Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Manželstvo,

Dobré manželstvo nie je samozrejmosť…

26.1.2023 - Ak má byť vzťah dostatočne pevný, aby odolal prichádzajúcim nástrahám, vyžaduje primeranú starostlivosť.

Národný týždeň manželstva (NTM) propaguje manželstvo ako vzácnu hodnotu, ktorá obohacuje jednotlivcov aj celú spoločnosť.

Prináša párom inšpiratívne podnety pre ich vzťah, pripravuje a ponúka zaujímavé aktivity na národnej aj lokálnej úrovni s cieľom podnietiť dvojice venovať svojmu vzťahu náležitú pozornosť.

Ak má byť vzťah dostatočne pevný, aby odolal prichádzajúcim nástrahám, vyžaduje primeranú starostlivosť. Jedným zo zámerov je povzbudiť manželské dvojice k tomu, aby svoj vzťah urobili svojou prioritou a oddelili si dostatok času pre prehĺbenie vzájomnej blízkosti.

NTM je pozitívna iniciatíva, ktorá pripomína dôležité hodnoty a zásady, na ktorých stoja dlhodobé vzťahy.

NTM je súčasťou medzinárodného združenia The Marriage Week International, avšak na Slovensku (podobne ako v každej ďalšej členskej krajine) funguje ako autonómny projekt.

Národný týždeň manželstva a jeho téma: „Odkaz…“

Nosným motívom NTM je myšlienka, že „Dobré manželstvo nie je samozrejmosť, ale vzťah, o ktorý sa potrebujeme starať“.

Bez ohľadu na vek, kultúrne či akékoľvek iné pozadie, každý z nás si svoj pohľad na vzťah muža a ženy z niečoho poskladal. O manželstve okolo nás „pláva“ množstvo odkazov.

Niektoré zanechali generácie pred nami, iné celebrity či odborníci a zasa ďalšími nás ovplyvnili rodičia aj kultúra, v ktorej žijeme.

A takisto všetci tí, ktorí v manželstve sú, určitým spôsobom o manželstve nejaký signál vysielajú. Tým ako žijú, aj ako o manželstve hovoria, vyjadrujú svoje presvedčenia. Život a tiež spôsob, ako ho žijeme, je plný odkazov.

Pritom zďaleka nie všetky odkazy sú iba pozitívne či nasledovaniahodné. Mnohé patria do kategórie mýtov. Stojí za to trocha to preskúmať. A k tomu nás nabáda téma či heslo aktuálneho ročníka Národného týždňa manželstva, ktorý nesie jednoduchý, a tak trocha tajuplný názov „Odkaz …“.

Národný týždeň manželstva, vzťah, manželstvo
Logo Národného týždňa manželstva 2023.
Zdroj: www.ntm.sk

Odznak s logom ako symbol kampane   

Jedným zo spôsobov, ako je možné viditeľne sa prepojiť s myšlienkou a odkazom Národného týždňa manželstva je malý odznak s logom NTM, ktorý je tentokrát distribuovaný formou „odkazu vo fľaši“ a dá sa k nemu dostať cez webovú stránku NTM.

Aj takto je možné vyjadriť, že manželstvo je dôležité a určite stojí za to, aby mu bola venovaná náležitá pozornosť.

Aktivity a podujatia Týždňa manželstva

Aj v aktuálnom ročníku množstvo dobrovoľníkov pripravuje kultúrne, športovo, duchovne aj dobrodružne ladené podujatia, ktoré sú zamerané na posilnenie vzájomného vzťahu jednotlivých párov.

Prinesú povzbudenie, rady aj praktické inšpirácie – ako občerstvenie na spoločnej ceste. Postupne budú zverejňované na FB, Instagrame aj webe NTM a bude možné vybrať si z pestrej ponuky podľa preferencií každej dvojice.

Napríklad – už od decembra beží tzv. Zimná výzva, ktorá poteší najmä tých, ktorí milujú spoločné vychádzky do prírody a radi spoznávajú nové miesta. Viac na portáli NTM.

Termín

Národný týždeň manželstva začína už o 2 týždne. Prebehne už tradične vo valentínskom týždni od pondelka do nedele; tento rok je to v termíne 13.- 19.februára

Viac informácií o Národnom týždni manželstva nájdete na www.ntm.sk.

Informoval Vladimír Sochor, koordinátor.

Zdroj úvodnej foto: Pixabay/Takmeomeo


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Spíte s partnerom v jednej posteli? Výskum je jasný. Toto je „dôležité vodítko pre mozog“

02.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov). Byť vo vzťahu najčastejšie znamená aj spať spolu. Mnoho párov si nevie predstaviť inú možnosť, aj keď je…

Ona má 32 rokov a on 70. Netají, že je s ním pre peniaze. „Dáva mi svoje karty“

29.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/realchloeamour2.0/). Žena priznáva, že randí len s mužmi, ktorí zarábajú viac ako 206 000 USD (približne 193 000 EUR)…

Je o 86 cm vyššia ako on. „Chytil som prsteň a stratil vedomie,“ hovorí. Sú spolu už 18 rokov

26.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/jessicaburnsmcdonnell). Larry a Jessica sa spoznali v škole a mali spoločnú skupinu priateľov. Neskôr im povedali, že sa k…

Svoju tehotnú manželku chce opustiť hneď po pôrode. „Manželstvo ma priviedlo na pokraj“

26.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BAZA Production). Príspevok jedného z používateľov populárneho fóra Reddit vyvolal veľa emócií. Nečudo, veď autor zverejneného príspevku priznal, že…

Ťažko chorý športovec bol pripravený vykonať eutanáziu, no postup ZRUŠIL. Presvedčila ho dôležitá správa od manželky

25.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/ijembuca/ instagram.com/guruhonza/). Český atlét Jan Kavalír trpí nevyliečiteľnou chorobou ALS. Z tohto dôvodu chcel vo Švajčiarsku podstúpiť eutanáziu, no…

Auto Trendy

Nová Cupra Leon VZ Sportstourer je absolútne jedinečná kombinácia

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Cupra práve teraz predstavila doslova osviežený Leon. Jedna verzia tohto vozidla však stojí za osobitnú pozornosť. Má obrovský výkon a unikátny diferenciál na zadnej náprave.…

Svieti kontrolka airbagu? Čo robiť v tejto situácii

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Airbagy sú základnou bezpečnostnou súčasťou automobilov na celom svete, ale môžu aj zlyhať. Tu nájdete informácie o tom, čo robiť, ak svieti kontrolka airbagu.

Najrýchlejšie SUV na svete nevyzerá tak, ako si myslíte. Nie je to Lamborghini ani Ferrari

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Najrýchlejšie SUV na svete musí mať na kapote talianske logo? Preto budete skutočne prekvapení, keď spoznáte držiteľa tohto vavrínu. Nie je to totiž ani Ferrari,…

Majú Číňania obrovský priestor pre sankčné clá? Táto analýza si nerobí ilúzie

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Európska komisia sa blíži k ukončeniu vyšetrovania subvencovania čínskych výrobcov zo strany tamojšej vlády. Podľa správy agentúry Reuters aj v prípade, že budú v Európe…

Nočná záblesk nad Ukrajinou. Obyvatelia majú teóriu

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Silný modrý záblesk nad juhovýchodnou Ukrajinou, viditeľný aj za ruskou hranicou, znepokojil obyvateľov. Niektorým z nich sa podarilo záhadný "výbuch" svetla zachytiť na nahrávkach. Svedkovia…

Testovaná batéria Polestar, ktorá sa nabije z 10 % na 80 % za 10 minút

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Polestar testovala superrýchle nabíjanie batérie, ktorá sa dokáže nabiť z 10 na 80 % len za 10 minút. Švédi spolupracujú s výrobcom batérií StoreDot.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov