Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Jednoduchý orechový medovník – vhodný nielen na Vianoce. Najlepšie chutí po dvoch dňoch

1.9.2023 RedakciaVášeň v tebe (Foto. shutterstock/ILEISH ANNA). Orechový medovník je jedným z ikonických vianočných koláčov. Výrazná pudingová zmes s orechmi poskytuje úžasný chuťový zážitok. Tešíte sa na Vianoce? Medový koláč...

1.9.2023 RedakciaVášeň v tebe (Foto. shutterstock/ILEISH ANNA).

Orechový medovník je jedným z ikonických vianočných koláčov. Výrazná pudingová zmes s orechmi poskytuje úžasný chuťový zážitok. Tešíte sa na Vianoce? Medový koláč vám čakanie osladí.

Foto. shutterstock/ILEISH ANNA

Orechový medovník – dokonalý vianočný koláč

Orechový medovník je koláč, ktorý sa často objavuje na vianočných stoloch. Je jedným z koláčov, ktoré si najviac spájame s Vianocami. Ak sa už nemôžete dočkať Vianoc, vyskúšajte tento jednoduchý recept na orechový medový koláč ešte dnes. Nájdete ho nižšie.

Medový koláč s orechami a pudingom – recept krok za krokom:

Ingrediencie na cesto:

  • 600 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • pol šálky cukru
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny

Ingrediencie na orechovú zmes:

  • 100 g masla
  • 2-3 polievkové lyžice medu
  • pol šálky cukru
  • približne 250 g vlašských orechov

Ingrediencie na pudingovú zmes:

  • 1/2 l mlieka
  • 16 g vanilkového cukru
  • 3-4 lyžice cukru
  • 2 žĺtka
  • 2 PL pšeničnej múky
  • 2 PL zemiakového škrobu
  • 150 g masla

Postup:

  1. Preosejte múku. Zmiešajte ju s maslom. Pridáme cukor, vajcia.Pridajte sódu bikarbónu
  2. Dôkladne vymiesime cesto
  3. Rozdeľte ho na tri časti. Dve časti rozvaľkajte. Uložíme ich na plechy na pečenie
  4. Pripravte orechovú zmes. Orechy nasekáme, pridáme rozpustené maslo. Pridáme med a cukor
  5. Zmiešajte a priveďte do varu. Zmes nechajte vychladnúť
  6. Vyvaľkajte tretiu časť cesta. Rozotrite naň vychladnutú orechovú zmes a zarovnajte. Pečieme 15 minút pri teplote približne 180 stupňov
  7. Pripravte pudingovú zmes. Odlejte asi pol šálky mlieka. Zvyšné mlieko zvaríme s 2 druhmi cukru
  8. Múku, škrob a žĺtok zmiešajte s vyliatou časťou mlieka
  9. Dobre premiešanú zmes nalejte do vriaceho mlieka
  10. Varte a miešajte, kým nezhustne
  11. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť
  12. Pokračujte v šľahaní zmesi s pudingom, kým nevznikne nadýchaná konzistencia
  13. Potom zmes rozotrite na upečene a vychladnuté pláty. Malá poznámka: plát s orechmi by mal byť na vrchu
  14. Tortu vložte do chladničky

Kráľovský medovník – koláč hodný kráľa

Kráľovský medovník je ďalšou verziou slávnostného koláča. Názov hovorí za všetko, takže ak hľadáte niečo naozaj výnimočné, tento recept je pre vás ten pravý. Nezabudnite sa pozrieť na recept.

Kráľovský medovník – recept krok za krokom:

Ingrediencie:

  • 500 g múky
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 4 polievkové lyžice kravského mlieka
  • pol šálky cukru
  • 4-5 polievkových lyžíc medu
  • 2 vajcia
  • 120 g margarínu
  • trochu perníkového korenia

Ingrediencie na piškótový koláč:

  • 250 g tortovej múky
  • 4 vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • približne 3/4 šálky cukru

Ingrediencie na pudingovú zmes:

  • 2 šálky tučného mlieka
  • pol šálky cukru
  • 200 g masla
  • 32 g vanilkového cukru
  • trochu oleja, napr. mandľového
  • 2 PL pšeničnej múky + 2 PL zemiakového škrobu

Ďalšie ingrediencie:

  • čokoládová poleva
  • slivkový džem

Postup:

  1. Pripravte medové cesto. Preosejte múku, zmiešajte ju s vajcami, sódou bikarbónou a tekutým medom. Pridáme štipku perníkového korenia. Pridajte margarín a mlieko. Všetko dôkladne vymiesime.
  2. Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkáme. Jednu polovicu položíme na plech. Nezabudnite na papier na pečenie.
  3. Plech vložte do rúry vyhriatej na približne 170 stupňov na štvrť hodiny. To isté urobte s druhou polovicou cesta.
  4. Urobte piškótový koláč. Vajcia zmiešajte s cukrom a všetko vymiešajte do nadýchanej peny. Preosejte múku a spojte ju s práškom do pečiva. Postupne pridávajte po lyžiciach do vaječnej zmesi a zároveň miešajte.
  5. Pripravené piškótové cesto nalejte do pripraveného plechu.
  6. Vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov na približne 25-30 minút.
  7. Potom nechajte vychladnúť.
  8. Pripravte pudingovú zmes.
  9. Prilejte trochu mlieka a zapracujte doň múku. Zvyšné mlieko s cukrom zvaríme.
  10. Pridajte rozdrobenú múku. Puding uvaríme. Zmes nechajte vychladnúť.
  11. Maslo vymiešame do nadýchanej peny. Postupne pridávajte studenú pudingovú zmes. Medzitým pridajte niekoľko kvapiek oleja. Vymiešajte na nadýchaný krém.
  12. Pokračujte v úprave torty: medová torta – vrstva džemu – pudingový krém – piškótová torta – pudingový krém – medová torta – čokoládová poleva. Odložte na niekoľko hodín do chladničky.
  13. Koláč chutí najlepšie po dvoch dňoch.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

O tento recept sa háda celá moja rodina. Zoberte toto ovocie zo stromu a skombinujte ho s pusinkami. Budete ľutovať, ak ho neurobíte

Lahodný a mokrý čokoládový koláč. Tajomstvo receptu spočíva v jednej zložke


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Auto Trendy

Šéf Toyoty: „Športové auto musí voňať benzínom!" Elektrické modely ho nechytili za srdce

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Akio Toyoda, legendárny šéf japonskej automobilky, zostáva verný benzínovým motorom a hlučným výfukom. Elektromobilita ho ako vášnivého jazdca zatiaľ nepresvedčila, hoci jej budúcnosť v značke…

Ferrari 296 Speciale: Rýchlosť, ktorá berie dych, a dizajn z iného sveta

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Ferrari opäť posúva hranice možného. Model 296 Speciale, najnovší prírastok do exkluzívnej rodiny Speciale, prináša takmer 900 koní, revolučný dizajn a technológie inšpirované Formulou 1.…

Američania v šoku: Rebelanti z Jemenu utopili stíhačku za 67 miliónov dolárov!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Americké námorníctvo zažíva ťažké chvíle v Červenom mori, kde pri manévri na únik pred útokmi jemenských povstalcov Húsí prišlo o drahý bojový stroj. Stíhačka F/A-18E…

Obľúbené SUV v novom šate a terénnou verziou

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Obľúbené rodinné SUV Honda CR-V prichádza s dlho očakávanou inováciou. Bezdrôtové pripojenie telefónu už nebude výsadou len drahších modelov. Čo všetko nová verzia ponúka a…

Najvšestrannejší model Dacie má vo svojej ponuke aj naftový motor.

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Najpraktickejší model rumunskej značky skrýva tajomstvo, o ktorom mnohí slovenskí motoristi ani netušia. Dacia Jogger s dieselovým motorom existuje, no dostať sa k nemu bude…

Koncern musí stiahnuť 600 tisíc áut pre nebezpečnú chybu motora!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Majitelia luxusných SUV a pick-upov General Motors sa musia pripraviť na neplánovanú návštevu servisu. Legendárne modely s motorom V8 majú vážnu poruchu, ktorá už spôsobila…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov