Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Životný štýl,

4 európske destinácie, ktoré by mali navštíviť ľudia 60+

10.2.2023 - Umenie, kultúra, vidiek i príjemné more.

Aj keď sa starnutie spája s niektorými negatívami, má aj veľa výhod. Jednou z nich je aj čas, ktorý môžu seniori využiť na cestovanie.

Portál BestLife odporúča americkým seniorom európske mestá, ktoré ponúkajú skutočne nezabudnuteľný zážitok. Určite by si ich užili aj európski seniori.

seniori, Toskánsko, cestovanie
Očarujúce Toskánsko.
Zdroj: Unsplash/Moira e Raffaella

Toskánsko a seniori

Ak vás láka dovolenka v Taliansku, ale zároveň sa chcete vyhnúť davom turistov, Toskánsko je to pravé orechové.

Tento severovýchodný región Talianska ponúka únik od zhonu Ríma a Milána, no stále tu je čo preskúmať.

„Táto ohromujúca časť krajiny ponúka dokonalý mix umenia, jedla a neuveriteľnej krajiny,“ vysvetlil Fred Hoffman, šéfredaktor TheTrueWilderness .

Ak ste mestský človek, navštívte Florenciu, ktorá sa považuje za rodisko renesancie. Nájdete tu úžasnú architektúru, záhrady i múzea. Pre seniorov je ako stvorená na prechádzky.

Veľká Británia, seniori, cestovanie
Britské kúzlo v podobe Cotswoldsu.
Zdroj: Pixabay/ matthulland

Cotswolds, Veľká Británia

Zatiaľ čo nočný život a umelecká scéna Londýna má svoje čaro, v seniorskom veku niektorí hľadajú skôr tichšie miesta.

Cotswolds, veľký región nachádzajúci sa dve až tri hodiny od Londýna, ponúka starším návštevníkom všetko britské kúzlo, no s oveľa príjemnejšou atmosférou a scénickou kulisou.

S malebnými dedinami, zvlnenými zelenými kopcami a medovo sfarbenými kamennými domčekmi je tento región ideálnou destináciou pre tých, ktorí túžia po vidieckom Anglicku, vysvetľuje Hoffman.

Viedeň, cestovanie, seniori
Elegantná a fascinujúca Viedeň.
Zdroj: Instagram/insta.viena

Viedeň, Rakúsko

Hlavné mesto Rakúska je domovom viac ako 60 bohatých historických pamiatok, ohromujúcej architektúry a očarujúcich kaviarní. V kaviarňach si môžete pochutnať na lahodnom pečive a samozrejme viedenských koláčoch.

„Od klasických koncertov po lahodné pečivo, v tomto úžasnom meste si každý nájde niečo,“ nabáda návštevníkov Hoffman. Navrhuje tiež večernú prechádzku pozdĺž brehov Dunaja alebo celodenný výlet do zámku Schönbrunn.

cestovanie, Albánsko
Krásne a rozmanité Albánsko.
Instagram/secret.albania

Albánsko

Tí, ktorí hľadajú oddych pri mori, kde je ticho, menovaný portál odporúča Albánsko, ležiace na Balkánskom polostrove v juhovýchodnej Európe.

„Albánsko je skvelou destináciou pre ľudí vo veku 60 rokov a viac z rôznych dôvodov,“ vysvetlil Marsel Kalemi, zakladateľ a generálny riaditeľ Kalemi Travel.

„Po prvé, krajina je známa svojou vynikajúcou pohostinnosťou, vďaka čomu je ideálnym miestom na oddych a užívanie si pomalšieho tempa života,“ dodal.

„Kuchyňa krajiny je zmesou stredomorských a balkánskych vplyvov a ponúka jedlá ako grilované mäso, morské plody a čerstvú zeleninu,“ vysvetlil Kalemi.

„Krajina je známa aj svojim lahodným pečivom a chlebom, ako aj miestnymi vínami a liehovinami.“

Pláže nie sú jedinými prírodnými zázrakmi, ktoré Albánsko môže ponúknuť. Kalemi si však všíma aj úžasné pohoria, krištáľovo čisté jazerá a svieže lesy.

Redakcia Vášeň v Tebe

Súvisiace články

Ultrabežkyňa Lenka Vacvalová ukázala, čo najfarebnejšie doteraz videla. A nie je to dúha či jednorožec

Vedec ukázal, ako sa správa jedlo pri teplote -65 ˚C. Žiadna fotomontáž

Zdroj úvodnej foto: Instagram/secret.albania


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Má 47 rokov a ľudia jej tipujú 20. Prezradila svoj trik na štíhly a mladý vzhľad

28.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@aliceinshuffleland). Počas nášho života sa naše telo mení. Tehotenstvo má na to výrazný vplyv. Mnoho žien sa sťažuje, že…

Jej vlasy sú takmer o meter dlhšie ako ona. Po umytí schnú 24 hodín. Prekonala svetový rekord

26.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/aliia_more). Guinnessova kniha rekordov obsahuje mnoho prekvapivých, inšpiratívnych a niekedy šokujúcich záznamov. Na jej stránky sa zapísali ľudia z…

Svoju tehotnú manželku chce opustiť hneď po pôrode. „Manželstvo ma priviedlo na pokraj“

26.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BAZA Production). Príspevok jedného z používateľov populárneho fóra Reddit vyvolal veľa emócií. Nečudo, veď autor zverejneného príspevku priznal, že…

Prečo sa ženám viac páčia muži s bradou? Poznáme odpoveď

26.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/zuck twitter.com/flyosit). Sú muži s bradou krajší? Mnohí z nich sa z tohto dôvodu rozhodnú ju narásť. Zaujímavú diskusiu…

Nechala si urobiť tetovania po celom tele. Teraz ľutuje. Hovorí: „Nenávidím ich“

26.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/ilovetattoos). Tetovanie je nadčasová a jedinečná ozdoba tela. Pre každého z nás môže mať tetovanie aj iný význam, napr.…

Auto Trendy

Takto bude vyzerať nová "šestka"? Číňania predstavili Mazdu EZ-6. V jednom ohľade zaujme

29.4.2024 Redakcia Auto trendy . Súčasná inkarnácia Mazdy 6 je na trhu od roku 2012. Teraz sa ukázalo nové vydanie tohto vozidla, aj keď zatiaľ len v podobe čínskeho EZ-6.…

Čo sa stane, ak hneď zaradíte štvrtý z druhého stupňa? Takto funguje prevodovka

29.4.2024 Redakcia Auto trendy - K prevodovke a jej prevodovým pomerom pristupujú vodiči dogmaticky. Dôvodom sú vysoké náklady na opravu. Len pri vynechávaní prevodových stupňov sa môže vodič skutočne obávať…

USA postavia nové "lietadlo súdneho dňa". Očakáva sa, že bude stáť celý majetok

29.4.2024 Redakcia Auto trendy - Spojené štáty hľadajú nástupcu "lietadla súdneho dňa". Stroj sa tak nazýva kvôli jeho schopnosti prežiť jadrovú vojnu. Očakáva sa, že konštrukcia nového lietadla bude stáť…

Najdlhší let na svete je späť. Viac ako 25 hodín na palube

29.4.2024 Redakcia Auto trendy - Po niekoľkoročnej prestávke sa vracia najdlhší let na svete. Cestujúci začnú svoju cestu v čínskom hlavnom meste Peking a po mnohých hodinách dorazia do brazílskeho…

Volkswagen predstavuje nové SUV. Má novú čínsku DNA a nečakanú výbavu

29.4.2024 Redakcia Auto trendy - Volkswagen pred svojou premiérou na autosalóne v Pekingu predstavil nové SUV. Vozidlo určené pre čínsky trh vychádza z modelu Gran Turismo a bolo vyvinuté s…

Zvláštna fotografia z Marsu. Astronómovia videli pavúky

28.4.2024 Redakcia Auto trendy - Astronómovia zachytili prekvapivý záber Červenej planéty, na ktorom vidno niečo, čo vyzerá ako… mrak pavúkov. Všetko to bolo pozorované na mieste zvanom "Mesto Inkov".

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov