2.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/O.Bolo4ev).
U nás doma sa večera nezaobíde bez štedrej porcie zeleniny. Na našom stole sa často objavuje čínska kapusta. Nedávno sa so mnou moja mama podelila o recept na šalát z tejto zeleniny obohatený o prísadu, ktorá dodáva tejto pochutine nový rozmer chuti.

Foto: shutterstock/O.Bolo4ev
Z čínskej kapusty sa pripravujú ľahké polievky, ale najzdravšia je vtedy, keď sa tepelne neupravuje.
- Obsahuje vitamíny: A, C, K a vitamíny skupiny B, ktoré podporujú imunitný systém.
- Okrem toho obsahuje aj vlákninu, ktorá podporuje trávenie a urýchľuje metabolizmus.
Preto sa oplatí používať túto zeleninu do rôznych šalátov. Jej chuť môžete podporiť pridaním konzervovanej červenej fazule. Na vytvorenie pestrého občerstvenia, ktoré v okamihu zmizne z tanierov, stačí len pár minút.
Ingrediencie na zelený šalát s červenou fazuľou
Čínsky kapustový šalát mojej mamy sa skladá z pestrej zeleniny. Je doplnený majonézovo-jogurtovým dresingom, ktorý dokonale spája všetky ingrediencie a dodáva im jemnú chuť.
Aké prísady potrebujeme na prípravu šalátu z čínskej kapusty s červenou fazuľou?
Tu je ich zoznam:
- 1/2 hlávky čínskej kapusty
- 1/2 plechovky červenej fazule
- 1/2 červenej alebo zelenej papriky
- 1/2 jablka
- 3 nakladané uhorky
- 3 vetvičky petržlenovej vňate
- 1 strúčik cesnaku
- 3 lyžice prírodného jogurtu
- 2 lyžice majonézy
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ a korenie podľa potreby
Recept na šalát z čínskej kapusty s červenou fazuľou
- Najprv si pripravte zeleninu na šalát – čínsku kapustu nakrájajte nadrobno, červenú fazuľu potom nechajte odkvapkať, papriku a uhorky nakrájajte na kocky a jablko nastrúhajte.
- Všetku zeleninu potom zmiešajte v miske a omáčku pripravte v samostatnej miske.
- Zmiešajte prírodný jogurt s majonézou a aj citrónovou šťavou. Pridajte pretlačený cesnak a korenie.
- Šalát z čínskej kapusty potom zalejte jogurtovou a majonézovou omáčkou a premiešajte. Nakoniec posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tento šalát je výbornou prílohou k mäsovým pokrmom, najmä k bravčovým rezňom, pečenému kurčaťu alebo domácemim fašírkam. Hodí sa aj k zemiakom alebo krúpam, ktorým dodá svieži a ľahký zeleninový nádych.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najslávnejší kurací šalát na svete: Tajomstvo omáčky, ktorá nie je majonéza
Ponorila som vajcia, zavrela nádobu a čakala. Výsledok? Akoby vyšli z ázijskej reštaurácie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.