Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tento recept na škoricové slimáky je jesenný “must have”. Sladké víry v tejto verzii sú čistou dokonalosťou

13.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). V tomto ročnom období nesmú medzi sladkým pečivom chýbať škoricové slimáky  – neskutočne chutné, stočené rolky s príchuťou korenia. Ikonické slimáky sú obľúbené,...

13.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).

V tomto ročnom období nesmú medzi sladkým pečivom chýbať škoricové slimáky  – neskutočne chutné, stočené rolky s príchuťou korenia. Ikonické slimáky sú obľúbené, jednoduché a nezaberú vám hodiny monotónnej prípravy. Vládne tu jednoduchosť a výsledok prekvapí aj tie najnáročnejšie chuťové bunky.

škoricové slimáky_kysnuté cesto_koláče
Škoricové slimáky – sladké a nadýchané
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Keď je jeseň, samozrejme nechýba ani sladké pečivo. Najčastejšie sú to ovocné koláče a krehké torty, ale tento recept na šialené škoricové slimáky je rovnako dobrý nápad. Tieto nadýchané, vykysnuté rolky s nádychom korenia chutia výborne ku káve, čaju alebo aj ako rýchle občerstvenie. Recept je povestná hračka, ale oplatí sa pripomenúť niekoľko detailov, ktoré zaručia wow efekt.

Škoricové slimáky – sladké, nadýchané rolky ideálne na jeseň 

Keď je vonku sychravo a daždivo, oplatí sa hľadať riešenia na zlepšenie nálady v kuchyni. Okrem hrejivých vývarov, dusených jedál a iných špecialít by v domácom jedálnom lístku nemalo chýbať pečivo a dezerty. V tomto ročnom období kraľujú koláče so sezónnym ovocím, torty a zákusky, napríklad jablkový koláč alebo medovník. Zaujímavým nápadom je však príprava sladkých slimákov s polevou alebo obláčikovým nadýchaným krémom. Reč je samozrejme, o škoricových rolkách, ktoré sú jednoduché na prípravu a zároveň mimoriadne chutné. 

Lahodné škoricové slimáky sú sladkým synonymom jesene, ktoré pripravíte za krátky čas. Všetko, čo potrebujete, je recept na dobré kysnuté cesto a pikantná náplň. Celé to zabaľte, nakrájajte a máte hotovo! Po upečení ozdobte vrch polevou alebo nadýchaným fondánom.

Recept na ikonické škoricové slimáky s polevou 

Ingrediencie: 

  • 500 g pšeničnej múky,
  • 2 vajcia,
  • 7 g sušeného droždia,
  • 200 ml teplého mlieka,
  • 3 PL cukru,
  • 50 g mäkkého masla.

Okrem toho:

  • 100 g masla,
  • 25 g škorice,
  • pol šálky jemného cukru,
  • šálka práškového cukru,
  • 4 lyžice citrónovej šťavy.

Spôsob prípravy: 

  1. Začnite s kváskom. Droždie nasypte do misky, pridajte lyžicu múky, cukor a všetko zalejte teplým, ale nie horúcim mliekom. Dôkladne premiešajte a nechajte niekoľko minút vykysnúť. 
  2. Do ďalšej misky nasypeme zvyšnú múku, vykysnuté droždie, vajcia, maslo a cukor. Cesto hnetieme asi 15 minút, kým nemá hladkú a mäkkú štruktúru. 
  3. Vymiesime do gule a cesto necháme hodinu kysnúť.
  4. Vykysnuté cesto opäť premiesime a vyklopíme na dosku alebo pomúčenú plochu. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na obdĺžnik s rozmermi približne 30 × 40 cm.
  5. Teraz je čas na náplň. Zmiešajte maslo so škoricou a cukrom, rozotrite ho po celom obdĺžniku, celý ho zrolujte pozdĺž dlhšej strany a nakrájajte na približne 12 kúskov. Rolky necháme pol hodiny kysnúť.
  6. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 – 25 minút pri teplote 180 stupňov.
  7. Nakoniec zmiešajte práškový cukor s citrónom. Vzniknutou polevou ozdobte škoricové slimáky a je hotovo!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nepečený jablkový koláč je absolútny fenomén. Ovocie prikryte nadýchanou šľahačkou a bude to vyzerať úžasne

Na jeseň musíte pripraviť tento koláč. Tekvicový cheesecake je taký krémový, že sa vám roztopí v ústach


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nazbierajte si v parku alebo na lúke a vyrobte si marmeládu. Lacné, chutné a veľmi zdravé

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LN team). Jar je ideálnym obdobím na to, aby ste čo najviac využili to, čo vám príroda ponúka, a…

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Auto Trendy

Volkswagen vyrobil milión elektromobilov, ale viac vyrába a menej zarába

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecký automobilový gigant oslavuje výrobný míľnik, no finančné výsledky naznačujú, že prechod na elektromobilitu nie je vôbec jednoduchý. Zisk spoločnosti sa v prvom štvrťroku prepadol…

Šokujúci verdikt: Nemci porovnali elektrický Elroq a benzínový Karoq, výsledok vás prekvapí!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda Elroq mala byť výkladnou skriňou elektromobility, no aj napriek zjavnej snahe nemeckých testovačov ukázať ju v najlepšom svetle, prepadla takmer v každom porovnaní so…

Ferrari Daytona SP3: Nový klenot v exkluzívnej zbierke Țiriac Collection

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Jeden z najvzácnejších a najkrajších modelov Ferrari, Daytona SP3, sa stal súčasťou prestížnej automobilovej galérie Țiriac Collection. Tento unikátny automobil, inšpirovaný legendárnymi pretekárskymi vozidlami zo…

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov