Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Šialený jablkový koláč s tvarohovým prekvapením. Pochúťka zmizne z plechu za okamih

14.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ch_ch). Klasický jablkový koláč pozná každý, ale čo keby ste si domáci koláč trochu upravili? Tento recept 2 v 1 prekvapí aj tých najväčších...

14.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ch_ch).

Klasický jablkový koláč pozná každý, ale čo keby ste si domáci koláč trochu upravili? Tento recept 2 v 1 prekvapí aj tých najväčších gurmánov. S touto kombináciou získate recept na sladkú pochúťku, ktorá je ideálna na dlhé jesenné popoludnia.

Foto: shutterstock/ch_ch

Zabudnite na ikonické koláče vašej babičky a vyberte si niečo rozmanitejšie. Recept, ktorý si získa srdce takmer každého labužníka, je kombinácia jablkového koláča a tvarohu. Takéto duo je skutočnou pastvou pre všetky zmysly, a to všetko z jednoduchých surovín a bez hodín monotónnej práce.

Koláč 2 v 1 alebo šialený jablkový koláč s nadýchaným tvarohovým krémom

Občas nie je výber obľúbeného koláča jednoduchý, v takom prípade sa oplatí pripraviť si tóto duo. Ponúkame vám teda netradičnú kombináciu jablkového koláča a nadýchaného krémového cheesecaku. Všetky ingrediencie spolu dokonale ladia a vytvárajú súdržný, šialený koláč, ktorý ocení aj prísna svokra. Najdôležitejšie je, že recept je triviálne jednoduchý na prípravu a ingrediencie vychádzajú z ľahko dostupných surovín – takže obídete dlhý a drahý nákupný zoznam.

Kombinácia jablkového koláča a ikonického cheesecaku je receptom na netradičnú sladkosť hodnú najlepších cukrární. Kľúčom k úspechu je správny pomer a starostlivá príprava, ktorú by ste mali rozdeliť do troch fáz. Tým sa práca výrazne zefektívni a dosiahnete chutný výsledok.

Dokonalý recept na koláč. Sladké duo jablkového koláča a cheesecaku

Ingrediencie na korpus:

  • 460 g pšeničnej tortovej múky
  • vajce a 2 žĺtky
  • kocka masla
  • 130 g práškového cukru
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva

Ingrediencie na jablkovú hmotu:

  • 1,5 kg jabĺk, najlepšie sladkokyslých
  • balenie želé v prášku + 2 PL želé, napr. broskyňového,
  • 1 PL masla
  • 50 g nasekaných vlašských orechov (možno vynechať)
  • 2 PL kandizovanej pomarančovej kôry

Tvarohová hmota:

  • 1 kg jemného tvarohu z vedierka
  • 180 g cukru
  • 100 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • balíček cukru s pravou vanilkou
  • balenie vanilkového pudingu

Spôsob prípravy:

  1. Začneme základným cestom, ktoré bude naším korpusom. Na jeho prípravu preosejeme múku spolu s práškovým cukrom a práškom do pečiva do veľkej misy. Suché prísady dôkladne premiešajte. Do sypkej zmesi pridáme studené maslo nakrájané na malé kúsky. Potom pridáme vajce, žĺtky a všetko spolu premiešame.
  2. Cesto intenzívne miesime, kým nie je hladké. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, mierne sploštíme, zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na 30 minút do chladničky. Nakoniec cesto rozvaľkajte – z každej časti vytvorte rovnaké obdĺžniky. Pečte 15 minút pri teplote 180 stupňov. Hotové pláty nechajte vychladnúť.
  3. Potom jablká ošúpte, odstráňte jadrovníky a ovocie nakrájajte na malé kúsky. Na panvici rozpustite maslo, pridajte všetky jablká a smažte, kým nie sú chrumkavé a nezačnú sa rozpadávať. Po uplynutí 15 minút pridajte orechy, pomarančovú kôru a všetko spolu premiešajte. Po niekoľkých minútach odstavte nádobu z horáka a do obsahu panvice pridajte želé, všetko dôkladne premiešajte, kým sa prášok dokonale nerozpustí.
  4. Jablká rozložte na jeden plát a potom ich prikryte druhým plátom. Ďalším krokom je tvarohová hmota.
  5. Do tvarohu pridáme vajcia, cukor, cukor s pravou vanilkou a puding. Potom všetko dôkladne premiešajte. Nakoniec prilejeme mlieko, minútu šľaháme a nalejeme na náš koláč. Hmotu rozotrieme pomocou stierky alebo lyžice.
  6. Koláč vložíme na noc do chladničky. Po tomto čase je pripravený na podávanie. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Citrónový koláč s bezé

Chcete prekvapiť svojich blízkych chuťou? Pripravte si najjednoduchší cheesecake na svete


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Prekoná aj tradičný jablkový koláč. Tento chrumkavý jablkový dezert sa stane vaším obľúbeným

10.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zulfiska). Receptov na expresné dezerty nie je nikdy dosť. Najmä tých, ktoré potešia chuťou a jednoduchosťou prípravy. To je…

Tento kolagénový dezert jedli všetky ženy v komunistickom Slovensku. Bol najlepší na vyhladenie vrások

10.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vitstyle). Na vyhladenie vrások vôbec nemusíte míňať eúrá na kolagénové doplnky. Ukázalo sa, že istý dezert z čias komunizmu…

Údajne najzdravší tuk na vyprážanie: Pripravíte si ho doma, ale dajte si pozor na jednu vec

9.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/sweet marshmallow). Hľadáte zdravšiu alternatívu na vyprážanie vašich obľúbených jedál? Prepustené maslo je považované za jeden z najzdravších tukov…

Poklad indickej kuchyne – spoznajte horčicový olej

9.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zlatý ako jantár, voňavý ako horčica a všestranný ako švajčiarsky armádny nôž - horčicový olej je pokladom…

Tento puding môžete jesť bez výčitiek aj pri diéte. Pomáha vám schudnúť

9.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/KOHUKU). Chcete schudnúť, ale neviete sa zaobísť bez sladkostí? Ukázalo sa, že sa nemusíte vzdať všetkých sladkostí. Pripravte si…

Auto Trendy

Z Dacie do Renaultu: Renault prináša novú technológiu do svojich modelov

10.5.2025 Redakcia Auto trendy - Francúzska automobilka prekvapila motoristickú verejnosť výkonnejším a úspornejším hybridným systémom, ktorý debutoval v Dacii Bigster a teraz mieri do obľúbených modelov značky Renault.

Najkratšia pristávacia dráha sveta končí útesom. Lietajú sem iba tí najodvážnejší piloti

10.5.2025 Redakcia Auto trendy - Karibský ostrov Saba ponúka dychberúce scenérie, no dostať sa naň znamená riskovať život. Miestne letisko je považované za najnebezpečnejšie na svete a piloti, ktorí sem…

Tieto pneumatiky môžu byť na cestách nebezpečné!

10.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že terénne pneumatiky sú bezpečnejšie? Nemecký autoklub ADAC odhalil prekvapivú pravdu, ktorá môže zmeniť váš pohľad na bezpečnosť na cestách.

Lietajúci motocykel: Budúcnosť dopravy alebo sci-fi fantázia?

10.5.2025 Redakcia Auto trendy - Poľský inžinier vytvoril stroj, ktorý vyzerá ako vystrihnutý z Hviezdnych vojen. Celý svet teraz hovorí o lietajúcom motocykli testovanom na Błędowskej púšti.

Britské autá budú lacnejšie! Uzavreli prelomovú dohodu

10.5.2025 Redakcia Auto trendy - Americká administratíva výrazne znížila clá na britské automobily. Motoristom sa tak otvára cesta k dostupnejším modelom z dielní prestížnych značiek ako Jaguar, Land Rover či…

Nan Madol: Stratené mesto obrov ukrýva tisícročné tajomstvá

10.5.2025 Redakcia Auto trendy - V srdci Mikronézie, ukrytý v džungli ostrova Pohnpei, leží Nan Madol - tajomný komplex ruín, ktorý dodnes vzbudzuje úžas a vyvoláva otázky. Ako je možné,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov