Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Životný štýl,

Tieto povolania si najčastejšie vyberajú psychopati. Niektoré sú naozaj prekvapivé

25.5.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay.com/21967857). Diagnostikovať psychopata nie je jednoduché. Na rozdiel od zdania sa len málo z nich správa tak, ako ich zobrazujú hollywoodske filmy. Ukazuje sa, že ľudia...

25.5.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay.com/21967857).

Diagnostikovať psychopata nie je jednoduché. Na rozdiel od zdania sa len málo z nich správa tak, ako ich zobrazujú hollywoodske filmy. Ukazuje sa, že ľudia s takýmito poruchami môžu byť bližšie, ako si myslíme. Britský psychológ zostavil zoznam povolaní, v ktorých sú najpohodlnejší.

Typickým obrazom psychopata je bláznivý maniak s prenikavými očami a šibalským úškrnom. V bežnom, nefilmovom živote sa s takým niečím nestretneme. Táto porucha je zvyčajne ťažko rozpoznateľná voľným okom. Často sú takíto ľudia galantní, pôsobia priateľsky a starajú sa o niekoho dobro. Takéto správanie je však cestou k cieľu využiť človeka, dosiahnuť vlastný prospech, schopnosť ovládať druhých. 

Foto: pixabay.com/21967857

Takýmito prípadmi sa zaoberá britský psychológ Kevin Dutton. Vo svojej knihe Múdrosť psychopatov: Čo nás môžu naučiť svätí, špióni a sérioví vrahovia o úspechu, vymenoval zamestnania, v ktorých sa môžeme stretnúť s psychopatmi. Pripravila ich Kobieta Gazeta, niektoré sú celkom zrejmé, iné… naozaj prekvapivé. 

10. Štátny zamestnanec

Takíto ľudia dobre zvládajú krízové ​​situácie a vedia si udržať poriadok. Navyše nemajú žiadny súcit a žiadnu morálnu chrbticu. Sú však veľmi inteligentní a uvažujú logicky.

9. Šéfkuchár

Práca pod tlakom, navyše v dosť chaotickom prostredí, je niečo, čo kuchári riešia dennodenne. Takéto podmienky sú ideálne pre ľudí s psychopatickými poruchami.

8. Duchovný

Tu je určite prekvapenie. Veď duchovní sú považovaní za pokojných, milých a dobrých ľudí. Obrovský vplyv však majú aj na stovky ľudí. Navyše často pracujú s osobnými údajmi svojich veriacich. To im dáva obrovskú kontrolu nad ostatnými.

7. Policajt

Rovnako ako štátni zamestnanci, aj policajti musia počas krízy zostať pokojní . Ide o nebezpečné povolanie, pri ktorom je mimoriadne dôležitá odolnosť voči stresu. Preto sa v nej psychopati ľahko ocitnú.

6. Novinár

Sami sme boli prekvapení, no podľa Duttona toto povolanie láka aj psychopatov. Ako vysvetľuje psychológ: Novinári majú schopnosť byť očarujúci, sústredení, pozorní a nemilosrdní, aby z anketára dostali príbeh, ktorý chcú.

5. Chirurg

Táto pozícia by nemala nikoho prekvapiť. Práca chirurgov je plná tlaku a veľkej zodpovednosti. Koniec koncov, osud mnohých životov spočíva v ich rukách. Preto musia vedieť zvládať stres a rýchlo sa rozhodovať.

4. Obchodník

Tu je ďalšie prekvapenie. Ukazuje sa však, že vlastnosti predajcov sú v súlade s charakteristikami psychopatov. Hovoríme o nehanebnosti, húževnatosti, vybočovaní z radu dosiahnuť cieľ pred ostatnými. Navyše, individualizmus a osobný prospech sa počítajú viac ako tímová práca.

3. Moderátor

Moderátorky, rozhlasové hlásateľky a iní, ktorí sú „tvárami“ či „hlasmi“ médií, sú ideálnym zamestnaním pre psychopatov. Vyžadujú určitú úroveň narcizmu, ako aj schopnosť zostať pokojný a sústredený.

2. Právnik

Právnici sa vyznačujú veľkým sebavedomím, osobným šarmom, ako aj zameraním na vlastný cieľ vyhrať prípady svojich klientov. Znie to, že práca psychopatov by bola dobrá.

1. Šéf

Táto pozícia by nemala nikoho prekvapiť. Šéfovia majú nad zamestnancami moc, môžu ich kontrolovať a často s nimi aj manipulovať. Ochotne vytvárajú chaos, len aby podkopali sebaúctu podriadených.

Čo poviete na to? Ste prekvapení? Možno vás šokuje, že Dutton zaradil niektoré profesie do kategórie dôveryhodných pre verejnosť. Kto by čakal, že kňaz alebo chirurg môžu byť povolania ideálne pre psychopatov?

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako bývalá mníška dnes odhaľuje tajomstvá života v habite. Tiež o tom, ako kláštory zarábajú peniaze: “Moderná forma žobrania”

Čaj alebo káva? Váš obľúbený nápoj o Vás prezradí týchto 7 zaujímavých vecí


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Svoje oči skrýva za riasy ako záclony. Odstránila a ukázala, ako vyzerá bez nich. „Oveľa lepšie“

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: TikTok/@milliehazelgrave27). Dlhé, veľmi husté a oči zakrývajúce umelé mihalnice sú ochrannou známkou Millie Hazelgrave a na TikToku sa stali…

Má 51 rokov, no ľudia jej odhadujú 30. Prezradila svoje tajomstvá, ako zostať mladá

30.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok/@miathecoach). „Mám 51 rokov, ale ľudia hovoria, že vyzerám o niekoľko desiatok rokov mladšie – moje tajomstvo, ako zostať…

Ona má 32 rokov a on 70. Netají, že je s ním pre peniaze. „Dáva mi svoje karty“

29.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/realchloeamour2.0/). Žena priznáva, že randí len s mužmi, ktorí zarábajú viac ako 206 000 USD (približne 193 000 EUR)…

Má 47 rokov a ľudia jej tipujú 20. Prezradila svoj trik na štíhly a mladý vzhľad

28.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@aliceinshuffleland). Počas nášho života sa naše telo mení. Tehotenstvo má na to výrazný vplyv. Mnoho žien sa sťažuje, že…

Jej vlasy sú takmer o meter dlhšie ako ona. Po umytí schnú 24 hodín. Prekonala svetový rekord

26.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/aliia_more). Guinnessova kniha rekordov obsahuje mnoho prekvapivých, inšpiratívnych a niekedy šokujúcich záznamov. Na jej stránky sa zapísali ľudia z…

Auto Trendy

Ferrari 12 valcov: Nový taliansky superautomobil využíva atmosférický dvanásťvalec s výkonom 830 koní

5.5.2024 Redakcia Auto trendy - Nové Ferrari 12Cilindri debutuje s prirodzene nasávaným motorom V12 bez hybridnej pomoci s výkonom 830 koní. Je to najvýkonnejší model Ferrari, ktorý kedy používal čisto…

Číňania útočia na Rolls-Royce a Bentely novým luxusným sedanom. Model využíva hybridný motor V8 s výkonom takmer 500 k

5.5.2024 Redakcia Auto trendy - Hongqi Guoya je nový luxusný sedan čínskeho výrobcu. Jeho dizajn je inšpirovaný modelmi Rolls-Royce a Bentley. Vlajková loď čínskej auto

Získajte inštruktáž - čo povedať a čomu sa počas kontroly radšej vyhnúť?

5.5.2024 Redakcia Auto trendy - Policajt môže vodičovi udeliť pokutu alebo ho poučiť. Veľa závisí od správania sa "páchateľa". Odporúčame, ako sa s uniformovaným príslušníkom rozprávať.

Audi mení svoje logo. Kruhy budú vyzerať inak

5.5.2024 Redakcia Auto trendy - Logo Audi je známe už desaťročia a teraz prešlo ďalšou zmenou. Štyri kruhy, ktoré zdobia vozidlá nemeckej značky, majú byť teraz plochejšie. Čo sa ešte…

Belgická vláda rieši problém krádeží bicyklov. V celej krajine bol spustený špeciálny systém

5.5.2024 Redakcia Auto trendy - Belgické orgány sa už dlhší čas snažia riešiť narastajúci problém krádeží bicyklov. Čísla sú alarmujúce. Hoci zo štúdie inštitútu pre bezpečnosť cestnej premávky Vias vyplýva,…

Šikovná funkcia v Mapách Google. Užitočné na máj

5.5.2024 Redakcia Auto trendy - Mapy Google sa neustále vyvíjajú a do tejto obľúbenej aplikácie sa neustále pridávajú nové funkcie. Niektoré z nich sú celkom skryté a ich názov môže…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov