Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Vynikajúce jablkové lievance. Tieto bacuľaté placky zmiznú z vášho taniera rýchlosťou svetla

24.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Lapshina). Jablkové lievance sú ideálnym jedlom na jeseň. Každý vie, že lievance so sezónnymi jablkami sú vynikajúce. Môžu byť pripravené s kefírom, mliekom...

24.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Lapshina).

Jablkové lievance sú ideálnym jedlom na jeseň. Každý vie, že lievance so sezónnymi jablkami sú vynikajúce. Môžu byť pripravené s kefírom, mliekom alebo jogurtom. Pozrite si recepty a vyberte si ten, ktorý vám najviac chutí.

Foto: shutterstock/Elena Lapshina

Jablkové lievance na kefíre s malinovým džemom – recept s výraznou chuťou

Jablkové lievance na kefíre so škoricou sú chuťovo veľmi výrazné. Môžete si byť istí, že tieto koláče rýchlo zmiznú z vášho taniera. Nižšie nájdete veľmi jednoduchý recept. Najlepšie je pripraviť dvojitú porciu naraz.

Jablkové lievance – recept krok za krokom.

Ingrediencie na náplň:

  • 5-6 jabĺk
  • 1 čajová lyžička škorice
  • maslo ghee

Ingrediencie na cesto:

  • 2 lyžice cukru
  • cca 3-4 polievkové lyžice zemiakového škrobu
  • cca 150 g pšeničnej múky
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 300 ml kefíru
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru

Ostatné:

  • malinový džem
  • šľahačka

Príprava:

  1. Pripravte ovocie. Jablká umyte, utrite a ošúpte. Odstráňte jadierka.
  2. Nakrájajte na menšie kúsky
  3. Jablká vložte do misy a zmiešajte so škoricou. Odstavte
  4. Pripravte si cesto. Preosejte múku. Pridajte do nej zemiakovú múku. Primiešajte zvyšné suché prísady
  5. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky vložte do múky. Pridajte cmar a vanilku. Všetky prísady dôkladne premiešajte. Najlepšie pomocou mixéra
  6. Bielka vyšľahajte do tuha
  7. Postupne ich za stáleho miešania pridávajte do zmesi. Robte to drevenou lyžicou alebo stierkou
  8. Do cesta vložte jablká
  9. Pečte z oboch strán
  10. Podávajte s džemom a šľahačkou

Recept na jablkové lievance na jogurte s práškovým cukrom. Mega nadýchané!

Tento recept na jablkové lievance nie je zložitý. Jablkové lievance s jogurtom nie sú také ťažké ako klasická verzia. Môžeme ich podávať s práškovým cukrom a medom. Prinášame vám recept na chutné lievance.

Ingrediencie:

  • cca pohár gréckeho jogurtu
  • 1 vajce
  • 7-8 polievkových lyžíc pšeničnej múky
  • olej
  • soľ, trochu cukru
  • vanilkový cukor
  • pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • pol čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 5 jabĺk

Príprava:

  1. Preosejte múku
  2. Zmiešajte ju s ostatnými suchými prísadami. Premiešajte. Pridáme 1 PL oleja, jogurt a vajce
  3. Všetky prísady dôkladne premiešajte
  4. Pripravte si ovocie. Jablká opláchnite a odstráňte jadierka z ovocia. Ošúpte ich. Nakrájajte na menšie kúsky. Jablká vložte do zmesi
  5. Dobre rozohrejte olej a začnite piecť lievance

Nadýchané jablkové lievance na mlieku a sýtenej vode

Jablkové lievance pripravené na mlieku a sýtenej vode sú nielen chutné, ale predovšetkým veľmi nadýchané. Môžete na ne použiť vodu kúpenú v obchode alebo takú, ktorú si pripravíte doma pomocou špeciálneho zariadenia.

Ingrediencie:

  • 500 g múky
  • štipka soli
  • 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • 2-3 lyžice cukru
  • 5-6 jabĺk
  • cca 1 šálka perlivej vody
  • cca 1/3 šálky mlieka
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • práškový cukor

Príprava:

  1. Jablká umyte a zbavte jadierok. Ošúpte ich a nakrájajte na plátky
  2. Vezmite si misku. Zmiešajte všetky ostatné prísady (okrem oleja). Pre lepší výsledok preosejte múku
  3. Do zmesi pridajte ovocie
  4. Premiešajte, aby sa spojili
  5. Zahrejte olej
  6. Opečte na panvici
  7. Podávajte s práškovým cukrom

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nadýchané jogurtové lievance s prekvapením. Táto jesenná príloha je teraz v každej domácnosti

Banánové lievance podľa receptu mojej mamy. Skvele chutia aj ako druhé raňajky do školy


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako skladovať med? Včelárka vysvetľuje raz a navždy

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/almo Creative). Med nemá dátum spotreby, no jeho kvalita závisí od správneho skladovania. Odborníčka prezrádza, ako zabrániť kryštalizácii a…

Namiesto vyhadzovania, pokrčte a pretrite rošt. Bleskovo odstránite zaschnutý tuk a spálené zvyšky

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mouse family). Grilovanie je radosť, ale čistenie roštu po ňom už menej. Vyskúšajte tieto jednoduché triky, ktoré vám ušetria…

100 g bielkovín každý deň – je to veľa alebo málo? Zistite, čo sa stane s vaším telom po takom množstve

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lee Charlie). Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, čo sa stane s vaším telom, ak mu dodáte poriadnu porciu…

Ktorá strana hliníkovej fólie udržiava teplo? Vysvetlíme vám to raz a navždy

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Hliníková fólia je výrobok, ktorý sa nachádza v každej domácnosti. Široko sa používa v kuchyni. Okrem iného sa…

Nazbierajte si v parku alebo na lúke a vyrobte si marmeládu. Lacné, chutné a veľmi zdravé

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LN team). Jar je ideálnym obdobím na to, aby ste čo najviac využili to, čo vám príroda ponúka, a…

Auto Trendy

Volkswagen vyrobil milión elektromobilov, ale viac vyrába a menej zarába

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecký automobilový gigant oslavuje výrobný míľnik, no finančné výsledky naznačujú, že prechod na elektromobilitu nie je vôbec jednoduchý. Zisk spoločnosti sa v prvom štvrťroku prepadol…

Šokujúci verdikt: Nemci porovnali elektrický Elroq a benzínový Karoq, výsledok vás prekvapí!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda Elroq mala byť výkladnou skriňou elektromobility, no aj napriek zjavnej snahe nemeckých testovačov ukázať ju v najlepšom svetle, prepadla takmer v každom porovnaní so…

Ferrari Daytona SP3: Nový klenot v exkluzívnej zbierke Țiriac Collection

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Jeden z najvzácnejších a najkrajších modelov Ferrari, Daytona SP3, sa stal súčasťou prestížnej automobilovej galérie Țiriac Collection. Tento unikátny automobil, inšpirovaný legendárnymi pretekárskymi vozidlami zo…

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov