže byť nadmerne vysušená, drsná a šupinatá. Najmä pokožka na pätách býva suchá…

Vyhlásili Miss AI. Prvá svetová súťaž krásy… pre digitálne ženy

19.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey Bayda). Ak ešte niekto pochyboval o obľúbenosti umelej inteligencie, dnešné oznámenie ich určite rozptýli. Čoskoro budeme svedkami prvej…

Auto Trendy

Citroën predstavuje C3 Aircross, nové SUV segmentu B s kapacitou až 7 miest

20.4.2024 Redakcia Auto trendy - Citroën zverejnil prvé oficiálne fotografie nového modelu C3 Aircross. SUV sa začne predávať v Európe v druhej polovici tohto roka.

Mazda uvádza na európsky trh svoju novú 7-miestnu vlajkovú loď SUV CX-80

20.4.2024 Redakcia Auto trendy - Mazda uvádza na európsky trh nové SUV. Model CX-80 sa stáva japonskou vlajkovou loďou, ktorá ponúka až 7 miest na sedenie.

Nemecko má vážny problém - zasiahol kancelár

20.4.2024 Redakcia Auto trendy - Nemecké hospodárstvo sa v poslednom čase nachádza v pomerne veľkej kríze. Kancelár Olaf Scholz sa snaží získať svoj koláč a zároveň ho aj zjesť. Podarí…

Sopka je stále nebezpečná. Evakuácia z ostrova pokračuje

20.4.2024 Redakcia Auto trendy - Evakuácia obyvateľov v blízkosti sopky Ruang pokračuje bez prerušenia. Letisko, ktoré sa nachádza vo vzdialenosti menej ako 100 km, zostáva zatvorené kvôli pretrvávajúcemu popolu. Hoci…

Volkswagen žalovaný za modely ID. Spor s bývalým dodávateľom sa týka práv na ochrannú známku

20.4.2024 Redakcia Auto trendy - Volkswagen používa názov ID pre svoje elektrické modely od roku 2019. Prvým modelom bol na trh uvedený elektrický ekvivalent VW Golf, model ID.3. Teraz by…

Autosalón v Poznani na MTP: Krásnejšie ako autá a motorky za milióny! Hostesky tvárou veľkého autosalónu.

20.4.2024 Redakcia Auto trendy - Poznaňský autosalón 2024 priťahuje davy fanúšikov motorizmu. Tradíciou veľtrhu je účasť krásnych žien, ktoré prezentujú a propagujú najnovšie automobily.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov